Top cabane și case tradiționale din Bucovina, pentru vacanțe de iarnă ca în povești

Top cabane și case tradiționale din Bucovina, pentru vacanțe de iarnă ca în povești

Top cabane și case tradiționale din Bucovina, pentru vacanțe de iarnă ca în povești 1000 1000 Wildventure

Cazare în Bucovina? Iată topul nostru pentru sărbători ca în povești 

Cauți o cazare în Bucovina, unde să petreci sărbători de iarnă ca în povești? Visezi la mâncare tradițională, zăpadă din abundență, râsete pe pârtie, colinde care răsună, obiceiuri din moși strămoși și relaxare în ciubăr? Atunci, citește acest top și pătrunde în atmosfera de iarnă din Bucovina.

 1. La Moara: Cazare tradițională, în Bucovina, care acceptă tichete de vacanță

 

top cazari bucovina

La Moara este o pensiune tradițională, amplasată în Fundu Moldovei, Bucovina.

Înconjurată de o pădure de mesteacăn, de multă liniște și aer curat, La Moara te întâmpină cu mâncare tradițională pregătită după rețete locale din ingrediente procurate de la vecini. Printre delicii se numără ciorbele tradiționale, mămăliguța, dulcețurile de casă, siropurile din fructe, țuica și multe altele pe care te lăsăm să le descoperi tu.

Pensiunea dispune de 6 camere duble, o cameră triplă și două apartamente, foarte cochete și confortabile, cu băi private.

Rezervă Acum direct de la Gazdă.

2. Hygge Hut: Casă tradițională în Bucovina, veche de peste 120 de ani

top 10 case traditionale in bucovina

În comuna Vama, Bucovina, într-un loc retras, în vecinătatea pădurilor se află o casă veche de peste 120 de ani.

Hygge Hut a fost strămutată dintr-un loc unde avea să-și vadă sfârșitul, iar doi tineri, alături de meșterii locali au desfăcut-o bucată cu bucată și au reclădit-o asemeni unui Lego, respectând regulile de construcție de acum un secol.

Ce fascinează la Hygge Hut nu este doar povestea despre speranța unui nou început, ci și faptul că aici te vei simți fericit prin confortul ca acasă.

Casa dispune de două camere duble, două băi, o bucătărie utilată complet, WIFI.

Rezervă Acum direct de la gazdă.

3. Pensiunea Bio ValePutna: Cazare cu piscină, jacuzzi si saună, în Bucovina magică

top cabane bucovina

În mijlocul pădurii de conifere, în satul Pojorâta, Bucovina, începe fascinația vacanței tale de iarnă. Aici vei găsi un loc de tihnă – Pensiunea Bio ValePutna.

Aceasta a fost realizată de către meșterii locali, din lemn, piatră de munte, cu pereți asemeni celor din lut. Amenajările interioare includ lemnul vechi, recuperat din grajduri, covoare țesute manual de o localnică, lână provenită din zonă și corpuri de iluminat făcute ca pe timpuri.

Interiorul superb, cu pereți vitrați supradimensionați, dezvăluie 6 camere duble, cu băi proprii, living, bucătărie utilată, saună, TV Smart și WIFI.

În grădină ai un foișor, o zonă cu cuptor tradițional pe lemne, grătar și afumătoare, unde poți să înveți să faci unul dintre cele mai renumite preparate locale – Cobza de păstrăv.

Rezervă Acum direct de la gazdă.

4. Casa Bunicii: Locație de poveste, unde să te plimbi cu sania trasă de cai

idei vacanta in bucovina

Îți amintești cât de frumoasă era iarna în copilărie, când zăpada îți ajungea până la genunchi, bunicul te plimba cu sania trasă de cai și când veneai de la săniuș, bunica te aștepta cu mâncare caldă, delicioasă? Acele timpuri le poți trăi La Casa Bunicii, în comuna Vama, Bucovina.

Cazarea dispune de două căsuțe tradiționale bucovinene, una pentru două persoane, iar cealaltă pentru patru persoane.

Pozele vorbesc de la sine despre incursiunea în tărâmul tradiției, îmbinată cu utilitățile moderne.

Cei care au fost cazați la Casa Bunicii spun că s-au simțit exact ca la bunica, cu acea căldură aparte și cu răsfăț prin bucate tradiționale.

Rezervă Acum direct de la gazdă.

5. La Saivan: Cazare cu priveliște de vis și facilități premium, la o stână reinventată din Bucovina

La Saivan Bucovina

În comuna Vama, Bucovina, într-o zonă izolată, la care se ajunge doar cu 4×4, se află La Saivan – un Bio Retreat și o fermă, unde timpul stă în loc.

Aici sunt trei case tradiționale seculare, restaurate cu grijă pentru a păstra farmecul autentic, oferind in acelasi timp un nivel maxim de confort.

La Saivan petreci o vacanța de iarnă de-a dreptul magică: cu mâncare gătită după rețete tradiționale de la ferma proprie, cu povești despre tradiție, cu obiceiuri vii, cu multă liniște și cu conexiunea cu natura. Toate acestea intr-o ambianță de neuitat.

Capacitatea totală de cazare este pentru 12 persoane. O casă poate găzdui 4 persoane, una 2 persoane, iar cealaltă 6 persoane.

Rezervă Acum direct de la gazdă.

6. Loft Chalet: Una dintre cele mai spectaculoase cazări din Bucovina

top cabane bucovina

Loft Chalet este o cabană de lux, cu pereți vitrați, transformată dintr-un hambar vechi de peste 100 de ani.

Se află în comuna Gura Humorului, într-o zonă pitorească, în vecinătatea pădurii și a unui râu, care creează o atmosferă de liniște nemărginită, ideală pentru o vacanță de iarnă binemeritată după agitația acestui an.

Cazarea poate găzdui 10 adulți și 5 copii, în 5 dormitoare cu baie proprie. Dispune de zone de relaxare paradisiace, cu vedere spre grădină și pădure – imaginează-ți ce poze superbe ies aici, dining, bucătărie utilată complet, foișor cu grătar, zonă pentru focul de tabără și loc de joacă pentru copii.

Rezervă Acum direct de la gazdă.

7. Vatra Boierească: Cazare tradițională, cu ciubăr și cu bucate gustoase de care nu te mai saturi

agropensiuni bucovina

Situată în Cacica, Bucovina, într-un colț retras la marginea unei păduri, unde este liniște și o priveliște ce te desfată, Vatra Boierească te asteapta într-o vacanța de iarnă cu iz tradițional.

Vatra Boierească cuprinde trei case tradiționale – fiecare cu o capacitate pentru 6 persoane, un conac tradițional cu  șase camere duble și două apartamente pentru familie. Toate cu un confort superior.

Aici ai parte de bucate tradiționale gustoase, gătite cu dragoste, din ingredientele fermei proprii.

Copiii au un loc de joacă, iar tu te poți relaxa în ciubărul cu apă sărată.

Crează-ți amintiri unice cu cei dragi printr-o plimbare cu căruță, printr-o bulgăreală pe cinste și prin poveștile spuse la șemineu.

Rezervă Acum direct de la gazdă.

8. Casa Baciu: Relaxarea mult visată, în Bucovina

 

casa baciu restaurant

Uite cum ar putea să arate vacanța ta de iarnă: relaxare în ciubăr, saună, masaj, somn odihnitor, priveliște de vis, râsete cu prietenii în crama cu vinuri și ospăț cu mâncare tradițională, gătită din ingredientele fermei proprii. Este ceea ce cauți?

O astfel de vacanță găsești la Casa Baciu, în comuna Fundu Moldovei, Bucovina.

Casa Baciu dispune de living spațios cu jocuri de societate, 6 camere duble cu baie proprie și un apartament pentru două persoane cu baie proprie.

Rezervă Acum Direct de la Gazdă.

9. Casa Baciu: Cazare Adults Only, splendidă, la o altitudine de 1000 de metri

casa baciu bucovina

Ai spus că vrei să pleci undeva departe, unde să fie liniște, mâncare bună și o iarnă ca-n povești?

La Casa Baciu visul devine realitate. Amplasarea sa fiind la 1000 de metri altitudine, într-un loc unde nametii de zăpadă te strigă la săniuș ca în copilărie. Apoi, când frigul acoperă totul, casa unde arde șemineul și miroase fermecător a mâncare, îți este refugiul. Printre bunătăți se află sarmalele, pampuștele, tocineii în smântână și câte alte delicii, pe care le vei afla tu!

Te așteaptă 8 camere pentru 2-4 persoane și un apartament cu două camere duble, fiecare cu băi proprii și cu un confort magnific.

Rezervă Acum direct de la gazdă.

Bucovina este un tărâm de poveste, un epicentru al tradiției, unde iarna chiar se simte memorabil! Alege una dintre aceste cazări și bucură-te de timpul cu cei dragi, de mâncarea tradițională, de liniște și de relaxare! Tu unde ai ales să petreci vacanța de iarnă?

9 comentarii

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…