Conacul Benke: Experiență de vis în Covasna – Ținutul Conacelor

Conacul Benke: Experiență de vis în Covasna – Ținutul Conacelor

Conacul Benke: Experiență de vis în Covasna – Ținutul Conacelor 960 454 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvania

Conacul Benke este situat la capătul sudic al Munțiilor Bodoc, în satul Moacșa, județul Covasna.

Astăzi facem o incursiune în aristocrație, acolo unde natura a creat frumuseți și omul a plăsmuit un conac în semn de cinste. Adevărații conți și contese sunt de fapt brazii ce tronează în jur.

O luăm la pas spre conac și aflăm că vom găsi in drum multe obiective turistice. Crâmpeie lăsate rod pentru cei ce vor trece prin zonă.

Pașii ne conduc spre un loc cu un ritual aparte, Pivnițele Mari, monumentul de pe dealuri. Ne surprinde un drum șerpuit ce duce spre o zonă misterioasă. Trecem prin doisprezece porți din lemn, pe care e scrijelită câte o dată. Aceasta reprezintă ziua în care trebuie aprins focul în movila altar din capătul porților.

Tradiția era păstrată pentru a comunica prin fum pericolele ce se vor așterne peste regiune. Apusul creează imagini unice asupra altarului, care are formă de torță. Surprindeți plăcut ochiul!

Lista cu obiective turistice e lungă. Cum lumina zilei nu ține o zi veșnicie, iar seara își face apariția trebuie să mergem să înnoptăm, iar ziua să o luăm din nou la pas.

Haideți la Conacul Benke.

Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veti putea rezerva cele mai frumoase experiente din Romania, direct de la gazda, fara taxe si comisioane suplimentare. Cazare in castele, conace boieresti, case traditionale sau plimbari cu sania trasa de caini husky prin Muntii Harghitei, excursii montane off-road, cu ghid si mese la stana… Acestea sunt doar cateva dintre surprizele care va asteapta.

Conacul Benke, o experiență autentică în minunata Transilvanie

conacul benke

Departe de orice așezare omenească, în inima unei grădini înverzite, privirea e surprinsă de o nouă comoară a arhitecturii transilvanene,  Conacul Benke.

Când pătrundeți pe ușa conacului, veți fi izbiți de un farmec aparte. Mobilier deosebit, impozant, pereți creionați în ornamente și decoruri fine, de la lampadare și comode tapițate cu model floral, până la facilității moderne, precum jacuzzi și spa. Aici trecutul se îmbină cu prezentul pentru a oferi călătorului confortul si rafinamentul  pe care îl caută.

conacul benke

conacul benke

conacul benke

conacul benke

conacul benke

spa conacul benke

spa conacul benke

spa conacul benke

spa conacul benke

Veți avea la dispoziție camere duble, deluxe, suite sau apartamente, prețurile variind între 100 – 200 Eur/noapte. Mesele veți putea să le serviți într-unul dintre cele două restaurante cochete de la Conacul Benke. Vă așteaptă aici o varietate de specialități culinare locale, dar si preparate din bucătăria internațională.

restaurant benke

restaurant benke

restaurant benke

Timpul liber îl puteți petrece în grădina conacului. Acolo este amenajat un pavilion deschis în care se pot organiza diverse petreceri sau pur și simplu se pot servi preparatele aduse din bucătărie. Tot aici veți găși si o zona pentru barbeque.

conacul benke

Acum  v-am descris, în mare, ce experiențe minunate  așteaptă la Conacul Benke, mergem  ne odihnim. Luna și stelele își fac jocul peste pleoapele noastre, iar gândul că în zori urmează să descoperim cetatea unde a locuit Ileana Cosânzeana, grăbește venirea dimineții. Lumina zilei bate la geam. Haideți să explorăm în continuare împrejurimile.

La o distanță de 30 de minute cu mașina de Conacul Benke se află cetatea cunoscută de localnici sub denumirea de Cetatea Zânei Ileana Cosânzeana. Legenda spune că aici a locuit Ileana Cosânzeana, un personaj mitologic al basmelor românesti. Comoara sa era ascunsă în pivnița construcției, aceasta fiind păzită de un cocoș ce dormea o dată la șapte ani. Cel care avea norocul să intre în pivniță în acel moment, putea obține din încăperea secretă flori cu diamante.

Un alt mit susține că, cetatea avea o punte de aur, pe care zâna se plimba prin grădină. Când a părasit lumea terestră, cetatea a devenit o ruină. Doar pomii fructiferi au mai ramas in picioare.

Nu ratați unul dintre cele mai frumoase muzee din Transilvania

Muzeul Haszmann Pál

Un muzeu cu o valoare culturală deosebită se află aici, Muzeul „Haszmann Pál” din Cernat. Distanța de la Cetatea Zânei Ileana Cosânzeana până la muzeu este de 30 de minute, cu mașina. Muzeul are o colecție de peste 8000 de piese de artă populară remarcandu-se prin:

  • colecţia de istorie materială şi spirituală locală;
    colecţia de meşteşuguri tradiţionale;
    colecţia de mobilier popular şi mobilier pictat secuiesc;
    colecţia de sculptură populară (grinzi şi alte elemente de construcţie, sculptate şi inscripţionate);
    colecţia de ustensile (tradiţionale şi de alt tip);
    colecţia de ceramică (de uz comun, de lux, porţelan) şi de sticlărie;
    colecţia de istoria culturii;
    colecţia de ţesături, broderii şi port popular;
    colecţia documentară (documente, cărţi vechi, necrologuri, fotografii) şi de discuri;
    colecţia de numismatică;
    colecţia de geologie şi mineralogie;
    colecţia de arheologie;
    colecţia de monumente funerare (pietre şi stâlpi funerari, cruci);
    colecţia instrumentelor de redare şi transmisie a sunetului (telefoane, radiouri, pickup-uri, magnetofoane, televizoare etc.);
    colecţia de industria fontei;
    colecţia de utilaje şi maşini agricole.

De patru decenii, la Muzeul „Haszmann Pál” din Cernat sunt școliți toți cei care doresc să învețe și să își cultive înclinația pentru arta frumosului. Scopul este păstrarea în formă vie a tradiției.

Activitățile se desfășoară în perioada aprilie-octombrie a fiecărui an, iar dintre acestea amintim: sculptatul în lemn, pictatul mobilei, dulgheritul, tâmplăria, meseria de rotar, fierăritul, precum şi îndeletniciri casnice, cum ar fi confecţionarea pâslei, torsul, ţesutul şi brodatul.

Alte obiective și atracții turistice

Mestecănișul și Lacul Reci – o rezervație naturală ce se întinde pe 34 ha, amplasată în lunca râului Negru. Aici veți găși lacuri și mlaștini eutrofe, dune de nisip înalte de până la 6 m sau specii rare de plante și animale. În această rezervație au fost filmate câteva cadre din renumitul film american Cold Mountain, cu Nicole Kidman şi Jude Law în prim-plan.

Lacul Sfânta Ana – singurul lac vulcanic de pe teritoriul României. Aici se află locul ultimei erupții vulcanice din Carpați și din Sud-Estul Europei, aceasta datând din urmă cu câteva zeci de mii de ani. Puritatea acestui lac se apropie de cea a apei distilate, asta în condițiile în care lacul nu are izvoare, completânduși volumul doar din apa de ploaie.

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să își pună amprenta în inima voastră. Bucurați-vă de frumusețea ce v-o oferă. Șansa e unică. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în această călătorie?

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Ați rămas plăcut surprinși de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, nu uitati ca am lansat cea mai moderna platforma turistica special pentru aceste experiente. Pe toate le veti putea rezerva direct de la gazda, necomisionat, simplu si rapid.

Text: Alice Caza

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…