Bucătăria Hoinară – un proiect culinar care merită atenție

Bucătăria Hoinară – un proiect culinar care merită atenție

Bucătăria Hoinară – un proiect culinar care merită atenție 1400 933 Wildventure

Bucataria Hoinara este un proiect culinar care a luat nastere in anul 2011, dar care creste in popularitate pe zi ce trece. Acesta consta intr-un sir lung de calatorii, ce au avut drept scop cautarea si readucerea la viata a celor mai gustoase retete culinare cu specific local.

Ani de zile de emotii, experiente si povesti autentice sunt cetralizate acum intr-un site cochet, asupra caruia va recomandam sa aruncati o privire: bucataria-hoianara.ro.

Echipa Bucatariei Hoinare a strabatut sate pustiite si catune izolate de munte, cucerindu-le prin aprinderea focului pentru gatit. Fiecare popas, de o frumusete unica, le-a starnit noi pofte gastronomice, dar si o pofta nebuna de ascultat povesti de la batranii in mintea carora zac neclintite adevarate comori folclorice.

Bucataria Hoinara cu le' Sîiuca

“Le' Sîiuca” este o comoara. O povestitoare desavarsita, dar si o bucatareasa plina de har. Daca esti in bucataria dansei, te simti ca intr-o poveste atemporala.Timpul si spatiul se transforma in bucuria trairilor simple.Aceasta vizita am realizat-o prin amabilitatea domnului Iosif Ciunterei.(Dacă dorești să ne fii alături în călătoriile "Bucătăriei Hoinare" care au ca scop realizarea albumului de fotografie și a unui scurt metraj documentar, ești binevenit să ne scrii pe mesageria privată a paginii)

Publicată de Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu pe Marţi, 11 decembrie 2018

 

Dragostea pentru gatit a purtat Bucataria Hoinara prin gospodarii taranesti, curti de biserici, cotloane fermecate, herghelii sau asezari nomade, fiecare popas dezvalunidu-le experiente culinare si culturale de neuitat.

Cei patru bucatari din cadrul proiectului, Dana, Horia, Marcela si Serban, au combinat exuberant ideile proprii cu cele autentice, intr-o interpretare gastronomica unica. Totodata, cadrele surprinse ne-au lasat cu gura cascata, nu doar de pofta, ci si din punct de vedere artistic.

Daca vrei sa fii la curent cu aventurile echipei Bucataria Hoianara, ii poti urmari pe contul lor de Facebook sau Instagram.

Totodata, dorim sa va anuntam pe aceasta cale ca si noi am deschis o noua sectiune a proiectului nostru, anume una de Gastronomie locala. Prin intermediul acesteia, vom incerca sa va impartasim de o maniera artistica, 100 de retete culinare traditionale, culese din toate colturile tarii.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…