Viscri 125, o filă de istorie în prezent

Viscri 125, o filă de istorie în prezent

Viscri 125, o filă de istorie în prezent 960 640 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvaniaAstăzi îți prezentăm Viscri 125, o filă de istorie ce dăinuie în prezent.

Cărările ne aduc pe meleaguri transilvănene, tocmai în Viscri, satul din inima Transilvaniei.

De ce trebuie să ajungi în Viscri?

Pentru ca este un sat de o frumusețe aparte si totodata unul dintre pionierii turismului rural de calitate din Romania.

Atracția principală este biserica sa fortificată, a cărei construcție a început din anul 1110, iar în 1525 au fost adăugate primele fortificații.

Amprenta timpului asupra acestei fortificații nu s-a făcut vizibilă. Grație unicității sale, biserica fortificată atrage în jur de 30 000 de vizitatori pe an.

La Viscri arhitectura săsească dăinuie de mai bine de 200 de ani, dezvăluindu-ți în fața ochilor o filă de istorie.

Veselia se resimte încă de când intri în sat. Casele colorate în nuanțe de albastru, crem sau verde, aliniate una lângă alta, sunt o încântare. Ce le face deosebite sunt modelele florale, pictate manual.

Nuanța de albastru predomină cel mai mult în rândul caselor. Conform psihologilor, culoarea albastră simbolizează pacea, liniștea, onestitatea și înțelepciunea. Trăsături pe care le vei identifica în rândul sătenilor din Viscri.

Video: Denis Serb

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența.

Cu ajutorul datelor de contact din antet vei putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, vei evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Viscri 125, o poartă spre o lume neschimbată

viscri

Viscri 125 este un proiect de perpetuare și promovare a unei lumi arhaice.

Casele se prezintă printr-o structură tradițională, cu elemente din timpurile vechi, aduse într-un modernism aparte. Camerele spațioase așteaptă să le treci pragul. Unele dintre paturi au scrijelit anul 1906, ceea ce aduce un plus de autenticitate.

O exeperiență unica o vei retrăi în întregul complex.

viscri 125

viscri 125

viscri 125

viscri 125

viscri 125

viscri 125

Familiile pot opta pentru casa din stradă, care este cea datată din timpurile vechi. Aceasta reuseste să se păstreze impresionant de bine. Poate aerul locului și fericirea celor care vin aici o păstrează încă în picioare. Casa dispune de două camere cu o baie comună. Ambele camere continuă linia tradiției românești, prin mobilier, structură și sentiment.

Casa recent construită oferă posibilitatea cazării a două persoane/cameră. Aceasta are o baie proprie și o structură ce îmbină modernul cu tradiționalul.

cazare viscri 125

restaurant viscri 125

cazare viscri

cazare viscri

Camerele poartă turistul în vise nebănuite. Odată ajuns aici, la Viscri 125, te vei trezi în urmă cu câteva secole. În jurul tău va dăinui doar viața de atunci. Cu mirosul preparatelor pe vatră, cu îndeletnicirile meșterilor populari, cu glasul animalelor domestice ce așteaptă să le hrănești, cu descoperirea unor specii din flora sălbatică aproape dispărute în Europa, cu câte și mai câte… O experiență de vis, in inima Transilvaniei!

Înveți tainele meșteșugurilor vehi și deguști gastronomia locală

Viscri 125 pune la dispoziție ateliere din cele mai diverse. Vei învăța de la meșteri toate secretele meseriilor vechi.

mestesuguri viscri 125

mestesuguri viscri 125

mestesuguri viscri 125

mestesuguri viscri 125

mestesuguri viscri

mestesuguri viscri 125

Copii au la dispoziție o grădină cu hamace și șezlonguri, teren de joacă , jocuri în aer liber, inclusiv badminton, petanque, săgeți, fotbal, volei și altele. Poți opta și pentru o selecție largă de filme (disponibile fie în biblioteca interioară, fie în aer liber, sub stele), redate pe un proiector retro.

Pătrunde în această lume, fie și pentru un weekend. Uită de agitația orașului. Vino acolo unde nu ai mai fost, dar, acolo unde cu siguranță vei vrea să revii.

vacanta la viscri

vacanta la viscri

După apusul soarelui, pune-te la masă. Gustă bucate din cele mai alese, pregătite la restaurantul complexului Viscri 125. Trăirea e cu atât mai specială cu cât vei mânca într-un hambar recondiționat, preparatele fiind gătite la cel mai înalt nivel cu produse tradiționale, unele din producție proprie. Dacă ți-ai dorit mereu o grădină plină de verdețuri, de legume, haide să o descoperi aici!

vacanta la viscri

vacanta la viscri

mancare viscri

paine viscri

paine viscri

trufe viscri

viscri food

Nu mai sta pe gânduri și pornește la drum! Gazdele abia așteaptă să le treci pragul.

Trăiește o experiență rurală! Povestește cunoscuților și haide să păstrăm tradiția românească! Vii cu noi în această filă de istorie?

Rezervă-ți singur experiența

Ai rămas plăcut surprins de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, afla ca acum poti rezerva cele mai frumoase experiente din Transilvania prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com.

Cu ajutorul acesteia, vei putea verifica singur disponibilitatea si pretul unei experiente sau chiar vei putea lua legăura cu gazdele inainte de rezervare. Vei evita plata oricăror taxe sau comisioane către platforme sau agenții de turism.

Sursa foto: Sorin Onisor, TravelGirls.ro, Viscri 125

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…