Alma Via Guesthouse & Restaurant – tradiții străvechi, pe plauri săsești

Alma Via Guesthouse & Restaurant – tradiții străvechi, pe plauri săsești

Alma Via Guesthouse & Restaurant – tradiții străvechi, pe plauri săsești 1024 498 Wildventure

Alma Via Guesthouse

Stim ca avem tendinta sa o spunem la fiecare articol scris, dar de data asta credem ca am gasit unul dintre cele mai frumoase proiecte turistice din Transilvania sudica. Alma Via Guesthouse este o ferma saseasca veche, restaurata exceptional si transformata intr-o pensiune cu restaurant.

Despre Alma Vii

Localizat in inima Transilvaniei, intre Sibiu si Sighisoara, satul Alma Vii emana un aer pitoresc pe care cu greu il mai gasesti in restul Europei dezvoltate. Satul este atestat documentar inca din anul 1289 in actul „Herritus de Alma sacerdotes“.

Acest act ne spune ca la acea vreme satul depindea de Capitulul Medias, urmand ca la urmatoarea mentiune documentara din 1356 sa figureze ca sat liber al Scaunului de Medias.

alma vii

Asemenea majoritatii satelor sasesti din Transilvania, Alma Vii s-a format in jurul unei biserici fortificate ce dateaza in cazul de fata de la inceputul secolului al XIV-lea. Chiar daca de-a lungul timpului, biserica a suferit mai multe modificari arhitecturale, in anul 1966 s-au intreprins lucrari de restaurare considerabile care i-au redat aspectul initial.

Biserica din Alma Vii a fost amplasata pe culmea unui deal care si astazi strajuieste satul. Pozitia strategica era usor de aparat in partea sud-vestica unde pantele sunt abrupte. Zidul fortificatiei are la baza o grosime de 1.5 m, fiind construit din pietre nefasonate si pietre de rau, urmand ca spre varf, unde s-a folosit caramida, sa se subtieze.

Comuna Mosna, din care face parte satul Alma Vii, mai are in prezent doar 367 de locuitori. Acestia traiesc la fel ca in urma cu secole, conservand excelent traditiile si obiceiurile locale care actioneaza ca un magnet pentru turistii din intreaga lume. Pozitia sa centrala face ca acest sat sa fie locul ideal din care sa porniti explorarea satelor sasesti, construite in jurul bisericilor fortificate din Transilvania.

Daca doriti sa aflati mai multe, va invitam sa vizionati scurtul documentar de mai jos:

Alma Via Guesthouse – Istorie, rafinament si confort

Proprietarii de la Alma Via Guesthouse au muncit 3 ani de zile pentru a-i reda acestei locatii de poveste farmecul original, avand grija ca oaspetii ce ii vor trece pragul sa beneficieze in acelasi timp de tot confortul cotidian. Restaurarea s-a realizat cu maxima atentie pentru a pastra toate elementele autentice, care ofera acestui gen de turism o valoare inestimabila.

Vechiul hambar de la Alma Via Guesthouse a fost vandut cu putin timp inainte ca actualii proprietari sa intre in posesia locatiei, astfel ca au luat decizia de a-l reconstrui de la zero. Rezultatul este unul excelent, fiind foarte greu sa-ti dai seama ca intre cele doua cladiri alaturate se afla o diferenta de peste un secol. Aici functioneaza in prezent restaurantul pensiunii.

Pentru a-i incuraja si pe altii ca orice este posibil daca iti doresti cu adevarat, vom posta mai jos doua fotografii cu stadiul in care a fost preluata constructia de catre actualii proprietari, urmate de fotografii cu stadiul actual.

Indiferent ca vei calatori singur, cu persoana iubita sau cu intreaga familie, Alma Via Guesthouse iti deschide portile pentru o vacanta de neuitat. Vei putea fi cazat in 5 camere de oaspeti, deosebit de rafinate, care iti vor satisface toate nevoile. Daca doriti sa calatoriti intr-un grup mai mare, gazdele vor fi amabile sa va gaseasca locuri suplimentare prin vecini, unde, de asemenea, se afla proiecte turistice remarcabile.

Toate camerele sunt spatioase, aerisite si luminoase. Fiecare dintre acestea emana arhitectura secolului XIX, constructia datand din anul 1871. Indiferent pe care o vei alege, vei avea parte de:

  • paturi din lemn foarte confortabile realizate local, pe comanda;
  • bai complet utilate, cu mobilier din lemn, confectionat manual (cele de la parter au incalzire in pardoseala, iar cele de la etaj au incalzire in pereti pentru ca nivelul de confort sa fie maxim);
  • incalzire centrala incorporata in pereti (nu se afla la vedere);
  • materiale naturale folosite la zidarie, tamplarie si obiecte de mobilier (la constructie nu s-a folosit niciun material care include substante chimice);
  • acces la internet wi-fi;

Alma Via Restaurant – Mancare ca la bunica, intr-o atmosfera primitoare

Restaurantul de la Alma Via Guesthouse se inscrie in aceeasi nota ecologica, propunandu-va retete culinare vechi, transmise din generatie in generatie. Toate alimentele sunt proaspete, cultivate local in functie de sezon. Oaspetii care nu sunt cazati in pensiune vor putea manca aici cu o rezervare in prealabil.

Daca v-ati hotarat sa experimentati o vacanta de vis in Transilvania, noua noastra platforma Travlocals.com iti sta la dispozitie cu experiente unice. Le vei putea rezerva pe toate direct de la gazda, fara a mai fi nevoit sa platesti taxe sau comisioane suplimentare.

In plus, vei putea verifica singur preturi, disponibilitati, facilitati, regulile casei sau politica de rezervare. De asemenea, vei putea intra in contact direct cu gazda, prin intermediul mesageriei directe.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…