Pensiunea Oppidum, descoperiți satele din Transilvania

Pensiunea Oppidum, descoperiți satele din Transilvania

Pensiunea Oppidum, descoperiți satele din Transilvania 959 960 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvania

Astăzi mergem să descoperim comorile satelor din Transilvania.

Una dintre acestea este Pensiunea Oppidum, din satul Biertan, județul Sibiu.

Într-un tablou pictat de natură și om, pe o colină de o frumusețe rar întâlnită, tronează un sat de poveste. 

Așezarea săsească este atestată documentar din 1283. Satul se organizează prin casele dispuse în jurul unei impresionante biserici fortificate. Biserica are o vechime de cinci sute de ani și un aspect cu caracter unic. Ușa este nemaîntâlnită în Europa, datorită sistemului de închidere, cu nouăsprezece puncte de jur împrejur.

Călătorii pasionați de instrumente muzicale și nu numai trebuie să ajungă în tărâmul unde istoria încântă la orice pas. În biserica fortificată se aud parcă sunete misterioase. În taină, orga cântă pentru cei cu imaginația bogată. Orga a fost construită în anul 1869 de către Karl Hesse. Este fascinantă, având peste 1200 de tuburi, 25 de registre, pedalier și 2 claviaturi.

Trecutul e încă viu, aveți șansa unică de a-l afla. Haideți cu noi și descoperiți frumusețea satelor din Transilvania.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul link-ului din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Pensiunea Oppidum: Cazare într-o casă săsească, veche de peste trei secole

Casa Oppidum vorbește despre anii ce au trecut și anii ce or să fie… Această casă tradițională, în care vă puteți caza, tronează semeață de peste 300 de ani. Vă dați seama? Aflați glasul unei bijuterii arhitecturale ce a trecut prin războaie, cutremure, a văzut dezastre, dar și bucurii. Acum scopul ei e să ducă povețele mai departe și să rămână veșnică.

Orice casă din Biertan are un farmec aparte, dar aici, la Pensiunea Oppidum, se descrie simplitatea, confortul, autenticitatea săsească și elementele tradiționale excelent conservate. Priviți pe fereastră, picături de ploaie dansează, curcubeul cerul îl colorează, iar în cadru biserica scandează.

Biertan

pensiunea oppidum biertan

pensiunea oppidum biertan

pensiunea oppidum biertan

pensiunea oppidum biertan

pensiunea oppidum biertan

pensiunea oppidum biertan

turism rural biertan

turism rural biertan

Lucrăturile fine din lemn completează percepția voastră despre descoperirea satelor transilvănene. Decorate cu meșteșug, piesele din mobilier sunt o istorie vie. 

Învățăturile ei se află la masă. Poposiți și gustați rețete culinare vechi, auziți nechezatul cailor, simțiți aroma laptelui proaspăt muls și explorați pivnița. Mergeți în grădină, culegeți roade ce vă trezesc amintiri din copilărie, când împreună cu bunicii adunați felurite bunătăți. Amintiri…

cazare biertan

cazare biertan

cazare biertan

cazare biertan

cazare case sasesti

cazare case sasesti biertan

cazare case sasesti biertan

restaurant pensiunea oppidum

slow food transilvania

slow food transilvania

slow food transilvania

slow food transilvania

Autenticul își face loc în inima voastră. Luați harta și porniți la pas. Colinele ascund povești nebăuite. Locul vostru e aici. Pașii calcă piatra cubică, privirea rămâne fixată pe casele săsești. Pozat de sus, satul Biertan e o emoție pe care doar sufletul o poate descrie.

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să își pună amprenta în inima voastră. România are locuri frumoase. Bucurați-vă de frumusețea ce v-o oferă și de locurile ca din basm, pe care le ascunde. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi să descoperiți satele din Transilvania!

Rezervați-vă singuri experiența

biertan

Dacă ați rămas plăcut impresionați față de cele relatate până acum, este momentul să vă rezervați experiența. Cu ajutorul celei mai exclusiviste platforme turistice din Romania, Travlocals.com, veți putea lua legătura cu gazda, punând la punct în prealabil detalii esențiale pentru vacanța dumneavoastră. În plus, veți evita orice taxă sau comision perceput, de regulă, de către terți.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…