Astăzi vă prezentăm Căsuța cu miez, o căsuță în copac, aflată aproape de București, care duce călătorii în lumea basmelor.
Urcați în mașină, și la aproximativ o oră și patruzeci de minute veți ajunge într-un sat submontan, la o căsuță ascunsă printre pomi, căpițe și nori.
Aici, în satul Mușătești, veți trăi un vis feeric: aer curat, sunet melodios de ciocănitori, pupeze, gaițe, mierle, ulii, o mică fermă cu animale domestice, legume și fructe savuroase culese din bătătură și lucruri mici care au puterea de a scrie bucuria, cum ar fi simplele biciclete așezate lângă gard, care fac pereche cu ulița și cheamă la explorare.
Ce spuneți, sunteți tentați? La întoarcere vă așteaptă un masaj profesional ca la spa.
În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.
Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.
Descoperiți peisaje de legendă, flori care nu se ofilesc niciodată și peste 6 000 de monede
Luați bicicletele și porniți la drum, căutați să ajungeți cât mai sus pe coline, pentru că satul vă va oferi o panoramă cum rar v-a fost dat să vedeți.
Ce spuneți de o mică provocare? Lăsați-vă gadget-urile pe modul Avion și uitați de rețelele de socializare în această vacanță, doar fotografiați intens cu sufletul, mintea și fugitiv cu aparatul foto.
Așadar, haideți să descoperiți originea vieții și evoluția viețuitoarelor de pe Pământ, la Muzeul Județean Argeș, unde vă veți pierde în alt timp pentru câteva ore.
Ați pășit în prima secțiune în care, deasupra voastră, Calea Lactee și Sistemul Solar se joacă cu privirile. Imprejur vedeți evoluția scoarței terestre, bucăți de schelet ce ilustrează evoluția vieții pe pamant.
Priviți uimiți dinozauri, păsări și urși, care, parcă își spun povestea. Călătoria fascinantă vă duce prin ecosisteme, la doar câteva rotiri de priviri sunteți când la podiș, când la munte, în pădure, ori în peșteră.
Explorarea se încheie într-o meditare profundă, deoarece ați aflat o serie de informații despre forme ale poluării și schimbări prin care a trecut natura de-a lungul timpului.
Flori care nu se ofilesc niciodată
Ce flori vă plac vouă sau celor dragi? Trandafiri, bujori, crizanteme?
Ei, bine, după ce veți vedea florile din mină supranumite Comorile din adâncuri, credem că vă veți îndrăgosti, pentru că au o frumusețe venită din altă galaxie.
Culese din subteranul Maramureșului și a altor țări, acestea au crescut în milioane de ani datorită eroziunilor vulcanice.
Prima dată au fost aduse la suprafață de minerii care le-au găsit prin strălucirea ce o generau la lumina lămpii. Scoase din mină, acestea și-au păstrat culorile și geometria create de natură, și parcă strălucesc și mai mult în lumina celor care le privesc cu admirație.
Ce experiență unică, ce șansă a vieții, pentru momente bune gândurile și sufletele nu s-au mai oprit din feerie. Și nu se încheie aici… pentru că uimirea continuă.
Dacă sunteți pasionați de monede și obiecte antice, veți putea descoperi tot în cadrul Muzeului Județean Argeș o colecție captivantă cu peste 6 000 de monede care datează din perioada secolelelor I – XX.
Tezaurul cuprinde dinari imperiali romani și antoniani, monede din timpul lui Mircea cel Bătrân și alte vestigii deosebite, pe care vă invităm să le aflați.
Căsuța cu miez: căsuță în copac, aflată aproape de București
La doar o oră și patruzeci de minute din București, în mijlocul naturii, acolo unde totul este atât de liniștit, printre pomi, căpițe și peisaje care ademenesc călătorii la reverie se află o căsuță în copac, Căsuța cu miez.
O veți zări de pe uliță, pentru că este îmbrăcată în straie albe și maro, pregătită să vă primească cu bucurie. Căsuța stă falnică în brațele crengilor unui nuc vechi de peste 100 de ani.
Luați-vă bagajele din mașină și haideți să vă îndepliniți o dorință – aceea de a înnopta într-o căsuță în copac.
Printr-o livadă cu miros pofticios de fructe de sezon, printre păsări de curte ce vă conduc la căsuță, se aude lin mierla, apoi în note mai puternice ciocănitoarele.
Urcați pe scări, iar prima care vă sare în brațe e prispa, ce promite peisaje pline de inspirație și generatoare de energie revărsând în fața ochilor coline împădurite și peisaje ce aduc aminte de satele de la bunici.
Deschideți ușa, iar, înăuntru un covor țărănesc vă poftește pe canapeaua de lângă fereastra de unde seara începe un spectacol astral.
Este așa frumos că nu ați vrea să vă ia somnul, dar noaptea își presară vraja, și pe patul odihnitor de la mansardă vă veți trezi mângâiați de soare și de cântecul păsărilor.
Luați micul dejun cu bucate din ogradă și porniți pe cărări neumblate.
Rezervați-vă singuri experiența!
Căutați o căsuță în copac aproape de București? Vreți să vă îndepliniți un vis al copilăriei, să simțiți din plin aerul curat, libertatea, să mâncați din ogradă, să admirați peisaje pitorești și să descoperiți experiențe surprinzătoare? Atunci, haideți la Căsuța cu miez.
Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.
Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice.
Text: Alice Cazan
Buna ziua! Imi place foarte mult Cusuta de miez si as fi interesata sa o rezerv. Imi puteti spune, va rog, care sunt pasii pentru a face o rezervare? Casuta pare indisponibila permanent, la fel ca toate celelalte casute la care am incercat sa rezerv pe site.Exista o modalitate pentru a rezerva prin travlocals.com?