Verde de Viscri, eternitatea satului săsesc

Verde de Viscri, eternitatea satului săsesc

Verde de Viscri, eternitatea satului săsesc 960 720 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvania

Astăzi călătorim la Verde de Viscri. Eternitatea satelor săsești ne-a fascinat în fiecare poveste descoperită. 

Cufundată între dealuri, în mijlocul naturii, localitatea Viscri surprinde de fiecare dată prin liniște și autenticitate.

Casele în pastel, cu geamuri și obloane din lemn înveselesc locul și îl fac unic.

Foarte multe publicații, nu doar din țară, dar și din afară, au rămas impresionate de frumusețea acestor tărâmuri care i-au atras atenția până și Prințului Charles

Verde de Viscri, legenda din inima Transilvaniei

Verde de Viscri, este o casă săsească conservată din anul 1848. Timpul și-a lăsat amprenta armonios asupra ei. I-a oferit o șansă unică, cea a veșiniciei. Iar ea se revanșează zi de zi, aducându-le. bucurii celor ce îi trec pragul.

În jur se învârte o legendă cum că aici îți poți asculta bătăile inimii. „Fantoma ce bântuie locul” e liniștea.

Filmul acesta e pentru toți. Pentru cei care vor să privească stelele când soarele a apus, pentru cei care adorm pe prispă și se trezesc în miez de noapte de răcoarea ce i-a cuprins, pentru cei ce aleargă desculți prin iarbă, lăsând de o parte orice griji.

verde de viscri

verde de viscri

verde de viscri

verde de viscri

verde de viscri

verde de viscri

bio transilvania

mic dejun viscri

verde de viscri

verde de viscri

cazare viscri

cazare viscri

Verde de Viscri e pentru cei care orașul a devenit un joc continuu de fugă și haos. Toți ne grăbim, alergând prin viață, fără să ne dăm seama că viața aleargă prin noi. Înlocuiți planurile de muncă neîncetate cu câteva zile printre căpițele de fân, și totodată alegeți să cunoașteți mai mult din autenticitatea satului românesc. In fond, veșnicia s-a născut la sat.

Verde de Viscri întâmpină cu bucurie călătorii ca pe niște membri ai familiei. Camere spațioase, decorate cu piese de mobilier simple, pictate manual, vă vor face să descoperiți bucuria de altă dată. Fiecare cameră emană un sentiment al său: relaxare, lumină, verdeață și liniște. Casa pune la dispoziție trei camere și un apartament, așa că fiți fără griji, este loc pentru toți.

Ați ales camera ce vă va îmbrățișa noaptea? Haideți că trebuie să mai faceți și alte alegeri. Știm, am spus că aici vă veți putea asculta inima, dar să îți asculți inima mai înseamnă să o conectezi și cu lucrurile făcute din suflet pentru suflet. Plimbările pe drumurile din Viscri vă conduc la muzeul țăranului român, oh, nu, nu cel din București, ci unul mai special, am spune noi. De ce? Pentru că în acel loc unic, găsiți insul în adevărata lui înfățișare, îl puteți cunoaște nu doar prin obiecte expuse la un muzeu, ci prin povestea din glasul său.

Verde de Viscri: Turism rural de cinci stele

cazare casa saseasca

cazare casa saseasca

cazare casa saseasca

cazare viscri

cazare verde de viscri

case restaurate viscri

case restaurate viscri

cazare transilvania

Mergem la localnici să aflăm povestea papucilor din pâslă, a lucrurilor croșetate și a amintirilor pe care cu mare plăcere ni le vor dezvălui. „Datina e dată din generație în generație, arta tricotajului și a cusutului e o zestre pe care o moștenești.”Gazda noastrăîn timp ce ne povestea, dispare brusc, fără să spună vreun cuvânt. Revine după câteva minute, adusese pâinea din cuptorul de vatră. Senzația e toropitoare. Trebuie să încercați! Continuă să ne povestească felurite trăiri, ne bucurăm, râdem și aflăm amintiri vii pentru suflet.

turism rural viscri

turism rural viscri

paine la vatra

Seara se lasă încet peste satul Viscri. Mâine e o nouă zi, o nouă aventură. Vii cu noi?

Pregătiți-vă bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să își pună amprenta în inima voastră. Tradiția românească vrea să își facă spațiu în gândurile voastre. Îi oferiți loc? Bucurați-vă de frumusețea ce vi-o oferă. Șansa e unică. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe.

satul viscri

viscri

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Ați rămas plăcut surprinși de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, aflati ca am lansat o noua platforma, Travlocals.com, destinata exclusiv acestui gen de experiente.

Cazari in case traditionale autentice, castele sau conace boieresti, plimbari cu sania trasa de caini husky prin Muntii Harghitei sau ture ghidate la observatoarele de animale salbatice sunt doar cateva dintre surprize. Pe toate le veti putea rezerva rapid si sigur, direct de la gazde, fara taxe si comisioane suplimentare.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
2 comentarii
  • m-ar interesa o camera pt 2 persoane, perioada 17-23 august, avem si Cookerul cu noi daca il primiti – nu stiu cum sa va contactez

    • Buna ziua! Rezervarile se fac necomisionat prin intermediul platformei noastre de self booking – Travlocals.com. Daca locatiile de pe Wildventure nu se regasesc pe noua platforma inseamna ca nu mai colaboram cu ele. Zi frumoasa!

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…