Noua versiune Travlocals.com – Un pas tehnologic imens si un concept complet nou

Noua versiune Travlocals.com – Un pas tehnologic imens si un concept complet nou 1800 1100 Wildventure

Noua versiune Travlocals.com – Un pas tehnologic imens si un concept complet nou

Travlocals.com este singura platforma de rezervari cu adevarat exclusivista, destinata turismului din Romania.

Suntem interesati de cele mai spectaculoase 5% cazari si experiente, fiind foarte rigurosi in procesul de selectie.

Travlocals.com - noua platformaAm obtinut rezultate notabile in primii 2 ani de functionare, investind sume considerabile intr-un marketing si PR de calitate, targetand doar clientela premium.

Chiar daca investitiile in proiect se ridica in prezent la peste 350k Euro (din care aprox. 55k Euro incasari), suma este insuficienta pentru a fi competitivi din punct de vedere tehnic. Astfel, investitiile vor trebui sa continue intr-un ritm mai accelerat, putand depasi lejer 1 mil. Euro in urmatorii 3 ani.

Am realizat ca un marketing intensiv, fara o baza tehnica solida, nu face decat sa dezamageasca utilizatorul. Iar cand spunem o baza tehnica solida, ne referim la aproapte toate functiile oferite de Airbnb si Booking.com, ba chiar la facilitati suplimentare, care sa functioneze stabil.

Cele doua platforme internationale de rezervari inoveaza pe segmentul asta de peste 10 ani, avand la dispozitie bugete colosale, iar utilizatorii nu au de gand sa se intoarca in timp, ci vor sa beneficieze de toate avantajele tehnologiei moderne, acestea avand rolul de a le simplifica munca.

Investitiile celor doi competitori in tot acest timp se ridica la sute de milioane de Euro si chiar mai mult. Daca vrem sa rivalizam cu ei, nu doar sa facem figuratie, avem o singura sasa, sa investim pe masura si sa fim mai dedicati decat ei.

Ideea nu valoreaza nimic fara executie, care este direct legata de investitie, dar implica multe alte aspecte. In ziua de astazi ideea poate fi copiata foarte usor, dar e destul de greu sa o pui in aplicare cum trebuie atunci cand nu iti apartine.

In cazul de fata, asta se traduce printr-un numar mare de platforme care vor sa faca acelasi lucru, dar care ajung sa nu faca nimic concret, fiind abandonate pe termen scurt, mediu sau lung.

Noua versiune Travlocals: Design contemporan, tehnologie noua, functii multiple si utilizare facila

Incepand constructia de la zero, am vrut sa facem totul ca la carte. Astfel, am lasat deoparte vechea versiune si ne-am luat ca model doar cele doua platforme cu care vrem sa concuram – Booking.com si Airbnb.

Avand in vedere istoricul lor pe aceasta nisa, experienta si investitiile realizate, nu a mai fost nevoie sa „inventam roata”, ci doar sa ne asiguram ca oferim tot ce ofera ei, ba chiar mai mult.

Totusi, este foarte greu sa vii cu ceva nou, avand in vedere ca, in cazul lor, fiecare modul (tarifare, facilitati, harti, etc.) are multiple moduri in care poate functiona.

top cazari romania

Particularitatea noastra este ca vom realiza un mix intre cele doua platforme, una dintre ele fiind destinata inchirierilor integrale, iar celalta preponderent inchirierilor hoteliere.

Inchirierea integrala iti ofera un user experience de calitate, rezervarea fiind mult mai simpla, iar interfata mai prietenoasa. Inchirierea hoteliera, cu numeroase optiuni, necesita o complexitate mult mai mare.

top platforme rezervari

Noi am luat decizia sa construim doua layout-uri distincte in aceeasi platforma (practic vorbim de doua platforme diferite) pentru a ne bucura de avantajele ambelor optiuni, fara a sacrifica nimic.

Avem si sectiunea de experiente, care reprezinta un layout cu totul diferit.

platforme rezervari experiente

Avem deja 1 an de cand lucram la aceasta platforma complet noua si cred ca vor mai dura cateva luni pana o vom putea lansa oficial (estimativ Mai – Iunie), eforturile fiind, evident, extrem de mari pentru o companie de nivelul nostru.

Speram ca totul sa functioneze conform asteptarilor pentru a nu extinde termenul. Daca vom reusi sa facem acest lucru va fi un succes extraordinar pentru un start-up mic din Romania, care nu si-a permis sa plateasca experti la tarifele pietei.

Cum se vor schimba parteneriatele Travlocals

Noua versiune vine cu schimbari radicale si in privinta modelului de business, dar si in relatia cu gazdele sau clientii acestora.

In primul rand, vom renunta la abonamentele anuale si vom trece la comision pe rezervare de 10% (suportat de gazda, nu de client). Acesta este minimul care ne poate oferi sperante ca ne vom putea recupera vreodata investitia.

Booking.com si Airbnb au comisioane cumulate intre client si gazda de peste 13-15%.

Booking.com a pus comisionul in responsabilitatea gazdei, iar Airbnb, pana de curand, in responsabilitatea clientului. Acest lucru a functionat atata timp cat Airbnb a avut un portofoliu unic, dar odata ce gazdele s-au listat pe toate platformele, modelul de business nu a mai fost fezabil.

De ce ar rezerva cineva prin Airbnb comisionat, cand o poate face pe Booking.com necomisionat? In prezent, si Airbnb se indreapta spre zero comision in randul clientilor, aceasta fiind singura optiune viabila.

Trecerea de la abonamente la comision pe rezervare inseamna procesarea si comisionarea automata a platilor, lucru care ne impune alte modificari:

 • comunicarea intre gazda si client nu va mai fi la fel de flexibila, intrucat va trebui sa evitam convertirea clientilor furnizati de noi in afara platformei, pentru ocolirea comisionului. Comunicarea se va face prin intermediul unui chat intern, moderat automat;
 • gazdele vor trebui sa aiba calendarele actualizate permanent, atat ca disponibilitate, cat si ca pret pentru a nu se trezi cu rezervari dublate (acesta a fost unul dintre motivele care ne-au adus mari prejudicii in cei 2 ani de functionare, indepartand clientii). Gazdele listate deja pe Booking.com sau Airbnb sunt familiarizate cu aceasta obligatie si nu vor fi nevoite sa faca eforturi suplimentare pentru ca sincronizarea va fi automata;
 • gazdele vor fi responsabile de acuratetea tuturor informatiilor din cadrul listarii pe platforma, avand acces total si facil la toate functiile (noi nu vom mai opera modificari la cerere). Contractual, ne vom rezerva dreptul de a interveni cu modificari calitative la nivel de text sau fotografii acolo unde este cazul, pentru un randament mai ridicat;
 • tarifele listate in platforma vor trebui sa fie cel putin egale cu cel mai mic tarif practicat de serviciul respectiv in online (asadar, fara comisioane mascate in pret);

Am implementat deja modificari la nivelul conturilor noastre de socializare, care arata mult mai fresh si mai profi. Impactul este nesperat de bun, atat la nivel de brand, cat si la nivel de engagement. Am atins peste 70k urmaritori doar pe Instagram (Wildventure + Travlocals) si peste 60k urmaritori pe Facebook.

noua versiune Travlocals.com

Toate deciziile pe care le luam au rolul de a imbunatati randamentul platformei si de a creste gradul de satisfactie in randul tuturor celor implicati in procesul de rezervare. Rezultatele obtinute pana acum ne dau incredere ca suntem pe drumul cel bun.

Abia dupa lansarea noii platforme, investitiile noastre in marketing si PR (care vor creste exponential) isi vor putea atinge potentialul maxim.

Respectarea tuturor mentiunilor de mai sus este absolut necesara

Consideram ca parteneriatul propus este unul mai mult decat echitabil pentru orice gazda onesta, care constientizeaza ca un cost de 10% din rezervarile furnizate, alocat infrastructurii de rezervare automatizata si unui marketing care sa furnizeze clienti de calitate, este un cost foarte mic.

Orice tertip folosit de un partener in scopul de a indruma (subtil sau fatis) clientul sa rezerve necomisionat in afara platformei va fi sanctionat cu excluderea ireversibila a partenerului respectiv din cadrul proiectelor noastre. Daca partenerul respectiv considera ca serviciile noastre nu trebuiesc platite, vom considera ca nu are nevoie de ele.

Proiectul nostru se bazeaza pe integritate, avand deja un istoric in excluderea gazdelor pe motiv de neintrunire a acestui criteriu. Resursele noastre nu sunt nelimitate si trebuiesc folosite in beneficiul oamenilor onesti.

Partenerii care se vor afla sub contract pe baza de abonament la data lansarii noii versiuni vor avea comision zero pana la expirarea contractului, fiind ulterior invitati sa adere la noua forma de colaborare.

Sunt deja sute de noi parteneri care doresc sa ni se alature si speram ca platforma pe care o dezvoltam sa poata deservi nevoile tuturor, acestea fiind foarte diversificate de la gazda la gazda.

Va multumim pentru incredere si rabdare si va asiguram ca ne aflam intr-o continua dezvoltare.

5 comentarii
 • Succes întregii echipe!
  Looks good!

 • Buna ziua. Sunt de acord cu tot ce ati prezentat. Mult succes dv. si noua !

 • Buna ziua,

  Suna foarte bine. Sutem si noi de acord cu schimbarea.
  Multi succes!
  Geo

 • Pentru mine este al2lea an de colaborare. pana acum eu nu am reusit sa sincronizez calendarul cu cele de pe airbnb sau booking…platforma travlocal necesitând un schim de emailuri… Ceea ce este considerat de potențialii clienti o problema, o îngreunare… Daca travlocal reuseste sa faca ceea ce si-a propus si sa faciliteze rezervarile directe, atunci desigur comisionul de 10%este justificat.

  • Multumim de feedback!

   Platforma anterioara este o tema WordPress care are multe limitari. Cea noua este construita de noi de la zero si va rezolva toate problemele cu care ne-am confruntat pana acum. Nu ne permitem erori pentru ca acum vom procesa platile si situatia se schimba radical. Ramanem in contact.

   Merci,
   Radu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…