Gyimesi Skanzen Panzió – o altă minune ascunsă a turismului românesc

Gyimesi Skanzen Panzió – o altă minune ascunsă a turismului românesc

Gyimesi Skanzen Panzió – o altă minune ascunsă a turismului românesc 960 720 Wildventure

Gyimesi Skanzen Panzió

Si astazi ramanem tot in secuime, un taram pe care il consideram, fara nicio remuscare, cel putin la nivelul  renumitelor zone turistice, Maramures sau Bucovina.

Judetele Harghita si Covasna ofera peisaje salbatice, cu paduri virgine, o fauna foarte diversificata, aici gasindu-si adapostul multe dintre carnivorele mari ale Europei, o bucatarie delicioasa si traditii conservate ca in urma cu sute de ani.

Tot aici, investitiile in turism par sa devanseze restul Romaniei, aici gasindu-se numeroase bai termale, cateva partii de schi moderne si alte elemente de infrastructura specifice.

Noi poposim astazi la Gyimesi Skanzen Panzió, un satuc pitoresc, amplasat in comuna Lunca de Jos, judetul Harghita. Satucul a luat nastere prin salvarea a nu mai putin de 13 case traditionale, care au fost restaurate si astazi primesc oaspeti in conditii excelente chiar si pentru sejururi prelungite.

Aici pot fi gazduite nu mai putin de 125 persoane, in regim de pensiune completa, astfel ca locatia este ideala fie pentru vacante cu familia, fie pentru evenimente corporate sau evenimente festive. Acestea fiind spuse, nu-i de mirare ca foarte multe cupluri aleg sa-si uneasca destinele aici sau sa-si boteze copiii.

Aici puteti intra in contact cu obiceiurile secuilor din urma cu sute de ani, puteti incerca gastronomia traditionala, puteti vizita muzeul satului si capela secuiasca, din incinta complexului. De asemenea, tot aici veti gasi o salina amenajata, o sauna pe foc de lemne sau ciubere cu apa incalzita pentru ca relaxarea sa fie completa.

La doar 3 km de Gyimesi Skanzen Panzió veti gasi o partie de schi foarte bine amenajata pe timp de iarna, iar in restul sezonului cel mai lung circuit de Alpine Coaster din Romania. Gazdele organizeaza si excursii cu trasura pentru explorarea frumusetilor locale si spectacole folclorice pentru a va ajuta sa interactionati mai bine cu traditiile si obiceiurile zonei.

Asadar, la Gyimesi Skanzen Panzió veti avea parte de una dintre cele mai frumoase experiente turistice pe care Romania o poate oferi:

  • cazare in case traditionale
  • specialitati culinare locale
  • cunoasterea traditiilor si obiceiurilor secuiesti
  • petreceri cu muzica populara live
  • interactiune cu animale domestice
  • excursii cu atelaje trase de cai
  • peisaje de vis
  • activitati sportive

Czare in case traditionale autentice, din Transilvania?

Daca te-ai hotarat deja sa rezervi cazare in casele traditionale autentice din Transilvania, noua noastra platforma, Travlocals.com, te va ajuta sa o faci simplu, rapid si fara taxe suplimentare. Cu ajutorul acesteia vei putea intra rapid in contact direct cu gazda. In plus, vei putea verifica singur pretul si disponibilitatea in functie de data, regulile casei si politica de rezervare, facilitatile oferite si alte informatii esentiale.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…