Jurilotca – Experimentează tot ce-i mai frumos în Delta Dunării

Jurilotca – Experimentează tot ce-i mai frumos în Delta Dunării

Jurilotca – Experimentează tot ce-i mai frumos în Delta Dunării 960 720 Wildventure

Jurilotca, Delta Dunarii

Astazi va propunem o noua experienta de vis in Delta Dunarii, o experienta ce se desfasoara in jurul complexului lagunar Razim-Sinoe.

In aceasta zona se gasesc 10 din cele 20 de arii protejate ale Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, intinzandu-se pe o suprafata de 1145 kmp, dintre care 863 kmp sunt acoperiti de apa.

Complexul s-a format in urma cu peste 1000 de ani, proces la care au contribuit atat aluviunile aduse de Dunare, cat si deplasarea spre est a curentilor litorali, odata cu formarea deltei.

Aceste procese au scos de sub influenta directa a marii tarmul vechiului golf Halmyris si au favorizat formarea unor noi taramuri care au inchis complexul Razim – Sinoe.

Complexul a suferit modificari destul de mari in ultimele decenii, dupa anul 1970 fiind impartit in doua unitati. Prima dintre ele este Unitatea Razim care a fost izolata de influenta marii si transformata in cel mai mare rezervor de apa dulce, aceasta avand scopul de a iriga suprafetele agricole din jurul complexului.

Cel mai mare lac al acestei unitati este lacul Razim, care are o suprafata de 415 kmp si o adancime de maxim 2.8 m. Cealalta unitate se intinde pe o suprafata de 135 kmp si are o adancime de maxim 1.6 m.

Pe langa alte lacuri de dimensiuni mai mici, din acest complex mai fac parte si 2 insule Popina, Bisericuta si Gradistea.

Clubul de agrement ciclo-nautic Jurilotca este proiectul unor localnici care impartasesc aceleasi valori ce ne-au ghidat si pe noi sa lansam Wildventure Romania.

Oamenii au pornit de la ideea fundamentala de a ramane la natura si la traditii, constientizand ca le-ar fi imposibil sa creeze ceva mai bun. Astfel, au inceput sa creioneze experiente in jurul satelor lipovenesti si a salbaticiei ce le inconjoara. 

Turistii care vor apela la serviciile Jurilotca vor fi cazati in case traditionale cu pereti din lut, acoperisuri din stuf si lemnarie traforata.

Mesele vor fi adevarate festine culinare, axandu-se pe pestele din laguna si urmand retete vechi, interpretate excelent de gospodinele din sat.

Excursiile pe apa vor fi realizate in afara traseelor batute de turisti, dezvaluindu-va cele mai salbatice si spectaculoase peisaje, atat pe apa, cat si pe uscat.

Excursiile propuse de Jurilotca sunt ceva inedit, acestea imbinand diverse mijloace de transport, de la biciclete si pana la caiace sau lotci vechi din lemn, cu vele, care erau folosite de pescari in trecut. Asadar, o experienta aici te va purta prin toate arelalele din zona (lagunar, deltai, marin, stepic si forestier).

Una dintre excursii presupune deplasarea cu lotca pe o distanta de 20 km, pana in zona plajelor pustii unde zburda in voie caii salbatici, turistii debarcand acolo si parcurgand pe biciclete un traseu de aproximativ 15 km.

Alte excursii vizeaza punctele pescaresti izolate din arealul Deltei Dunarii, de unde se procura peste proaspat si se gateste un bors ca-n povesti, chiar pe plaja.

Ofertele vizeaza toate categoriile de turisti, de la iubitorii de apa si pana la ciclisti sau birdwatcheri.  Sejururile se intind pe o perioada cuprinsa intre 3 si 10 zile iar excursiile pe o distanta cuprinsa intre 5 km si 400 km.

Clubul de agrement ciclo-nautic Jurilotca va pune la dispozitie 3 case traditionale lipovenesti, cu o vechime de peste 100 de ani, biciclete, caiace, dar si o lotca traditionala cu vela.

Exista nu mai putin de 25 de trasee diferite pentru care puteti opta, fiind insotiti in permanenta de unul sau doi ghizi experimentati, cunoscatori ai zonei, ai istoriei Dobrogei, dar si ai florei sau faunei Deltei Dunarii.

Clubul de agrement ciclo-nautic Jurilotca promoveaza turismul responsabil, incercand sa promoveze locuri unice si foarte putin cunoscute, pastrandu-le farmecul si salbaticia. Daca va doriti o astfel de experienta, noua noastra platforma, Travlocals.com, va sta la dispozitie cu cele mai bune oferte. Le veti putea rezerva pe toate, direct de la gazde, fara taxe si comisioane suplimentare.

In plus, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, facilitati, regulile casei, politica de rezervare si alte informatii esentiale. De asemenea, puteti contacta gazdele prin intermediul platformei.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…