Casa Veche: înnoptați într-o casă autentică de 120 de ani, descoperiți comori ale naturii și datini moștenite de la daci

Casa Veche: înnoptați într-o casă autentică de 120 de ani, descoperiți comori ale naturii și datini moștenite de la daci

Casa Veche: înnoptați într-o casă autentică de 120 de ani, descoperiți comori ale naturii și datini moștenite de la daci 870 555 Wildventure

Casa Veche – Rezervă Acum

Astăzi mergem într-unul dintre cele mai pitorești locuri din România, la Casa Veche, în Petroșani, județul Hunedoara.

Petroșani este așezat pe Valea Jiului, localitatea fiind cunoscută ca Țara Momârlanilor, unde locuiesc urmașii dacilor. Din bătrâni se spune că momârlanii au fost primii locuitori ai așezărilor de munte, care se preocupau cu mineritul, iar asta veți afla în rândurile ce urmează.

Pierdută pe străzile îndepărtate, înconjurată de brazi și foioase, se ajunge la casă. Totul începe din grădina spațioasă care vă va servi cu aer curat. Aveți nevoie de el pentru că veți străbate cărări și un pod pentru a izbuti până la căsuta minunată. Simțiți cum ați pătruns în basm? Ați ajuns, stați un timp pe prispă ca să priviți frumosul peisaj, iar apoi continuați explorarea.

Haideți să vizitați obiective turistice emblematice, să le aflați poveștile și să mâncați produse tradiționale! Nu ratați păsatul momârlănesc.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Ce să faceți și ce să vizitați în Petroșani?

Petroșani este un loc surprinzător, așezat în munte, de unde să porniți prin natură pe cărările istoriei. Iată ce să vizitați:

Popasul Pescarului se află la aproximativ 6 kilometri de Casa Veche, fiind un spectacol natural ce vă conduce în hotarul munților, de unde să admirați cum cerul se ia de mână cu vârfurile, iar panorama vă lasă fără cuvinte. Soseaua serpuieste printre chei, păduri, de-a lungul râului, iar călătoria va fi o adevărată plăcere, o liniște pentru suflet.

Știm că e greu să plecați, mai ales cu asemenea peisaje și simțiri, dar la un kilometru veți găsi tot bucuria oferită de natură – Cascada Dușul Pădurarului. Drumul până la cascadă șerpuiește printre versanți stâncoși, îmbrăcați cu vegetație sălbatică și râul vă urmărește necontenit.

În unele locuri, drumul este anevoios, fiți precauți și mergeți cu grijă, pentru că la final veți fi răsplătiți cu o simfonie naturală. Iarna și primăvara este expus tărâmul de gheață, care uimește cu perdele din țurțuri. Dacă nu ați văzut vreodată cascade înghețate, atunci trebuie să veniți aici. Vara, stâncile imense sunt perfecte pentru cățărat, iar în orice anotimp peisajele sunt demne de fotografiat.

Frumusețea naturii continuă să surprindă. La 10 kilometri de Casa Veche se află Cheile Băniței. Un loc mirific, unde natura a sculptat cu migală și a pictat cu cele mai atractive culori. Veți admira cheile printr-o plimbare prin apă, care trece puțin de gleznă – o experiență inedită, fie mergeți desculți și cu o atenție sporită pentru a nu vă accidenta, fie vă luați încălțăminte specială și vă bucurați de locul fascinant.

Muzeul Salvatorului Minier este amintirea sacrificiului, un loc ce nu trebuie ratat, dacă vreți să luați pulsul trecutui. Este amplasat în incinta fostei mine, iar ghidul, un fost salvator minier vă va prezenta cu dedicare istoria minei, ducându-vă să vizitați și clădirea dezafectată a acesteia.

Muzeele pe care le mai puteți vizita sunt:

Muzeul Mineritului, fiind un edificiu de cultură tehnică a cărbunelui.

Muzeul Momârlanului este o casă autentică cu obiecte vechi tradiționale, aparținând unor oameni generoși, pasionați de tradiție și legați de originile lor, care primesc cu drag pe oricine vrea să le treacă pragul. Ei vă vor spune povești autentice despre momârlani, care sunt considerați urmașii dacilor. Tradiții ale acestora, unele preluate de la daci, cum ar fi spoveditul la pomul vieții, Vinerea Verde, în care nu se muncește pentru că superstițiile spun că poate arde casa și multe alte obiceiuri care vă vor ține într-o încântare continuă.

Domeniu schiabil la 10 minute

Iubiți iarna și sporturile de zăpadă? La 10 minute de Casa Veche, o altă dorință vi se îndeplinește, pentru că veți găsi stațiunea Parâng, care dispune de nouă pârtii, cu dificultate mică până la dificultate mare. Vă veți simți minunat chiar dacă sunteți schiori profesioniști ori schiori începători.

Casa Veche: vacanță de poveste în județul Hunedoara

Inconjurată de păduri seculare din Petroșani, județul Hunedoara se află Casa Veche, o casă tradițională, ce dăinuie de 120 de ani. casa veche, maleia garten, petrosani

casa veche, maleia garten, petrosani

Pe cărările unei grădini generoase ajungeți la casă. Aceasta este îmbrăcată în lemn, prispa cu scaunele cioplite îndeamnă la o pauză binemeritată. Respirați aerul răcoros și descoperiți casa înăuntru.

Interiorul casei îmbină farmecul trecutului cu confortul prezentului, astfel se regăsesc obiecte tradiționale, vase din lut, mobilier sculptat, țesături, dar și utilități moderne precum grupul sanitar, cuptor cu microunde, aragaz, cafetieră, spațiu pentru grătar, joc Dart’s, foișor – pentru o vacanță aproape de sufletul vostru și fără a vă lipsi de micile plăcerii ale traiului contemporan.

cazare case traditionale petrosani

cazare case traditionale petrosanicazare casa veche petrosanicazare case traditionale petrosanicazare casa veche, maleia gartencazare case traditionale petrosanicazare case traditionale hunedoara

casa veche, maleia garten

vacanta hunedoara

vacanta traditionala hunedoara

viziteaza hunedoara

cazare petrosani

Pregătiți bagajele și porniți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați o experiență unică în România? Haideți la Casa Veche să înnoptați într-o casă de 120 de ani, să descoperiți întoarcerea la origini, peisaje pitorești, chei fascinante, cascade spectaculoase, muzee cu povești și mâncare tradițională.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

rezerva acumText: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…