Casa Tanti Patrița: Cazare într-o nouă casă tradițională din Prahova

Casa Tanti Patrița: Cazare într-o nouă casă tradițională din Prahova

Casa Tanti Patrița: Cazare într-o nouă casă tradițională din Prahova 960 466 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Suntem din ce in ce mai entuziasmati sa descoperim ca sudul tarii este acaparat usor, usor de trand-ul refacerii patrimoniului de cladiri traditionale, preluand exemplul Transilvaniei, al Maramuresului si al Bucovinei.

Astazi poposim in satul Slon, comuna Cerasu, din judetul Prahova. Acesta este amplasat la o altitudine de 750 m. In aceasta localitate de la poalele Muntilor Ciucas isi are izvorul raul Drajna. Tot de aici, pornea un drum roman care trecea peste Varful lui Crai, prin Pasul Tabla Butii si cobora in Vama Buzaului.

Exista inca urme ale civilizatiei din sec 9-10, acestea constand intr-un castru (Drajna de Sus) si doua fortificatii de frontiera construite pentru a controla traficul de marfuri intre Transilvania si Tara Romaneasca.

Acest sat autentic romanesc este deosebit de pitoresc. Aici traditiile au fost conservate si transmise mai departe din generatie in generatie.

Peisajele sunt inca virgine, iar oamenii mai puri, exact asa cum erau in urma cu sute de ani. Aici exista o fauna si o flora foarte diversificata, iar daca vei colinda cateva minute pe ulitele satului, vei afla de la localnici ca fiecare planta are cate o intrebuintare medicala.

Cararile nepietruite ale Carpatilor de Curbura vor fi adevarate desfatari pentru plimbarile cu bicicleta sau pentru trekking.

Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in zona enumeram: Rezervatia de ursi din Valea Borului, Castrul Roman din Drajna de Sus, Barajul Maneciu cu Pastravaria Valea Stanii si Cimitirul Eroilor cazuti in Primul Razboi Modial de la Tabla Butii.

Revenind la locatia pe care v-o propunem astazi, va spunem ca este vorba despre o casa traditionala boiereasca, ce dateaza din anul 1938.

Casa Tanti Patrita are o poveste ce incepe din vremea celui de-al doilea Razboi Mondial. Numele Tanti Patrita vine de la Cleopatra, cea care s-a casatorit in adolescenta cu Mos Costica, vederan de razboi, ramas fara o mana in timpul luptelor. Cleopatra era o croitoreasa iscusita, foarte cocheta si sugubeata, de ti-era mai mare dragul.

Casa Tanti Patrita a fost restaurata recent, fiindu-i pastrat farmecul secolului trecut. Practic, aceasta arata exact ca in urma cu 80 de ani, doar gradina suferind cateva modificari.

Gratarul construit in 2018 frige carnea la fel ca bine ca jarul din ’38, soba cu plita face zacusca si magiun, iar beciul adaposteste tuica si muraturile pe tot timpul anului.

Aceasta casa traditionala dispune de 3 dormitoare si 5 paturi, putand gazdui pana la 8 oaspeti. Doua dintre dormitoare au cate un pat dublu, un dormitor are doua paturi single si mai exista o canapea in spatiile comune.

Nu cred ca mai este nevoie sa va spunem ca desi vorbim despre o casa arhaica, nivelul de confort de care beneficiati atinge cele mai inalte standarde. Cele doua bai interioare sunt si ele complet mobilate si utilate, la fel si bucataria.

Rezerva experiente unice prin Travlocals.com

Ei bine, daca sunteti un impatimit al acestor experiente traditionale in Romania, aflati ca de curand am lansat o noua platforma de rezervari, mult mai moderna si mai utila. Este vorba despre Travlocals.com, poate singurul club exclusivist al turismului romanesc, axat pe calitate, nu pe cantitate.

Cu ajutorul noii noastre platforme veti putea face rezervari necomisionate, direct de la gazda, veti putea verifica disponibilitati si preturi, in functie de calendar sau pur si simplu veti putea verifica regulile casei, politica de rezervare si alte informatii importante. Astfel, procesul de rezervare va fi mai rapid si mai facil. Nu mai stati pe ganduri, experientele unice se rezerva din timp!

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…