Beechtree Property: Cazare sustenabilă, ireal de frumoasă

Beechtree Property: Cazare sustenabilă, ireal de frumoasă

Beechtree Property: Cazare sustenabilă, ireal de frumoasă 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

În satul Izvoare, județul Harghita, într-o zonă îndepărtată de poluare și agitație, printre păduri și pășuni alpine, se află Beechtree Propery, poate cea mai spectaculoasă cabană din Romania.

Cabana a început cu un vis, de a oferi oamenilor șansa să fie în conexiune cu natura virgină și sălbatică, asa cum a lăsat-o Dumnezeu. 

beechtree property

Cabana a fost construită după tehnici moderne, avand cu un design scandinav. Interiorul denotă luxul simplității în cea mai frumoasă formă. Ai 4 dormitoare cu vedere spre munți, 3 băi, o bucătărie ultramodernă, o bibliotecă, un living și o grădină nemărginită, cu aer curat.

Proprietatea folosește apa geotermală și panourile solare pentru a oferi confort contemporan, fără a strica armonia naturii.

Haide să descoperi împrejurimile!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Plimbă-te printre animalele sălbatice

După o zi de lenevit la cabană, simți că picioarele te cheamă la explorat. Numai bine! Ai multe locuri de văzut.

La 1 km jumătate se află Parcul de Animale Sălbatice Ivó. Într-un peisaj deosebit ai să vezi animalele sălbatice în mediul lor natural. Pe lângă tine pot alerga căprioare și nu numai. Poți să urmărești cerbii lopătari, cerbii carpatini, muflonii, ciutele, mistreții și o sumedenie de păsări. 

Pentru a te bucura de experiență trebuie să îți faci o programare aici deoarece vizitarea parcului se face doar cu ghid. Te plimbi prin natură 2 ore, timp în care ghidul îți va spune povești, vezi animalele sălbatice fericite și nici nu vei știi când a trecut ziua.

O poveste simpatică este cea a unui porc mistreț, care atunci când vede turiști, le aduce drept cadou smocuri de iarbă în gură. El este protejat de un gard și după micul spectacol, îi conduce pe oaspeții săi câțiva metri spre ieșire pentru a vizita și alte animale.

După ce ai interacționat cu animalele, le-ai observat comportamentul și te-ai bucurat de prezența lor, urcă în mașini și din nou la drum.

Descoperă un meșteșug unic în Europa

La o oră de parc, în satul Corund, câțiva meșteri mai practică un meșteșug unic în Europa – fabricarea produselor din iască. Iasca este o ciupercă de copac, care ajunge să fie transformată în pălării, genți, cravate și accesorii.

Ești curios cum se întâmplă magia? Am aflat câteva secrete ale unui meșter în iască și ți le spunem și ție.

Máté Károly, meșter în iască, spune că i-au luat 40 de ani să învețe acest meșteșug. Își amintește că avea 15 ani când mergea cu tatăl său prin munți ca să caute iască. Aceasta se găsește la o altitudine de 700 – 1400 de metri, pe copacii de fag.

Pentru că străbăteau mulți kilometri, de cele mai multe ori rămâneau să doarmă în pădure zile întregi până când găseau suficient material de lucru. Secretul său de a găsi iasca este că merge toamna, deoarece frunzele sunt căzute din copac și vede mai bine pădurea.

Mărturisește că iasca nu se găsește așa ușor și îi este teamă că în câțiva ani acest meșteșug va dispărea pentru că nu prea se mai găsește material de lucru. Vrei să participi la o demonstrație? Aici poți să rezervi experiența.

Mănâncă bucate locale și povestește cu meșterii locali

Ți s-a făcut foame, așa-i? Aici rezervi masa de prânz cu produse locale.

La o oră de satul Corund te așteaptă un tur gastronomic, unde vei mânca bucate tradiționale, vei savura bere sau pălincă, în timp ce înveți cum să prepari pâinea cu cartofi, ciocolată artizanală.

După degustare mergi la meșterii locali, care îți vor arăta cum lucrează, îți vor povesti despre pasiunea vieții lor și îți vor oferi mici povețe.

experiente harghita

paine de casa harghita

Beechtree Property: Cabană scandinavă în Harghita

Acolo unde natura s-a jucat cu culorile și cu formele, într-o liniște de vis, o cabană inedită a decis să-și prindă rădăcini precum brazii ce o înconjoară. Ea este Beechtree Property, o cabană sustenabilă, aflată în satul Izvoare, județul Harghita.


Când o vezi, chipul își rămâne mut de uimire. Nici nu mai știi unde să privești – la ferestrele grandioase, care te atrag înăuntru, la acoperișul cu panou fotovoltaic ori la lemnul și piatra care au dat viață insolitului.

Decizi sa mergi înăuntru. Casa a fost construită folosind tehnici moderne de prelucrare a lemnului, interiorul este minimalist, oferind toate facilitățile contemporane.

Interiorul dezvăluie 4 dormitoare cu o priveliște fermecătoare, 3 băi, un living, în care râsul este starea generală, o bucătărie utilată și modernă, unde să îți exersezi abilitățile de bucătar.

Ai fost captivat de acest loc?

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Visezi să mergi la o cazare inedită, într-o zonă îndepărtată de jungla urbană? Haide la cabana Beechtree Property, în satul Izvoare, județul Harghita.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…