Conacul Drahneilor
> Rezerva cazare in Maramures <
O comoara ascunsa intr-un colt de rai
Astazi va prezentam Conacul Drahneilor, o capodopera arhitecturala maramureseana, cum rar am mai vaut.
Promitem ca va veti indragosti de acest loc, iar daca o veti face, nu-i nicio problema. Gazdele de aici va asteapta cu bratele deschise.
Nu trebuie sa va mai spunem ca Maramuresul este una dintre principalele atractii turistice ale Romaniei.
Daca ne urmariti site-ul, probabil ati vazut deja cate comori turistice am scos la iveala pana in prezent.
Traditii si obiceiuri excelent conservate.
Case traditionale excelent conservate.
Retete culinare cu specific local.
Mestesuguri de mult timp apuse in restul Europei.
Peisaje de vis.
Liniste, pace si o relaxare totala.
Suna bine, nu?… Cu siguranta.
Insa, ce va vom prezenta in cele ce urmeaza, ne-a lasat chiar si pe noi cu gura cascata.
Conacul Drahneilor, minunea din Ruscoava
Coboram pe cursul raului Ruscoava si poposim in localitatea cu acelasi nume. Gasim aici un loc deosebit de pitoresc, incremenit parca in timp de secole intregi.
Maramuresul istoric este spectaculos, atat prin peisajele de vis, cat si prin patrimoniul arhitectural. Unii oameni au inteles deja ca singura sansa a dezvoltarii turismului local este conservarea acestui patrimoniu si protejarea naturii.
Conacul Drahneilor reprezinta un proiect de succes… Unul din acele proiecte pentru care am luat decizia sa lansam Wildventure Romania.
Putem spune, fara rezerve, ca tocmai am descoperit cel mai frumos conac traditional morosenesc din Romania.
Amplasamentul acestuia, in fundul Vaii Dragmirov, la capatul unui drum pietruit, de 4 km, contureaza mai mult imaginea de basm.
Poarta maramureseana a conacului este foarte impozanta, semnificand totodata trecerea intr-o alta lume. O lume de mult timp apusa in tarile dezvoltate, dar foarte cautata de turistii de pe intreg mapamondul.
Pana sa-i trecem pragul acestui domeniu, dorim sa va mai spunem ca locatia este excelenta pentru explorarea numeroaselor obiective si atractii turistice din zona Parcului Natural Muntii Maramuresului.
- Mocanita de pe Valea Vaserului – unul dintre ultimele trenuri cu aburi functionale in lume;
- Cascada Cailor din Borsa – cea mai inalta cadere de apa din Romania;
- Manastirea Barsana;
- Bisericile de lemn de pe Valea Izei;
- Bisericile de lemn din Patrimoniul UNESCO;
- Cimitirul vesel de la Sapanta;
- Memorialul durerii si Muzeul Satului din Sighet;
Pe o raza de cel mult 60 km le veti gasi pe toate acestea si nu doar… Probabil ca am mai omis cateva.
Autenticitate si confort – un mix excelent
Conacul Drahneilor este o constructie autentica, ce respecta tehnicile traditionale. La ridicarea sa au fost folosite materiale ecologice.
Structura este realizata din lemn de stejar sculptat, fiind asezata pe o fundatie de piatra. Acoperisul este realizat din sindrila, o solutie tipica vechilor case maramuresene. Scarile care conduc spre intrarea principala au fost construite din lespezi mari de piatra.
Asadar, constructia se afla in perfecta armonie cu specificul local, dar si cu natura salbatica ce o inconjoara.
La interior intalnim numeroase obiecte artizanale, asupra carora si-au lasat amprenta mesterii locali. Chiar daca vorbim despre un conac traditionale, confortul oferit este unul in perfecta concordanta cu nevoile actuale.
Oaspetii care vor poposi la Conacul Drahneilor vor fi cazati in camere duble si apartamente, fiecare cu baie proprie. Capacitatea de cazare este de 30 de persoane.
Saltelele paturilor sunt umplute cu paie, purtand denumirea de „strujac”, in termeni populari. Acestea ofera un somn odihnitor, cum rar ai mai vazut. Pentru cei cu anumite nevoi medicale se pot pune la dispozitie si saltele ortopedice.
Diminetile aici sunt o adevarata desfatare. Nu trebuie decat sa va asezati pe terasa, cu o cana de cafea in mana si sa admirati spectacolul. Ceata se ridica usor, usor pe acordul ciripitului de pasari, iar soarele devine stapan peste vale, dezvaluind crestele semete ale dealurilor inconjuratoare.
Bucatarie traditionala si alimente din ferma proprie
Restaurantul locatiei are specific traditional, iar aici se poate asigura ospatul pentru un grup de pana la 70 persoane. Retetele culinare vechi, transmise din generatie in generatie si alimentele culese aproape exclusiv din propria gospodarie, iti vor dezvalui arome unice, cu care poate nu te-ai mai intalnit din copilarie.
Tot la Conacul Drahneilor veti mai gasi o pastravarie si o crescatorie de porci mistreti sau caprioare. Le puteti hrani si admira cat e ziua de lunga.
In curand, pe domeniul conacului va fi deschisa si o partie de schi sau sanius, cu o lungime de aprox. 700 m. Asadar, indiferent de anotimp, divertismentul va fi garantat.
Cauti cazare in Maramures? Conacul Drahneilor este o varianta ideala
Probabil esti deja fermecat de cele relatate anterior.
Ei bine, prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com, poti rezerva cele mai frumoase experiente in Maramures. Pe langa faptul ca vei putea verifica singur disponibilitatea si pretul, vei putea lua legatura cu gazdele. Astfel, vei evita plata oricaror taxe catre alte platforme sau agentii de turism.
Acceptați și vouchere de vacanță?