Richiș 22, poarta spre lumea minunată a satului săsesc

Richiș 22, poarta spre lumea minunată a satului săsesc

Richiș 22, poarta spre lumea minunată a satului săsesc 646 484 Wildventure

Richiș 22 – Rezervă acum

viziteaza transilvania

 

Despre satul transilvănean Richiș am putea povesti la infinit. E o lume în care timpul a uitat să treacă. 

Astăzi vă invităm la Richiș 22.

Veți găsi aceleași case străvechi în care dăinuie tradiția, aceleași bucate tradiționale, aceleași ulițe pline de fericire, de oi, de văcuțe și cai ce trag la căruțe.

Mașinile nu prea își caută loc în decorul pitoresc. Și dacă veți vedea câteva mașini, vor fi ale turiștilor, care, îndrăgostiți de magia satului românesc, au venit din aglomerația orașelor pentru a se pierde în decor.

Luați-o la pas prin zonă. Plimbările pe ulițe sunt fascinante mai ales alături de săteni, care cu drag spun istoria satului Richiș. Haideți la Richiș să vă îndrăgostiți iar și iar, de liniște, de tradiție și de frumos!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Experiențe unice în satul Richiș?

Vizitați satele săsești pe biciclete vintage. Cărările vă vor conduce singure unde trebuie să ajungeți, GPS-ul e dat uitării. Prima oprire este în satul medieval Biertan, unde se află impresionanta biserică fortificată. Imaginile nu pot descrie în cuvinte senzația trăită acolo. 

biertan

Totul e la superlativ: o biserică ce datează din 1500, cu elemnte arhitecturale specifice secolului al XV-lea, o orgă veche de peste 140 de ani, și o cameră cu implicații mistice – Camera Divorțului. În trecut cuplurile care aveau dispute, mergeau aici și încercau să își regăsească echilibrul sufletesc.

Cum ar fi dacă tu și partenerul ați fi închiși pentru câteva ore într-o încăpere unde aveți la dispoziție doar un pat, un tacâm, o farfurie, un scaun și un pahar? V-ați amuza, v-ați povesti despre viitor, v-ați iubi sau ați lăsa doar timpul să treacă?

E o experiență unică ce merită încercată, fie că aveți mici neînțelegeri, fie că nu. Bătrânii satului spun că alături de partener trebuie să încerci cele mai diverse stări pentru a înflori mereu iubirea.

copsa mare

Continuați-vă drumul spre Copșa Mare pentru a descoperi o altă comoară, biserica fortificată de pe deal. Activitatea e unică, pentru că aleea vă cheamă prin pădure, fiind într-o conexiune puternică cu spiritualiatea și natura.

Călătoria vă va fi pictată de culori felurite ale naturii, ale caselor vopsite în albastru, alb, verde, roz, portocaliu, de construcții neasemuite și de farmecul păstrat intact în satele săsești.

Plimbări spectaculoase pe cal, prin satul Richiș

V-am spus că în satul Richiș sunteți într-o altă lume, într-un alt timp. Ca să simțiți din plin asta, haideți la plimbare pe cal. Descoperiți frumusețea satului alături de un prieten de nădejde, cel care vă va conduce prin cele mai secrete locuri.

plimbare cal richis

Nechezând vă va spune povești și galopând va dansa să vă fericească sufletul. Sunteți partenerul său acum. Urcați cu încredere pe șaua unei experiențe formidabile. Pentru a vă bucura de această aventură trebuie să faceți în prealabil o rezervare. Vă va fi alături gazda voastră, care va contacta proprietarii cailor de agrement.

Picnic în pădure

De când nu ați mai mers la picnic?…Ce spuneți, luați coșul cu bucate tradiționale proaspăt pregătite pentru voi: brânză, slănină, legume, fructe, o sticlă de vin și mergeți în pădure?

picnic transilvania

Covorul de frunze vă așteaptă să așterneți pe el o pătură și râsete. Alegeți o locație pentru picnic după sufletul vostru: în pădure, pe coline, pe iarba verde ori pe câmpul unde miroase îmbietor a fân.

Richiș 22, poarta spre satul arhaic românesc 

Richiș 22 este o casă tradițional săsească din satul Richiș. Căsuța voastră de vacanță este o pată de culoare ce înfrumusețează ulița. Nu aveți cum să nu o zăriți pentru că nuanța de portocaliu se contopește cu Soarele și creează o strălucire aparte.

richis 22

cazare sate sasesti

Decorurile casei au fost conturate cu grijă într-o dantelă albă. Obloanele și poarta din lemn vă cheamă să descoperiți interiorul. Un living, patru dormitoare și trei grupuri sanitare se ivesc în fața călătorilor. 

cazare richis 22

cazare richis 22

Primul dormitor care se prezintă în fața voastră se intitulează „Dormitorul Saxonic”.

Acesta dezvăluie piese autentice de mobilier si decoratiuni săsești: cuvelturi tradiționale, mobilier din lemn cu miros fascinant de vechi, birou pe care se scriu scrisori pline de amintiri și ferestre care se deschid spre o lume de poveste cu ciripit de păsărele, cu liniște și cu boarea oferită de natură.

Dormitorul ascunde în lădița cu zestre o ie tradițională. Îmbrăcați-o cu drag în această călătorie.

cazare richis 22

Următorul dormitor care se ivește este intitulat „Dormitorul Muzeu”. Fiecare piesă din cameră a fost recondiționată în detaliu. Până și peretele din timpurile străvechi trăiește viu, cărămida a fost șlefuită și păstrată pentru o trăire unică.

Piesele de mobilier completează un aer impunător al luxului satului săsesc de odinioară. Patul datează din 1909, iar în cameră veți descoperi obiectele de lucru ale sătenilor din trecut, cum ar fi războiul de țesut.

cazare richis 22

Cel de-al treilea dormitor are o poveste frumoasă care a începe cam așa. Închideți ochii și ca într-o vrajă imaginați-vă că povestitorul e dormitorul.

El spune: „am fost doar un grajd de oi și am simțit iubirea pură a animalelor, dar când animalele s-au pierdut pe cărări, iar praful m-a sufocat, am rămas singur și îndurerat. Până când o speranță s-a ivit, și dormitor să fiu mi s-a propus. Am spus că vreau să dau căldură, liniște și speranță celor care îmi trec pragul. Azi sunt ceea ce sunt, pentru că tu ești oaspetele meu.”

Dormitorul bucură drumeții prin piese de mobilier din lemn, așternuturi tradiționale cusute manual ce spun câte o poveste. Încăperea cuprinde o baie privată.

cazare richis 22

Rezervați aici fără taxe sau comisioane

Bucătăria dezvăluie un colț impresionant al bunului gust, cu farfurii pictate manual, puse-n cui. E o adevărată istorie acolo, iar bucatele românești pregătite au arome speciale. Aflați rețetele delicioase de la gospodinele din Richiș.

cazare richis 22

cazare richis 22

cazare richis 22

Casa tradițională din satul Richiș primește cu brațele deschise opt călători. Haideți la drum!

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Poposiți într-unul dintre cele mai frumoase sate din România, în Richiș. Gustați preparate tradițioanale pregătite de săteni, plimbați-vă pe cal, văzând ulițele cu case pitorești, locuri sălbatice și unice.

Descoperiți împrejurimile pe biciclete vintage și trăiți momente unice la picnic în pădure. Haideți în satul Richiș pentru o experiență cum rar se mai întâlnește în lume!

Contact gazdă

Luați legătura direct cu gazda de la Richiș 22. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism!

Text: Alice Cazan

2 comentarii

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…