Casa Bertha: Experiențe în Sighișoara, singura cetate medievală din Europa, locuită permanent

Casa Bertha: Experiențe în Sighișoara, singura cetate medievală din Europa, locuită permanent

Casa Bertha: Experiențe în Sighișoara, singura cetate medievală din Europa, locuită permanent 1024 683 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi poposim la Casa Bertha, din Sighișoara.

Imaginați-vă o experiență în Sighișoara, unica cetate medievală din Sud-Estul Europei, încă locuită…

Să înnoptați într-o casa veche de peste 300 de ani, să simțiți aerul arhaic  păstrat în fiecare din cele patru camere, iar dimineața, când vă treziți să începeți să meșteșugăriți în funcție de camera cu tematică aleasă.

Bineînțeles, sunteți în vacanța, iar munca nu își are loc, dar faceți un exercițiu de imaginație. Sunteți undeva prin anii 1700, ce ați vrea să fiți? Fierari, croitori, țesători, tâmplari?

Primul lucru care nu doar că îți atrage atenția, ci te transpune cu câteva sute de ani în urmă, este Bolda de Fer – un cochet magazin de antichități. Acesta este amplasat chiar la intrare și cu siguranță îți va răpi câteva zeci de minute, chiar dacă nu ești un împătimit al acestei nișe. Merită admirată arta meșteșugarilor pe bazele căreia s-au pus bazele acestei minunate cetăți medievale.

casa bertha sighisoara

bolda de fer sighisoara

bolda de fer sighisoara

bolda de fer sighisoara

Patru camere, care mai de care mai frumoase

Suntem în Camera „Breasla fierarilor”. Mobilier din lemn brun, pictat manual, ziduri ce vă transpun în trecut, uneltele muncii așezate pe pereți, un birou impresionant, unde s-au scris cele mai pătimașe scrisori, și ferestre mici ce pozează non-stop Cetatea Sighișoara.

Un aspect aparte îl constituie cromatica, diferită în fiecare cameră. În camera fierarilor, predomină nuanța de verde. Conform simbolisticii, verdele, reprezintă natura, renașterea și tinerețea, astfel,  veți trezi într-un tumult de idei, care mai de care mai îndrăznețe.

Cei pasionați de țesături autentic românești, cu siguranță vor înnopta în Camera „Breasla țesătorilor”. Strălucirea camerei e dată de nuanța de albastru, care semnifică înțelepciune și productivitate. Intrând aici, privirea e împânzită de țesăturile care emană emoție. Dragostea e definitivă…

rezerva acumCălătorii care caută o experiență medievală, dar în același timp și îmbelșugată, pot alege Camera „Breasla croitorilor”. Culoarea tematică este maro, ceea ce semnifică putere, maturitate. Interiorul dezvăluie o notă specială prin mașina de cusut autentică, cu fir decorat în auriu. Pereții sunt străjuiți de torțe, ce creează mister. Când seara se lasă, ele se îmbină ideal cu cada modernă, cu hidromasaj.

Drumeții care iubesc arta lemnului, pot opta pentru Camera „Breasla tâmplarilor”. Interiorul veselește prin nuanța de alb predominantă asupra mobilierului, iar florile pictate manual sunt asemeni unei primăveri, care trăiește o eternitate.

De acum înainte, relaxarea și noaptea se lasă peste excursioniști. Dacă ați ales să intrați în joc, aflați că trezirea vă va fi dată de razele luminii naturale.

cazare casa bertha sighisoara

cazare casa bertha sighisoara

cazare casa bertha sighisoara

cazare casa bertha sighisoara

cazare casa bertha sighisoara

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare sighisoara

Vizitați Sighișoarauna dintre principalele atracții turistice din România

E dimineață. Vă pregătiți să mergeți în atelierul de lucru, dar… surpriză. Nu sunteți în anii 1700, sunteți în 2019, iar străzile vă vor organiza un plan de vizitare a orașului Sighișoara. Veți ajunge și la ateliere, însă în calitate de turiști.

Descoperiți fiecare colțișor. Plimbați-vă cu trăsura și pentru a trăi o experiență ca în secolul XVIII, e necesar să veniți la Festivalul Medieval organizat în fiecare an. Atunci străzile sunt umplute cu cântec, voie-bună și personaje ale epocii medievale.

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Aerul medieval vrea să își pună amprenta în inima voastră, iar tradiția românească își face spațiu în gândurile voastre. Bucurați-vă de frumusețea ce v-o oferă. Șansa e unică. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în această călătorie?

Alte obiective turistice din Transilvania

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Ați rămas plăcut surprinși de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, acum puteti rezerva cele mai frumoase experiente din Romania prin intermediul Travlocals.com, cea mai moderna platforma turistica.

Stati linistiti, nu va mai fi nevoie sa platiti taxe suplimentare, intrucat va vom bune in contact direct cu gazdele.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…