Cazează-te la Gospodăria lui Nea’ Ion din Vama Buzăului

Cazează-te la Gospodăria lui Nea’ Ion din Vama Buzăului

Cazează-te la Gospodăria lui Nea’ Ion din Vama Buzăului 2048 1365 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Gospodaria lui Nea’ Ion

Astazi va prezentam o noua gospodarie traditionala, restaurata si pusa la dispozitia publicului larg pentru a se caza si pentru a experimenta viata satului din urma cu sute de ani. Daca pana acum eram obisnuiti sa gasim mai multe astfel de locatii in nordul tarii, suntem placut impresionati sa observam ca acest trend al turismului traditional pune stapanire usor, usor pe intreaga Romanie.

Nu ne mai deplasam in indepartatul Maramures, ci poposim la Vama Buzaului, un sat foarte pitoresc din Carpatii de Curbura – Muntii Intorsura Buzaului. Aflat la o altitudine de 774 m, satul este protejat de Masivul Ciucas care ofera peisaje mirifice, avand ca puncte principale de interes Rezervatia Naturala Tigaile din Ciucas si formatiunea megalitica Sfinxul Bratocei. Zona este foarte usor accesibila, aflandu-se la o distanta de doar 45 km de orasul Brasov, 80 km de orasul Ploiesti si 120 km de orasul Buzau.

Revenind la locatia pe care v-o prezentam astazi, mai exact la Gospodaria lui Nea’ Ion, aceasta este compusa din doua unitati care pot gazdui pana la 16 oaspeti. Atent restaurate, ambele pastreaza marturiile stramosilor si duc mai departe traditiile si obiceiurile locale pentru ca urmasii noastri sa se poata bucura de ele in continuare, asa cum ne-am bucurat noi, cei care am copilarit la tara.

La Gospodaria lui Nea’ Ion timpul pare ca s-a oprit in loc, aproape niciun obiect nefiind ancorat in era actuala. Mobilierul arhaic, decorat cu obiecte de antichitate, covoarele taranesti, tesaturile vechi si costumele populare te transpun direct in filmul Amintiri din copilarie (pe care il puteti viziona online pe setiunea de blog, in format HD).

Din pacate, Nea’ Ion Anghel, apicultor, tamplar si vanator neinfricat, a decedat, insa, sotia sa Maria, croitoreasa iscusita, va poate povesti cum era viata satului in urma cu zeci de ani si care erau indeletnicirile taranilor din zona montana a Brasovului. Din fericire, urmasii celor doi au mostenit dragostea fata de traditii si au demarat acest proiect pentru a umple de bucurie inimile nostaligicilor si pentru a dezvalui adevaratele frumuseti ale Romaniei, in fata turistilor straini ce le calca pragul.

Prima dintre cele doua unitati despre care va spuneam ca formeaza Gospodaria lui Nea’ Ion este numita Casa cu Picturi. Aceasta este compusa din Camera dubla regala, Camera dubla cu nuduri, Apartamentul cu flori si Apartamentul cu peisaje. Construita in 1929, aceasta era initial compusa dintr-o odaie mare, o odaie mica, antreu, sura si grajd.

Ulterior a fost restaurata, grajdul primind destinatia de sala de mese (pastrand decorul unei parti din iesle), iar sura (locul unde era depozitat fanul) a devenit bucatarie. Odaile reprezinta in prezent cele doua camere duble, iar podul a fost transformat in doua suite.

Mobilierul dateaza din secolul XVIII si reprezinta stilurile lui Ludovic al XVI-lea si stilul baroc piemontez. Casa cu picturi este compusa din doua camere duble si doua apartamente – cu baie proprie.

Cea de a doua unitate consta intr-o casa batraneasca, denumita Odaile bunicului Ion, ce dateaza din anul 1908. Aceasta este construita din barne de lemn, suspendate pe o fundatie din piatra seaca si emana aerul arhaic al secolului trecut. Practic, aceasta va ofera posibilitatea de a experimenta traiul bunicilor nostri, punandu-va, in acelasi timp, la dispozitie toate cele necesare pentru a nu resimti lipsa confortului cotidian. Casuta poate gazdui 4 oaspeti, in doua camere twin cu baie comuna. Prispa casei poate fi un loc de relaxare si meditatie in liniste si aer curat. Asa ca, profitati de ea!

Daca v-ati hotarat sa petreceti o vacanta de vis la Gospodaria lui Nea Ion, puteti lua legatura cu gazda prin intermediul datelor de contact furnizate in antet. Astfel, veti evita plata oricaror alte taxe sau comisioane suplimentare si puteti chiar aranja in avans evenimente speciale. In cele ce urmeaza, va prezentam cateva fotografii cu sala de mese, bucataria de vara si alte anexe.

Cazare in case traditionale restaurate

De curand, am lansat platforma Travlocals.com, cea mai moderna platforma de rezervari din Romania si singurul club exclusivist al turismului din tara noastra. Cu ajutorul acesteia, veti putea rezerva experiente unice direct de la gazda, fara a mai fi nevoiti sa platiti taxe sau comisioane suplimentare.

In plus, veti putea verifica singuri disponibilitati si preturi, in functie de calendar, regulile casei si politica de rezervare, facilitati si multe alte informatii utile, acestea scurtand si facilitand procesul de rezervare.

Rezervă necomisionat

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…