Art & Craft – Un ambasador al tradițiilor și poveștilor românești

Art & Craft – Un ambasador al tradițiilor și poveștilor românești

Art & Craft – Un ambasador al tradițiilor și poveștilor românești 960 720 Wildventure

art & craft

Căutând în permanentă branduri cu care să ne unim forțele pentru promovarea identității naționale, am descoperit de curând Art & Craft.

Acest brand românesc și-a propus să construiască un concept unitar pentru promovarea României contemporane, prin produsele de inspirație autohtonă.

Astfel, speră să aducă bucurie și o experiență memorabilă nu doar clienților români, ci tuturor celor care au interacționat măcar o dată cu țara noastră.

Din stadiul de concept și până la livrarea către client, fiecare produs Art & Craft este însuflețit cu grija de a duce mai departe povestea României de azi, prin intermediul celor mai bune instrumente.

Art & Craft: Un promotor al meșterilor populari

În cazul produselor de artă populară, Art & Craft colaborează direct cu meșterii locali, pe care îi susține și îi promovează. Certificatele de calitate și autenticitate sunt nelipsite. În plus, toate aceste produse de artizanat sunt împachetate atractiv, fiind pretabile pentru cadouri.

În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva dintre meșteșugurile populare promovate într-o manieră artistică de brandul românesc.

Ceramica de Marginea

Marginea este o localitate din Bucovina, renumită pentru arta populară. Olăritul este principala îndeletnicire a localnicilor, aceștia practicând meseria de peste 300 de ani. Ceramica produsă aici este unică în lume prin prisma culorii negre, dobândite în urma arderii, dar și prin modelarea formelor cu specific tradițional.

Arta țesutului la razboi

Țesutul la război este un meșteșug pe cale de dispariție, care fără ajutorul unor branduri cu largă expunere, precum Art & Craft, probabil că ar fi avut viitorul periclitat, într-un termen relativ scurt. Din fericire, mai există încă meșteri iscusiți, dornici să ducă tradiția mai departe. Unii dintre aceștia se află tot în Bucovina, la Straja. Porturi populare, ștergare și alte țesături capătă o valoare inestimabilă atunci când ies din mâinile artizanilor locali.

Bucovina și arta incondeierii ouălor

Tradiția încondeierii ouălor are o vechime de câteva secole în Bucovina și este unul dintre cele mai bine conservate obiceiuri populare. Gospodinele aleg ouă proaspete de găină sau rață, pe care inițial le golesc de conținut. Acest lucru este necesar pentru a putea fi păstrate perioade îndelungate (chiar și peste 100 ani). Tehnica este cea a împistruirii cu ceară naturală de albine, un procedeu complex și greu de realizat sau de reprodus. Modelele sunt inspirate din porturile populare, din motivele tradiționale și chiar din natură.

Art & Craft: Povești autohtone, transpuse în colecții contemporane

Brandul românesc a lansat și colecții de produse proprii (Once Upon a Time in Romania, Kisses from Transylvania, Happy Traveller, Via Delice, Transylvania, Bloody Famous, Vladut’s Story). Toate au la bază povești și legende autohtone, iar conceptele poartă semnătura ilustratorilor români. Aceste colecții sunt comercializate doar de Art & Craft, fapt care îi conferă brandului un statut unic pe piața cadourilor și a suvenirurilor românești.

colectie once upon a time in romania

colectie once upon a time in romania

colectie once upon a time in romania

colectie once upon a time in romania

colectie once upon a time in romania

Pentru a fi competitivi pe piața europeană a suvenirurilor și pentru a oferi „iubitorilor de România” o gamă cât mai variată de produse, Art & Craft a inclus în ofertă și articole produse în afară țării. Însă, trebuie menționat faptul că aceste articole pline de inspirație și creativitate sunt dezvoltate după concepte ale designerilor români.

Art & Craft: Delicii culinare tradiționale

Nici deliciile culinare nu lipsesc din oferta celor de la Art & Craft. Turtă dulce, ciocolată de casă, gemurile și prăjiturile tradiționale sunt doar câteva dintre acestea. Gusturile copilăriei sunt recreate cu migală și transmise generațiilor viitoare.

delice art & craft

delice art & craft

delice art & craft

Așadar, Art & Craft este un brand care a găsit mixul perfect între tradițional și contemporan, oferind clienților experiențe memorabile. Produsele lor sunt destinate tuturor celor care au interacționat măcar o dată cu România și doresc să reînvie amintirile unice trăite într-una dintre cele mai ospitaliere țări din Europa. De asemenea, în magazinul online veți găsi și pachete corporate sau promoționale.

Magazinele Art & Craft

Magazinele Art & Craft au fost amplasate strategic, la fiecare poartă de ieșire din țara noastră, pe cale aeriană (după controlul de securitate). Le veți găsi în aeroporturile din Otopeni, Sibiu, Târgu-Mureș, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Bacău, Timișoara, Suceava, dar si în Băneasa Shopping City. Dacă nu aveți posibilitatea să ajungeți în aceste locații, magazinul online vă stă non-stop la dispoziție: www.artandcraft.ro.

magazine art and craft

magazine art and craft

oua incondeiate art and craft

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…