Vila Katharina, călătorie cu secole în urmă, printre legendele lui Vlad Țepeș

Vila Katharina, călătorie cu secole în urmă, printre legendele lui Vlad Țepeș

Vila Katharina, călătorie cu secole în urmă, printre legendele lui Vlad Țepeș 960 506 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvania

Vila Katharina, incursiune cu secole în urma, în mijlocul orașului Brașov.

Astăzi profităm de clepsidra timpului și ne întoarcem în vremea legendelor lui Vlad Țepeș.

Vila Katharina a luat ființă pe baza unei legende.

Vocile răsună cu elemente mistice. Katharina, protagonista mitului, era fiica unui țesător din Brașov. Aceasta, în ajunul Crăciunului din 1455, într-o zi friguroasă de iarnă, ducea mâncare soldaților din Cetatea Țesătorilor.

În timp ce se plimba prin cetate, Vlad Țepeș a privit-o și iremediabil s-a îndrăgostit de ea. A dorit să îi câștige inima, așa că a stabilit un plan. Mătasea și dantela din Veneția au fost transformate în rochii speciale pentru Katharina.

Legenda spune că iubirea celor doi nu a putut fi legată prin cununie din motive religioase, însă aceasta i-a dăruit doi copii și iubirea ce i-a purtat-o. Misterul poveștii lor se mai simte și azi în jurul străzii din Brașov.

Vila Katharina, bijuteria arhitecturală din secolul al XVIII-lea

villa katharina

Vila Katharina recreată cu detalii din cele mai fine, aduce la viață picturi interioare originale, din secolul al XVIII-lea.

În cele trei camere ale hotelului de tip boutique tronează mobilierul în stil Art Deco și Biedermeier. Atmosfera creată aici e una plăcută, sofisticată prin detaliile ce surprind locuința. Lampadare cu cristale și lumânări, pereți îmbrăcați in artă, ceasuri și obiecte antice încântă colecționarii și iubitorii de frumos.

villa katharina

restaurant nobiliar brasov

restaurant aristocrat brasov

restaurant nobiliar brasov

mic dejun brasov

villa katharina cazare

villa katharina cazare

villa katharina cazare

villa katharina cazare

villa katharina cazare

villa katharina cazare

villa katharina cazare

hotel boutique brasov

hotel boutique brasov

hotel boutique brasov

hotel boutique brasov

hotel boutique brasov

hotel boutique brasov

hotel boutique brasov

Puteți achiziționa un obiect din colectia Vilei Katharina, chiar din magazinul propriu al micilor piese de istorie. Veți putea alege dintr-o gamă de articole din argint, ceasuri vechi, picturi, covorașe prețioase, obiecte din porțelan fin, piese de îmbrăcăminte lucrate manual, precum și ciocolată preparată chiar de gazde.

O însemnătate aparte o au inimile din ciocolată albă care amintesc de Katharina si inimile negre de ciocolată care amintesc de Vlad Țepeș, drept un simbol al umbrei întunecate.

anticariat villa katharina

Brasovul, una dintre perlele medievale ale Europei

De peste 740 de ani, orașul Brașov e atestat documentar. Orașul fascinează prin obiective turistice, tradiții și liniște. Aici pădurile destăinuie drumuri către o istorie rămasă în picioare. Porniți și colindați potecile, singurul sunet ce se aude în jur e cel al frunzelor ce scârțâie sub bocanci.

Dacă am putea descrie Brașovul într-un singur cuvânt, acela ar fi suflet. Brașovul e un oraș ce emană sentiment, orice pas străbătut aici e etern. În jur uimirea cuprinde, și fiecare loc transmite o emoție. Ilustra Biserică Neagră  are un trecut frapant. De-a lungul secolelor XVI-XVII, biserica a fost afectată de multe cutremure. A fost restaurată începând cu jumătatea secolului al XVII-lea.

Povestea triumfătoare a ei nu se încheie aici. Marele incendiu din 21 aprilie 1689 a cuprins şi biserica parohială, distrugând acoperişul şi mobilierul din interior. De atunci, ruina înnegrită de fum s-a numit Biserica Neagră. Încercată de vremuri, stăruind să rămână neclintită, cu o istoria de 630 de ani atrage o mulțime de turiști.

Cu cât străbateți aleile, cu atât veți descoperi monumente istorice care au dăinuit în timp. Fiecare loc are un cuvânt al său. Medievalul își face loc aici, prin piatra cubică. Fortificațiile precum: Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Graft, Bastionul Țesătorilor și multe alte monumente impozante păstrează intact trecutul. Experimentați o lecție de istorie practică, pentru că explorați un oraș cetate –Brașov.

Colinele Munților Orientali se zăresc aproape din orice colț. Străbateți drumul până în vârf cu telecabina. Odată ajunși în vârf de munte, cărările din pădure vă sunt deschise. Porniți aparatul de fotografiat și păstrați momentul pentru o veșnicie. Aveți grijă totuși să nu vă rătăciți, priveliștea uimitoare poate fura privirile călătorilor însetați de aventură.

O legendă vie, fascinantă, este Vila Katharina. Un mit autentic românesc pe care trebuie să îl transmiteți cunoscuților. Veniți cu noi în încăperile misterioase, ce respira legende ale Contelui Dracula?

REZERVĂ-ȚI SINGUR EXPERIENȚA

villa katharina

Ai rămas plăcut surprins de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, acum poti rezerva singur cele mai frumoase experiente din Romania, direct de la gazda, fara taxe suplimentare.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…