Alpin Lodge: Cabană cozy, cu jacuzzy, pe Valea Prahovei

Alpin Lodge: Cabană cozy, cu jacuzzy, pe Valea Prahovei

Alpin Lodge: Cabană cozy, cu jacuzzy, pe Valea Prahovei 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

În căutare de relaxare, am pornit paradoxal pe Valea Prahovei.

Lăsăm agitația și cozile din trafic în urmă și deodată ceva ne uimește. Peisajele feerice de munte se năpustesc asupra ferestrelor mașinii. E superb! Deschidem geamul, iar aerul curat ne inundă plămânii. Se aude susurul râului, iar la marginea pădurii, în Azuga, zărim o cabană de lemn deosebită, Alpin Lodge.

Ferestrele vitrate ne încântă privirea și ne imaginăm cum stăm noaptea să vedem siluetele brazilor ori cum dimineața servim cafeaua aici. Dar când ninge, vă puteți închipui ce spectacol e la ferestre?

Suntem de-a dreptul fermecați, în rândurile ce urmează vom prezenta cabana în detaliu, dar până atunci ne bucurăm de lumina zilei și mergem în explorări.

Haideți să descoperim împrejurimile!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Plimbare cu telegondola și bunătăți din păstrăv 

Am pornit să descoperim împrejurimile. La 10 minute de mers pe jos de la Alpin Lodge am găsit Telegondola Azuga. Ne dorim să vedem peisajul muntelui în toată splendoarea, mai ales că am aflat că aici ajungem la o altitudine de peste 1500 de metri, așa că ne urcăm la bord.

Urcarea durează cam zece minute, timp în care am admirat și fotografiat un peisaj incredibil. Pe alocuri ni s-au mai înfundat urechile, dar asta ne amintește că suntem la munte și cât iubim acest sentiment.

Ajunși sus, priveliștea este superbă. Crestele munților înzăpeziți îmbrățișează cerul și ne fac să realizăm cât de simplu e de fapt să dai de fericire… privind un peisaj. Dacă ajungeți aici în perioada de iarnă, puteți să schiați pe pârtie sau să vă dați cu săniuța.

Coborâm cu telegondola la baza muntelui. Aerul rece provoacă poftă de mâncare, așa că la 20 de minute de telegondolă, mergând pe un drum forestier, pe lângă râul Azuga, dăm de o păstrăvărie.

Amplasată într-o poiană, păstrăvăria îmbie la relaxare și la servirea unei grătar din pește proaspăt pescuit. De aici se poate cumpără păstrăv argintiu, păstrăv auriu și păstrăv afumat.

Descoperiți istoria vinului spumant local

cramele rhein azuga

Ca ziua să fie încheiată așa cum se cuvinte, mergem să aflăm povestea fabricii de vin spumat – Cramele Rhein, care își desfășoară activitatea de peste un secol în Azuga.

Prin 1889, un german din Brașov, Wilhelm Rhein, cumpără de la regele Carol I un teren pe malul raului si construiește două pivnițe la suprafață. Rare atunci, rare și azi. Iar din 1892 începe să producă vin spumant, cunoscut drept Spumant de Azuga. De-a lungul timpului, pivnițele au avut mai mulți proprietari, dar aceeași metodă de preparare a vinului s-a păstrat de un secol.

Ni se explică metoda tradițională de producere a spumantului, cum se introduce drojdia, cum și când se învârt sticlele, cum se obțin anumite licori. O adevărată capodoperă!

Nu vă dezvăluim mai multe, pentru că ne dorim să veniți să aflați de la ghidul care povestește cu atâta pasiune. Vă mai spunem doar că aici găsiți o sală de degustare, un magazin de vinuri și un mic muzeu, unde se află utilaje vechi, modele de sticle folosite în peste 100 de ani de activitate, diplome, documente, ziare vechi cu reclame la spumant.

E deja noapte, Alpin Lodge ne așteaptă.

Alpin Lodge: Escapadă in cuplu pe Valea Prahovei

Alpin Lodge se află la marginea pădurii, în Azuga, județul Prahova.

Făurită din lemn și piatră, cu geamuri mari, ale căror perdele sunt brazii, cerul, stele ori soarele, cabana se descrie drept locul ideal pentru o vacanță sau o escapadă pentru cuplu.

În interior, aceasta oferă confortul necesar, având: dormitor, living, baie și chicinetă utilată. Ceea ce ne-a fascinat este că elementele de decor întruchipează animalele sălbatice, iar lemnul îmbinat cu piatra chiar ne-a oferit iluzia că muntele e și înăuntru, nu doar afară.

Diminețile încep perfect privind peisajul pe ferestrele vitrate și servind cafeaua pe terasă, în mângâierea brizei montane ori în jacuzzi.

cazare cu jacuzzi valea prahovei

Pregătiți bagajele și faceți-i o surpriză celui drag!

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați un loc romantic și liniștit unde să petreceți câteva zile în doi? Haideți la Alpin Lodge, o cabană cozy, cu ferestre vitrate, unde să priviți necontenit natura, unde să respirați aer curat, unde să fiți doar voi și să uitați de toate.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…