Top glampinguri, căsuțe în copac și cabane ascunse din România, unde vă veți simți ca în povești

Top glampinguri, căsuțe în copac și cabane ascunse din România, unde vă veți simți ca în povești

Top glampinguri, căsuțe în copac și cabane ascunse din România, unde vă veți simți ca în povești 2000 1000 Wildventure

Astăzi vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase glampinguri, căsuțe în copac și cabane ascunse din România, pentru escapade de neuitat. În mijlocul naturii, ascunse printre brazi, acestea sunt rupte parca din basmele copilariei.

Doar cei fermecați ajung aici. E o oportunitate rară pe care aveți șansa să o trăiți acum! Haideți să fiți vrăjiți de natură, să ascultați susurul apei, să auziți lupii și să vă aventurați pe trasee sălbatice.

Veți descoperi în cele ce urmează detalii inedite despre locuri de poveste, preparate locale delicioase și aventuri incredibile. Toate acestea vă vor oferi prilejul unei fascinante vacanțe în România.

Porniți cu noi într-o experiență unică pe meleaguri românești?


AT Home – Yoga Retreat & Glamping, in Breaza

cazare glamping prahova

at home glamping breaza

glamping yoga breaza

at home glamping si yoga

Diminețile încep magic la AT Home – Yoga Retreat & Glamping. Vă veți trezi la mângâierile razelor de soare, care își fac loc prin glamping-ul vostru. Imaginați-vă cum deschideți fereastra glamping-ului, ieșiți pe acolo și vă întindeți în timp ce respirați cel mai curat aer din Romania, privind pădurea și cerul cu zâmbetul pe buze.

După relaxarea profundă și o gustare pregătită în casă, luați bicicletele și descoperiți imprejurimile. Admirați fiecare frunză, copac, pasăre, animăluț și veți afla cu adevărat frumusețea vieții. Când seara se apropie, o nouă sesiune de yoga vă așteaptă. Deși nu vă este somn, simțindu-vă energizați, glamping-ul adăpostește un pat confortabil, și lăsând fereastra deschisă adormiți chiar la poveștile lunii și stelelor.

Aici, în inima naturii, aproape de cer, sunteți doar voi. E sunetul naturii care răzbate din toți porii, se aude cum curge lin pe la urechi, în timp ce voi vă eliberați complet de griji și stres prin yoga.

Rezerva direct de la gazda, fara taxe si comisioane, prin intermediul Travlocals.com


In Vale: Un nou glamping de lux pe Transfagarasan

glamping transfagarasan

glamping romania

cazare glamping romania

baie glamping

IN Vale este un loc în mijlocul livezii care permite reconectarea cu natura și cu valorile umane. Un loc care își schimbă imaginea în fiecare anotimp și care te surprinde în fiecare clipă.

Domul este cel care veghează discret asupra vieții. In dom sau pe terasă poți să savurezi o cafea, să citești o carte, să faci yoga. Singurul lucru care te-ar putea deranja din când în când sunt veverițele, vulpile, căprioarele sau fazanii.

Valea lui Enache este situata la 8 km de Curtea de Argeș, prima capitală a Tării Românești. Venind dinspre Pitești și în drum spre Transfăgărășan, domul nostru este situat pe dealul din stânga de partea cealaltă a barajului Zigoneni într-o livadă de pomi fructiferi.

Rezerva direct de la gazda, fara taxe si comisioane, prin Travlocals.com


Valea Vinului Dome: Singurul glamping din Maramures

cazare glamping maramures

cazare valea vinului glamping maramures

glamping maramures

valea vinului dome

Sufletul vă cheamă într-un loc inedit din Maramureș, la Valea Vinului Dome.

Până veți ajunge în acest colt de Rai, veți străbate un drum încântător, printr-o lume a tradiției care încă se păstrează. De ce spunem asta? Pentru că, de-a lungul călătoriei veți vedea locuitori îmbrăcați în straie populare, care inca practică obiceiuri si mestesuguri vechi de secole.

In acest loc deosebit de pitoresc, pe coama unui deal, este amplasat singurul glamping din Maramures.

Rezerva direct de la gazda, fara taxe si comisioane, prin intermediul Travlocals.com


Sunrise Glamping Retreat: Experiențe de poveste, la poalele Munților Fagaras

Nu puteți fugi prea departe din cauza locului de muncă? Avem și pentru voi soluția: o escapadă de weekend la Sunrise Glamping Retreat. Acesta se află în comuna Brăduleț, județul Argeș, la doar două ore distanță cu mașina față de București. 

Aici, la poalele Munților Fagaraș, vă veți relaxa într-un cadru de basm. Veți dormi în corturi de lux, vă veți trezi în fiecare dimineața în mijlocul pădurii. Aerul revigorant de munte va lua locul alarmei ceasului, iar apa rece de izvor vă va trezi cum nici cafeaua nu o face.

Relaxați-vă în ciubărul cu apă caldă, lăsați grijile deoparte, închideți telefoanele și uitați de lume. Sunteți doar voi doi în mijlocul naturii. Priviți spectacolul oferit de stele, stând confortabil în pat. Încărcați-vă cu energie pozitivă și bucurați-vă de fiecare moment!

La Sunrise Glamping Retreat confortul e pus pe primul plan. De aceea, interiorul corturilor de lux cuprinde paturi confortabile, decorațiuni fascinante, sisteme de incălzire, iar la exterior găsim o terasă de unde se văd cele mai frumoase apusuri. Grupurile sanitare sunt comune. 

Rezerva direct de la gazda Aici


Green Camp: Asculați glasul pădurii, noaptea, în hamac și dormiți în mijlocul naturii

cazare glamping green camp

La Green Camp vă așteaptă o vacanță ca în povești la peste un milion de stele, pentru că veți avea senzația că înnoptați sub cerul liber. 

Într-un decor natural, confortul premium e cheia unei experiențe unice. Cortul de glamping îmbină rafinamentul cu întoarcerea la origini. Interiorul surprinde prin paturi foarte comode, decorațiuni cu embleme tribale.

Terasa din lemn creează entuziasmul de a vă trezi în mijlocul nopții pentru a vă bucura de liniște și de cerul înțesat cu milioane de stele. Lăsați-vă purtați de magia locului și mergeți prin pădure, stați în hamace și ascultați glasul pământului.

Preparate delicioase din grădina Carpaților, servite în mijlocul naturii: fructe de pădure, salate îmbietoare, supă cremă din ciuperci proaspăt culese, și multe alte delicii vă așteaptă. Mesele cuprind pentru prânz două feluri de mâncare și o salată, iar cina este alcătuită dintr-un fel principal, o salată și un desert.

Fiecare zi e o provocare. Lăsați spiritul de aventură să decidă pentru voi și alăturați-vă unor experiențe unice pe apă: rafting și caiac. Descoperiți frumusețea croită de natură prin traseele montane, care sunt menite să dezvolte sprititului de echipă. Luați cu voi cheful de socializare, aparatul de fotografiat, rucsacul cu provizii și porniți la drum!

Green Camp se află în Munții Buzăului, în comuna Vadu Oii și este unul dintre cele mai frumoase glamping-uri din România. Experiența aici este de neratat!

Rezerva la cel mai bun pret Aici


Wegloo: nopți în jacuzzi, în mijlocul pădurii carpatine

cazare glamping wegloo

Wegloo este de fapt un igloo amplasat în mijlocul naturii. Ascuns într-un cadru intim, la poalele munților din Azuga, acesta oferă prilejul de a înnopta sub cerul liber, într-un confort contemporan.

Construcția specială, cu o cupolă transparentă, induce călătorii în lumea viselor devenite realitate. Visați, numărați stelele și puneți-vă dorințe din pat. Interiorul domului surprinde prin confortul premium pe care îl oferă drumeților: pat de dimensiune king, sobă cu încălzire prin lemne, baie proprie (fiind primul glamping din România cu baie proprie în cort).

Experiența demnă de povești nu se oprește aici. Relaxați-vă în propriul jacuzzi, amplasat chiar pe terasă, privind măreția crestelor carpatine.

Cum ar fi să vedeți serialul vostru preferat de pe Netflix chiar în mijlocul pădurii? Nimic imposibil, pentru că la Wegloo condițiile sunt puse pe primul plan. Așadar, porniți televizorul smart și experimentați senzații unice!

Rezerva direct de la gazda Aici


Casuta cu Miez: Cazare intr-un nuc batran, la poalele Fagarasilor

cazare casuta in copac arges

cazare casuta in copac transfagarasan

cazare casuta in copac

casuta cu miez

Mai aproape de Bucureşti decât te-ai aştepta (cam 1 oră şi 40 de minute de condus), la o aruncătură de băţ de Transfăgărăşan, în rezervaţia naturală Valea Vâlsanului, cocoțată într-un nuc, se află Căsuța cu Miez.

Tehnic vorbind, Căsuța cu Miez este o căsuță de lemn de 10 metri pătrați ridicată pe o structură solidă din fier în livada noastră. E înaltă și spectaculoasă, podeaua ei fiind situată la 4 metri înălțime deasupra pământului, în coamă ajungând la aproape 7 metri. Și are și o prispă unde poți pur și simplu să stai, să îți aduni gândurile și să te lași fascinat de frumusețea cuminte și pitorească din jur, zi ori noapte.

Aproape de Căsuța cu Miez se află un foişor cotropit de iederă, soc și viță de vie – locul pentru servit masa; grădina de zarzavaturi, solarul pentru legume şi livada. Livada e loc bun de plimbat şi de băut o ceaşcă de cafea în tihnă dimineaţa, sau un pahar de vin, tot în tihnă, seara – are meri pe rod, moşteniţi, şi mulţi pomi fructiferi tineri, plantaţi de noi – cireşi & vişini, pruni & gutui & cătină, peri & meri. Zmeură și coacăze. Mentă și trandafiri. Şi doi nuci seculari. Şi o trambulină pentru copiii plini de energie. Și, din când în când, câte o găină care mai evadează din curtea ei.

Rezerva direct de la gazda, fara taxe si comisioane, prin Travlocals.com!


The Tree Cotage: Experiență de basm, într-o căsuță în copac din România

cazare casuta in copac tree cottage

Într-un loc ascuns din satul montan Păulești, județul Hunedoara, se află una dintre cele mai frumoase căsuțe în copac din România, The Tree Cotage.

Experimentați o vacanță ca în basmele copilăriei, în inima naturii, la poalele Apusenilor! 

Povestea începe : A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, doi călători care au pornit la drum într-un colț magic de Românie. Și merseră ei și merseră, până dădură de un tărâm de basm. Zânele și zmeii i-au întâmpinat cu bucate alese, casele și decorul pitoresc i-au captivat. Liniștea i-a făcut să se îndrăgostească de locuri ireale, acolo unde tradiția românească a rămas parcă eternă și a oferit paradoxala oprire în timp, chiar acolo, pe cărările puțin umblate de pașii omenești. 

Închideți ochii și lăsați-vă ghidați de drum. Indepliniți-vă mult visata dorință, aceea de a avea o căsuță în copac. Interiorul surprinde printr-un pat confortabil, mobilier modern, duș cu apă caldă, bucătărie utilată complet și acces la Internet. La geamul căsuței din copac natura sălbatică dă un spectacol în fiecare zi. Vă așteaptă aici o bucurie ce nu poate fi descrisă în cuvinte, ci doar admirată.

Rezerva la cel mai bun pret, fara comisioane Aici


Loft treehouse: Una dintre cele mai frumoase căsuțe în copac din România

cazare casute in copac loft treehouse

Transylvania Log Cabins este un complex de cabane montane, case tradiționale și căsuțe în copac din România. Acesta se află în localitatea Peșteana, județul Hunedoara. Nu departe de agitația orașului, într-un loc special, lumea se rupe de realitate și scrie o filă a trecutului în prezent. 

În acest crâmpei de pământ, sunteți martorii unor tradiții ce dăinuie de sute de ani. Pitorescul locului e fermecător, sunteți chemați într-o vacanță unică, în căsuțe în copac.

Transylvania Log Cabins pune la dispoziție două astfel de căsuțe.

Facilitățile moderne își găsesc loc în bagajul vostru și vreți, nu vreți ați ajuns în sălbăticie cu ele: încălzire, wi-fi, mini frigider, produse de toaletă, cearceafuri. Imaginile vorbesc de la sine, iar experiența aici va fi una de poveste.

Rezerva direct de la gazda Aici


Chalet RO: cabana din vârf de munte, perfectă pentru un grup restrâns de prieteni

Cum ar fi să te trezești fără griji, să fii învaluit de freamatul bland al naturii, să îți bei cafeaua pe terasă, în timp ce briza revigorantă se joacă pe obrazul tău? Pare a fi doar un vis, așa-i? Dar este un vis care se poate îndeplini doar aici, la Chalet RO.

Amplasată la peste 1000 m altitudine, în localitatea Peșteradin Brașovconsiderată poartă împărăției Pietrei Craiului, această căbănuță este ideală pentru un sejur de câteva zile cu familia sau prietenii apropiați.

Vei și aici toate cele necesare chiar și pentru un sejur prelungit, confortul imbinandu-se perfect cu tradiția si mobilierul vechi.

Rezerva fara comisioane Aici


Căsuța din PoianaExplorează Transfăgărășanul și Valea Oltului din același loc magic

Pentru un weekend relaxant, în care poveștile să scrie cele mai frumoase file ale vieții tale alegerea trebuie să fie un vis, iar visul poartă numele de Căsuța din Poiana.

Lenevește în hamac, relaxează-te în ciubăr sau colindă potecile neumblate ale unui sat vâlcean de munte pe jos, cu bicicletă ori cu ATV-ul.

Localitatea Poiana este locul ideal din care să pornești în explorarea unora dintre cele mai frumoase zone turistice ale României, Valea Oltului și Transfăgărășanul. Băi termale, obiective culturale, peisaje de vis și multe alte surprize va așteaptă aici.

Rezerva direct de la gazda Aici


Green Cottage: Una dintre cele mai spectaculoase cabane montane din România

Green Cottage este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase cabane montane din România. Aceasta este amplasată la poalele Bucegilor, într-un colț de rai din Râșnov. Vei găși aici o atmosfera caldă, primitoare si un decor cum rar ai mai văzut. Totul abundă de bun gust, iar confortul este nemaipomenit.

Cabana este destinată grupurilor restrânse de prieteni sau familiilor nu foarte numeroase, dispunând de 2 dormitoare. Zona exterioară este amenajată cu vatra cu pirostrii, loc pentru foc de tabăra, foișor, terasă cu șezlonguri, iar indiferent unde ai privi, vei rămâne înmărmurit de frumusetea peisajelor.

Rezerva fara comisioane Aici


Popasul Verde: o căsuță unică în Româniaruptă parcă din basmele copilăriei

Bun venit în lumea magică a copilăriei! Popasul Verde este amplasat într-un cadru de basm din Sangeorz-Băi. Practic, nu cred că greșim dacă vă spunem că acesta a depășit de mult notorietatea vechilor obiective turistice din zonă.

De cum îl zăreșți în depărtare, Popasul verde te cheamă spre el și te face să-ti dorești să îl cunoști. Poți petrece aici câteva zile de vis, într-o casă ecologică, construită cu multă dragoste pentru natură și tradiții.

Interiorul divulgă mobilier din lemn, picturi tradiționale regăsite pe ceramică și pereți, cu așternuturi călduroase și decor relaxant. Când seara se lasă, interiorul continuă să vorbească. Focul zgomotos arde, lumânările s-au aprins, luați chitara și acompaniați orchestra. Seara asta e de vis!

Rezerva la cel mai bun pret Aici


Mosh Radu: Cuibul arhaic amplasat intr-un sat idilic din Muntii Rodnei

Bun venit la casa tradițională Mosh Radu, un alt loc de poveste din România magică. Vei găsi aici un cuib arhaic, restaurat cu mult bun gust pentru a putea oferi oaspeților confortul necesarfără a face compromisul de a-și renega originile.

Natura și-a însușit această comoarăînvăluind-o într-o manta pură, a cărei culoare variază de la anotimp la anotimp. Căsuța te va adopta rapid, făcându-te  te simți un om de-al locului. Nici  țiai dori mai mult.

Toți cei care-i trec pragul lui Mosh Radu vor pleca de aici mai bogați spiritual și cultural.

Rezerva direct de la gazda Aici


Dragonfly Gardens: Primul glamping urban din Romania

glamping urban romania

cazare glamping brasov

glamping brasov

dragonfly gardens

Ai dormit vreodata intr-o camera de hotel, intr-un pat confortabil, in tip ce orasul fremata la doar cativa pasi distanta?

Ce spui despre un cort amplasat intr-un coltisor salbatic, in care sa fii trezit de briza diminetii, simtindu-te complet conectat la natura?

Daca ti-am spune ca exista un loc in care le poti experimenta pe ambele in acelasi timp?

Se numeste Dragonfly Gardens si e un glamping urban unic in Romania, amplasat intr-o gradina verde din centrul Brasovului, una dintre principalele destinatii turistice din tara noastra. Aici vei simti freamatul orasului, dar vei fi conectat in permanenta cu natura, relaxandu-te intr-un mediu la fel de confortabil ca cel din cadrul unui hotel.

12 corturi confortabile, atent decorate, te asteapta pentru o experienta unica, in singurul glamping urban din Romania.

Rezerva direct de la gazda, fara taxe si comisioane, prin intermediul Travlocals.com


Lumea e un șir neîncetat de experiențe care mai de care mai surprinzătoare. Luând la pas fiecare drum, găsiți locuri pe care nici nu vi le-ați închipuit vreodată. Locuri de vis, desprinse din imaginar sunt și în țara noastră. Haideți să explorați cele mai frumoase glampinguri, căsuțe în copac si cabane ascunse in imparatia muntilor din România. 

Dacă sunteți nedumeriți și nu știți ce să alegeți, vă oferim un pont: luați pe rând fiecare unitate de cazare. Merită, pentru că timpul petrecut acolo e ca un izvor nesecat de energie. Toate rezervarile sunt necomisionate, realizandu-se direct de la gazda. Multe alte experiente unice va asteapta pe noua noastra platforma, Travlocals.com.

rezerva acumUrmăriți-ne în continuare pe conturile noastre de socializare:

Wildventure Romania

Travlocals.com

Text: Alice Cazan

15 comentarii
 • horia francisc – turcanu septembrie 28, 2019 at 7:41 pm

  nu-mi vine să cred că nu este nici un comentariu.
  fac eu unul:
  EXTRAORDINAR
  mulțumesc.
  voi vizita fiecare dintre aceste locuri pentru că vreau să crez și eu unul.
  amen

 • Comentarii nu… Dar probabil o mulțime de vizualizări și pus pe „to do list” de mulți. Felicitări pt articol!

 • Eu am fost de mai multe ori la Mosh Radu.
  Chiar e un loc magic. O atmesfera foarte foarte placuta. Merita vizitat, in special pentru o cura de detox de la internet si viata de oras.
  Casa e superba, satul e fantastic si gazdele sunt oameni tare simpatici 🙂

 • Toate pe to do list, daaaar oare pot să merg și cu, ? cățelul?

  • La unele da, la altele nu. Linkurile de rezervare duc catre noua noastra platforma. Acolo puteti vedea cine accepta animale de companie si cine nu. Vacanta placuta!

 • Minunat. Nu stiam ca exista asa minunatii!

 • Fain articol! Imi fac temele pentru o mini-vacanta speciala prin tara. Nu uitati de glampingul Valea Iarului din Mtii Retezat – un alt loc de vis!..

 • Mulțumim pentru recomandări!!

 • Am vrut sa fac rezervare pentru saptamana 26-30.10.2020 si niciuna din locatiile cu corturi nu e activa. Sunt foarte dezamagita. Toate imaginile acestea spectaculoase nu au nicio valoare atata timp cat locatiile nu sunt disponibile.

  • Buna seara! Majoritatea glampingurilor se inchid pe final de Octombrie din cauza ca vremea se strica si nu mai sunt turisti care sa justifice cheltuielile de administrare pe sezonul rece. De asemenea, cele care sunt deschise si peste iarna sunt extrem de cautate, astfel ca rezervarile se fac cu mult timp inainte.

 • La glampingurile la care ai fost proprietarii au toate conditiile, sunt dotate cu baie?

 • Multumim, un articol frumos si apetisant, intr-adevar sunt locuri minunate de pus pe „to do list”.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…