Simion Bogdan Mihai – unul dintre ultimii cobzari ai Romaniei

Simion Bogdan Mihai – unul dintre ultimii cobzari ai Romaniei

Simion Bogdan Mihai – unul dintre ultimii cobzari ai Romaniei 150 150 Wildventure

Simion Bogdan Mihai este unul dintre cei mai tineri promotori ai muzicii traditionale orale acustice si totodata unul dintre ultimii cobzari ai Romaniei (mai sunt sub 10, majoritatea trecuti de 60 ani). Acesta a cutreierat sate uitate de lume si a cules muzica de la sute de lautari batrani, invatand diverse genuri muzicale chiar in locurile in care acestea au luat nastere.

Foarte multe publicatii au realizat interviuri in ultimii ani cu acest tanar talentat, facandu-i mare placere sa vorbeasca despre cobza lui si despre muzica adevarata. Intr-unul dintre interviurile recente, cobzarul declara: „Este singura muzică pe care am dus-o şi prezentat-o unui şantier de muncitori din faţa blocului meu şi la o masă festivă orgranizată de un academician şi un profesor universitar şi care-a fost primită cu la fel de multă bucurie în ambele cazuri“

Cobzarul Simion Bogdan Mihai face tot posibilul sa tina in viata muzica traditionala romaneasca, incercand sa o promoveze tinerilor care nici macar nu mai stiu de existenta ei, in diverse medii care aparent nu au nicio legatura cu acest segment. Spre exemplu, a realizat evenimentul “Șamanul Mut”, in Control Club, o locatie faina din Bucuresti, frecventata de hypsteri si destul de multi straini. Evenimentul a avut 20 de episoade si si-a atins in mare parte scopul, multi tineri din public spunandu-i la finalul concertului „„Habar nu aveam că muzica asta există! Asta nu e muzica populară pe care o văd la televizor sau pe care o aud prin alte părți“.

Cautarile lui Simion Bogdan Mihai a inceput la 16 ani si dupa 10 ani acesta considera ca munca lui este pe final. A descoperit aproximativ 20 de grupuri pe care le considera relevante din punct de vedere al conditiilor pe care si le-a propus inca de la inceput: sa fie muzica de traditie orala acustica si sa aiba vadit caracter microregional.

Chiar daca nu anticipa la inceput, cobzarul nostru a avut un succes fulminant, publicul sau fiind in continua crestere. Noi ii uram succes si ii prevedem un viitor stralucit daca va urma acelasi drum. Puteti vedea interviul integral pe romanialibera.ro

Daca doriti sa luati legatura cu acest tanar talentat, il puteti contacta pe contul sau de Instagram.

Mai multe reprezentatii live veti putea gasi si pe conturile noastre de socializare (@wildventure.ro si Wildventure Romania).

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…