Fabrika de Case – un altfel de blog, axat pe design interior și arhitectură

Fabrika de Case – un altfel de blog, axat pe design interior și arhitectură

Fabrika de Case – un altfel de blog, axat pe design interior și arhitectură 1086 724 Wildventure

Fabrika de Case a apărut în 2014, inițial sub forma unei pagini de Facebook care a adunat mii de fotografii cu interioare din întreaga lume, menite să ofere inspirație pentru toți iubitorii de frumos. Ulterior, Alina Iliceanu, inițiatoarea proiectului, a încercat să prezinte poveștile din spatele imaginilor și așa a apărut, câteva luni mai târziu, blogul www.fabrikadecase.com.

În toți acești ani, s-au adunat sute de articole cu tematică diversă, din zona de arhitectură și design interior. Toate subiectele pornesc de la ideea că în spatele oricărui proiect frumos se află o poveste care abia așteaptă să fie spusă lumii întregi.

Astfel și-au găsit locul pe Fabrika de Case, designeri români cu reputație, creatori de produs, arhitecți sau oameni cu viziune care încearcă să schimbe mentalități sau să ajute comunitatea din care fac parte prin inițiativele lor.

Exemple sunt numeroase, de la specialiști care promovează stiluri neconvenționale de construcție cu materiale ecologice – lut, cânepă, baloți de paie, lemn ș.a.m.d., până la ONG-uri care se zbat pentru conservarea arhitecturii în zone cu potențial.

De altfel, arhitectura tradițională reprezintă un segment aparte pe blog, de-a lungul timpului fiind prezentate zeci de modele de urmat în ceea ce privește păstrarea uriașului patrimoniu pe care îl avem, ca țară.

O altă categorie de interes este comunitatea creativă de la noi, zonă care s-a dezvoltat simțitor în ultimii ani, dar care are încă nevoie de susținere și de o direcție mai precisă. Periodic, apar pe blog materiale cu makeri talentați, iar discuțiile se concentrează, în mod deosebit, pe ideea de dezvoltare a unui brand sustenabil pe o piață extrem de competitivă. Fiecare business creativ are nevoie de o abordare personală pentru a reuși să treacă testul timpului.

Fabrika de Case trece, așadar, de conceptul interioarelor de revistă și se axează mai mult pe oamenii din spatele fiecărui proiect, încercând să unească, prin materialele promovate, categorii aparent diferite ale societății românești.

Un comentariu
  • Fain tare, oameni buni! Ochii mi s-au prins in toate elementele colorate si aranjate atat de bine incat … fain tare!

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…