Casa de oaspeți Satul Banului – reconectare la viața off-line

Casa de oaspeți Satul Banului – reconectare la viața off-line

Casa de oaspeți Satul Banului – reconectare la viața off-line 1440 1080 Wildventure

Satul Banului – Rezerva acum

Astazi ramanem la sud de Carpati, in comuna Magureni, judetul Prahova, acolo unde am gasit o locatie de poveste. Este vorba despre Satul Banului, prima asezarea pitoreasca de pe Valea Provitei, care pastreaza inca vii marturiile satelor submontane din Tara Romaneasca.

Satul Banului este atestat documentar in anul 1526 si este amplasata intr-o zona subcarpatica, acoperita de paduri de foioase si pajisti cu fanete. Zona are o istorie bogata si daca sunteti interesati, o puteti afla din clipul de mai jos. Tot din acest clip puteti cunoaste traditiile si obiceiurile locale, dezvaluindu-va, totodata, panorame superbe cu peisajele submontane.

Casa de oaspeti Satul Banului este un proiect cu care fiecare roman se poate mandri atat in tara, dar mai ales peste hotare. Este acel gen de proiect pentru care noi am decis sa lansam site-ul actual si platforma turistica la care inca lucram.

Proprietarii de aici au inteles valoarea inestimabila a patrimoniului arhitectural traditional pe care Romania il poseda, dar pe care fara oameni cu o astfel de viziune, l-ar fi pierdut curand.

Din dorinta de a salva tot ce mai putea fi salvat, gazdele casei de oaspeti au inceput in urma cu 14 ani sa culeaga de prin vecini si nu numai, numeroase obiecte traditionale ale caror soarta probabil ar fi fost periclitata.

In anul 2012 oamenii au decis sa readuca la viata toate aceste obiecte culese si reconditionate cu multa grija, oferindu-le un loc in care sa-si regaseasca rostul. Astfel, au inceput lucrari de constructie la Casa de oaspeti Satul Banului.

Toate materialele folosite la constructie au fost dintre cele recuperate din sat, metodele au fost si ele cele traditionale, iar mesterii, evident, tot din sat. Arhitectura respecta cu sfintenie liniile locale, astfel ca rezultatul nu putea fi decat unul spectaculos.

Chiar si hambarul gospodariei este pregatit astazi sa primeasca oaspeti, fiecare camera a acestuia purtand amprenta si numele uneia dintre strabunicile acestor tineri vizionari (Maica Lina, Maica Floarea si Maica Lisandra). Sunt strabunicile in odaile carora au crescut, au copilarit si s-au bucurat de traiul neaos romanesc.

„În bucătăriile lor de vară, lipite cu pământ pe jos, am simțit pentru prima data gustul tocanițelor de vară făcute din roșii bine coapte cu ceapă verde călită, gătite într-o gamelă militară de aluminiu, pe o plită improvizată deasupra unui foc de crengi uscate sau coceni de stiulet de porumb.”

rezerva acumTot la Casa de oaspeti Satul Banului se pot organiza diverse evenimente, atat indoor, cat si outdoor. Spatiul din fanar are o capacitate de pana la 25 de persoane. Aici se pot servi bucate traditionale muntenesti, gatite dupa retete vechi, transmise din generatie in generatie.

Decorul este intesat cu obiecte autentice din zona rurala, iar mirosul proaspat de fan te integreaza mai repede in acest peisaj de basm.

Gradina va sta si ea la dispozitie pentru brunch-uri rurale sau orice alte activitati recreative, aici organizandu-se pana in prezent evenimente cu pana la 80 de persoane. Farmecul serilor de vara, in jurul gropii cu foc, va lasa in inima o amintire de neuitat.

La cerere, se pot amplasa si corturi pentru evenimente, gazdele dispunand, totodata, de obicete de decor rafinate, specifice petrecerilor din gradina. Imaginati-va o nunta de vis in acest decor minunat!

Evenimentele Corporate nu sunt nici ele straine la Casa de oaspeti Satul Banului. Spatiul pus la dispozitie nu are nimic in comun cu cele clasice, insa, unicitatea si versatilitatea il fac atat de cautat pentru ateliere, training-uri si workshop-uri.

Alte activitati la Casa de oaspeti Satul Banului

 • Drumetii
 • Trasee cu bicicleta
 • Off-road cultural
 • Off-road
 • Enduro
 • Motocross
 • Echitatie
 • Plimbare cu trasura sau sareta
 • Vizita la fierar
 • Vizita la varnita
 • La cules de bureti
 • Atelier de sculptura
 • Masaj
 • Tenis
 • Baile Telega

Locatia este foarte usor accesibila din marile orase ale Munteniei (Ploiesti – 25 km, Targoviste – 40 km, Sinaia – 45 km, Bucuresti – 80 km, Buzau – 95 km, Pitesti – 105 km), iar amplasamentul este ideal pentru vizitarea a numeroase obiective turistice.

Daca v-ati hotarat sa rezervati o experienta de vis la Casa de oaspeti Satul Banului, puteti contacta gazdele prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com. Astfel, veti evita plata taxelor sau a oricaror alte comisioane percepute de alte platforme.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…