Green Village Resort – o experiență de vis în paradisul Deltei Dunării

Green Village Resort – o experiență de vis în paradisul Deltei Dunării

Green Village Resort – o experiență de vis în paradisul Deltei Dunării 1900 1080 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astazi poposim in localitatea Sfantu Gheorghe, din judetul Tulcea, una dintre cele mai frumoase destinatii din Delta Dunarii. Localitatea este atestata documentar inca din secolul XIV, sub denumirea San Giorgio, pe harta genovezului Visconti.

In aceasta zona de varsare a Dunarii in Marea Neagra iau nastere noi taramuri romanesti, cel mai renumit fiind insula Sacalin (cel mai nou pamant romanesc).

La sudul comunei se intinde rezervatia integrala Sacalin – Zatone, aceasta constand intr-o succesiune de lacuri izolate si grinduri, zone mlastinoase, ape fluviale si salmastre, balti nisipoase, traversate de dune paralele si zone stufoase, ce se intind pe o suprafata de 21.000 hectare.

Aceste formatiuni de relief relativ noi sunt, de regula, locuri de popas si de clocit pentru lebede, tiganusi, lopatari, starci albi, rosii sau galbeni.

Comuna Sfantu Gheorghe este o asezare izolata, departe de civilizatie (120 km fata de Tulcea), accesibila doar pe apa. Aici mai traiesc in jur de 800 de localnici, majoritatea romani, lipoveni si ucraineni.

In trecut, aici se mai afla o comunitate destul de importanta de greci, insa, acestia au parasit locul intre anii 1950-1970.

Ei bine, aceste zone salbatice ale Europei atrag an de an sute de mii de turisti din toate colturile lumii, lucru care contribuie la dezvoltarea comunitatii, o dezvoltare care trebuie facuta cu grija pentru a nu distruge ecosistemul si patrimoniul cultural.

Green Village Resort, raiul din Delta Dunarii

Unul dintre proiectele laudabile din acest punct de vedere este Green Village Resort, un sat de vacanta construit in spiritul locului, integrat perfect in peisajul rezervatiei naturale.

Aici veti fi cazati in casute construite din materiale ecologice, veti putea experimenta cele mai vechi retete culinare lipovenesti si veti avea parte de numeroase aventuri care va vor ramane intiparite in inima tot restul vietii.

Green Village Resort este compus din trei zone despre care vom vorbi mai in detaliu in cele ce urmeaza.

green village resort

Zona Egreta

Zona Egreta este aflata in imediata apropiere a pontonului de sosire si include doua vile cu camere duble sau penthouse-uri.

Intre vile veti gasi numeroase facilitati de relaxare, precum jacuzzi, Welcome Lounge sau Bayside Fitness. Aceasta este cea mai intima zona din resort.

Mai jos va oferim cateva fotografii care cu siguranta va vor dezvalui mai multe decat putem relata noi prin cuvinte.

green village resort

green village resort

green village resort

green village resort

cazare cu piscina delta dunarii

green village resort

Zona Starcul Alb

Zona Starcul Alb este un mic satuc de casute cu etaj, foarte cochete. In mijlocul acestui satuc se afla un lac natural care este populat cu vegetatie specifica, fapt ce contureaza aspectul autentic al Green Village Resort.

Din loc in loc, se mai zareste cate o bancuta din lemn pe care te poti aseza pentru a privi frumusetea biodiversitatii oferite de canalele Dunarii, ce marginesc resortul. In aceasta zona va puteti caza in camere duble si apartamente de doua sau trei camere.

green village resort

green village resort

green village resort

Zona Lebada si Pelicanul

Zona Lebada si Pelicanul este, practic, esenta Green Village Resort, aici gasind o multitudine de facilitati si locuri de divertisment, fara a perturba, insa, intimitatea oaspetilor ce vor fi cazati aici.

Vorbim, asadar, despre cea mai activa zona a resortului, un pol al divertismentului in aer liber si al degustarii celor mai bune preparate culinare lipovenesti. Aici va veti putea relaxa in zona de spa, la piscina de dimensiuni generoase sau in zona proiectiilor celor mai bune filme hollywoodiene.

Pontoanele si foisoarele nu lipsesc din peisaj, marginind zona si oferind peisaje mirifice spre ecosistemul Delteni Dunarii. Daca esti adeptul unei vacante mai animate, aici este locul ideal pentru tine.

Calitatea serviciilor oferite la Green Village Resort se ridica la cele mai inalte standarde, existand echipe specializate care se ocupa de fiecare segment al resortului, incluzand partea tehnica, partea estetica, divertismentul si sanatatea turistilor.

Tot aici veti putea inchiria biciclete, veti putea organiza partide de pescuit sportiv, veti putea lua parte la degustari de vinuri sau cursuri de gatit, veti putea practica diverse sporturi (fotbal/volei pe plaja, ski nautic, tir cu arcul, aquagym, yoga, alergare si gimnastica pe plaja, plimbari cu caiacul sau cu barci motorizate).

De asemenea, puteti pleca in expeditii de birdwatching sau veti putea organiza tururi de fotografie.

Intrucat este un loc izolat de ape, Green Village Resort nu este accesibil pe cale rutiera, ci doar pe apa sau cu elicopterul (exista si un heliport in incinta complexului).

Cea mai utilizata este varianta pe apa, prin intermediul unor barci de mare viteza, acoperita sau descoperite, care va transporta la destinatie, pornind din portul Murighiol, in doar 60 min.

Ei bine, daca te-ai hotarat sa incerci o experienta de neuitat, am creat pentru tine cea mai moderna platforma turistica din Romania > Travlocals.com.

Prin intermediul acesteia vei putea face rezervari pe cont propriu, fara a mai fi nevoit sa platesti taxe sau comisioane. In plus, selectarea atenta a partenerilor si functionalitatile moderne ale platformei, te vor ajuta sa rezolvi totul in cel mai scurt timp posibil.

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu
  • Buna seara,
    As dori sa sa stiu daca este ceva disponibil pt 2 ad si 2 copii de 13 ani in a doua jumatate a lunii iulie?
    Multumesc,
    Anca Talasman

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…