Pensiunea Andolia: Poarta de acces spre Paradisul din Bucegi

Pensiunea Andolia: Poarta de acces spre Paradisul din Bucegi

Pensiunea Andolia: Poarta de acces spre Paradisul din Bucegi 900 1200 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Departe de ochii lumii, într-o poiană alpină, cu priveliști fabuloase asupra crestelor montane înconjurătoare, te așteaptă un cuib al relaxării.

Bun venit la Pensiunea Andolia, în Moieciu de Sus, un loc pe care îl poți savura în tihnă, bucurându-te de gastronomia tradițională autentică și de confortul unei cabane montane reinventate.

pensiunea andolia

Astăzi îți vom prezenta o escapadă ideală pentru zilele caniculare de vară, dar nu numai.

Pensiunea Andolia, un refugiu pentru suflet

„Departe de aglomerația urbană, în valea Andoliei, prinde formă un vis. Am construit o pensiune agroturistică, cu 16 locuri de cazare, pe lângă care se va naște, în curând, un sat de munte, cu căsuțe tradiționale și biserică.

Nu vrem să vă spunem povești. Vrem ca, împreună cu voi, să creăm amintiri minunate, demne de a fi povestite mai departe.”

Așa își începe Radu, gazda noastră, povestea proiectului de suflet pe care l-a dezvoltat în ultimii ani.

agropensiuni moieciu de sus

andolia moieciu de sus

top cazari moieciu de sus

Departe de a practica turismul de masă, Andolia este un punct de întâlnire al persoanelor boeme, cu pasiuni comune. Acea categorie de turiști interesată de experiențe complexe, cu specific local, consumate sustenabil.

Gastronomia propusă este delicioasă, bazându-se în mare măsură pe ingredientele procurate de la fermele montane din jur. Majoritatea rețetelor sunt preluate din cartea „Bucate, vinuri și obiceiuri românești” a lui Radu Anton Roman. Așadar, pregătește-te să redecoperi gustul copilăriei.

pensiunea andolia

Cazarea se face doar în regim de demi-pensiune, servirea prânzului în locație fiind opțională.

Experiențele de care poți avea parte aici variază, de la echitație, la cursuri de meșteșuguri sau drumeții montane. A fost amenajat inclusiv un mini centru spa, cu ciubăr și saună.

pensiunea andolia

cazare cu sauna si ciubar moieciu

Astfel, atât adulții, cât și cei mici, vor avea o mulțime de opțiuni pentru petrecerea timpului liber, în acest loc idilic din Munții Bucegi.

Vacanță în Bucegi – Piatra Craiului, poate cea mai spectaculoasă și ofertantă destinație de vacanță din România

Pensiunea Andolia este privilegiată din punct de vedere al amplasamentului.

Dacă la nivel micro oferă peisaje de vis, dintr-o poiană alpină pustie, la nivel macro, destinația impresionează prin multitudinea atracțiilor și obiectivelor turistice.

Culoarul Rucăr – Bran traversează lanțul muntos, având de o parte Munții Bucegi, iar de cealaltă Piatra Craiului. Este, fără îndoială, cea mai spectaculoasă cale de acces între Muntenia și Transilvania.

Castele, cetăți, orașe medievale, mânăstiri, peșteri, chei, cascade, pârtii de schi, centre spa și multe alte surprize te așteaptă aici. Toate aceste opțiuni de petrecere a timpului liber, fac ca aceasta să fie principala destinație turistică montană din România.

Obiective turistice de neratat

  1. Peștera și Cheile Dambovicioarei, situate în partea de Sud a Masivului Piatra Craiului

2. Paraclisul Nașterea Maicii Domnului de pe muntele Mogoș – o atracție mai puțin cunoscută, dar care merită vizitată. Energia și liniștea pe care le emană, peisajele superbe și aerul curat de munte îți vor încărca bateriile pentru următoarea destinație.

3. Trasee montane în Piatra Craiului. Mai multe detalii aici.

4. Trasee montane în Bucegi. Mai multe detalii aici.

5. Mânăstirea Bran

6. Castelul Bran si Cetatea Râșnov

7. Alpin Coaster Cheile Grădiștei

alpin coaster cheile gradistei

8. Poiana Brașov – cea mai renumită stațiune de schi din România

9. Orașul Brașov – cel mai vizitat oraș turistic din România

Ei bine, acestea sunt doar câteva dintre opțiunile de petrecere a timpului liber dacă vei decide să te cazezi la Pensiunea Andolia. Indiferent că ești un turist activ sau preferi doar relaxarea într-un cadru de basm, aici vei găsi destinația perfectă pentru a construi experiențe de neuitat.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…