Sub Măgrin: Cazare într-o casă tradițională din Banatul Montan

Sub Măgrin: Cazare într-o casă tradițională din Banatul Montan

Sub Măgrin: Cazare într-o casă tradițională din Banatul Montan 672 447 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă propunem o experiență fascinantă într-o casă tradițională din sălbăticia Banatului Montan.

Pierdeți-vă printre cărări ale timpului, zăriți o casă îmbrăcată în piatră de munte, cu straie albe asemeni iei, un gard de lemn și o băncuță a timpului pe care se scriu povești. 

Casa tradițională Sub Măgrin se află în Sat Bătrân comuna Armeniș. Se crede că în inima satelor din România mereu a existat o vrajă aparte care a atras suflete de pretutindeni. Sunteți vrăjiți de tradiție și ademeniți de preparate locale?

Haideți, parcurgeți rândurile și străbateți drumurile alături de noi! Veți avea parte de experiențe unice: gastronomie locală, mulsul oilor, prepararea cașului, plimbări cu căruța și zile în sălbăticie alături de urși și zimbri.

Anul acesta a fost organizat primul eveniment gastronomic în Sat Bătrân, Banat Brunch. Experiența a însemnat o feerie de gusturi ale preparatelor tradiționale gătite cu drag de 15 familii locale.

Vă oferim un pont. Chiar dacă nu ați mers la eveniment, vă puteți bucura de preparatele tradiționale ale zonei în orice zi. Printre delicii se numără preparate ce trezesc pofta oricui: mălaiul bănățean cu mărar, brânza produsă natural, pâine coaptă pe vatră, supă de cocoș și multe altele.

banat brunch

Implicați-vă in activitățile rurale: mulsul oilor, prepararea cașului și plimbări cu căruța

Când orașul sufocă timpanele, căutați să evadați undeva departe, unde e doar liniștea. Doriți o vacanță, fie și pentru un weekend? Vă propunem relaxarea totală într-un cadru autentic și natural, la casa tradițională Sub Măgrin.

Sătenii primesc cu veselie orice călător, iar alături de ei, zilele se vor transforma în amintiri de ”share-uit”.

banatul montan

banatul montan

banatul montan

Întreceți-vă cu camaradul de vacanță în mulsul oilor, câștigătorul savurează un pahar proaspăt de lapte… delicios! Învățați de la artizanii brânzeturilor cum se prepară un caș autentic.

Dulciurile sunt preferatele tuturor, alăturați-vă la atelierul de pregătit prăjituri și produse de patiserie obținute din făină de porumb. Rețele sunt secrete, aveți ocazia să le cunoașteți de la bucătari satului.

Spre amurg plimbați-vă cu căruța prin sat. Aflați despre cal și căruță că sunt cele mai râvnite și elegante vehicule ale secolelor trecute. Ascultați istoria locului spusă de săteni. Culegeți informații și imortalizați fiecare moment cu sufletul!

Provocarea de weekend: Două zile de wildlife în Banatul Montan

Știm că vă plac serialele și filmele de acțiune, dar ce ar fi să scrieți voi scenariul unui astfel de film? Două zile în sălbăticia din Munții Banatului. Înnoptați în corturi de tip safari, alături animale sălbatice, în păduri seculare.

safari muntii banatului

safari muntii banatului

Vedetele zonei sunt zimbrii sălbatici și urșii din aria protejată. O frumusețe să îi priviți în mediul lor natural, în timp ce savurați bucate locale pregătite special pentru voi.

Secvențele din filmul vostru, în care descoperiți sălbăticia, se pot derula și pe traseele de bicicletă din zona Măgura Zimbrilor. Bicicletele pot fi închiriate de la centrul de închirieri din Banatul Montan.

Aveți opțiunea mountanbike și e-bike. Pedalați și străluciți în razele soarelui. 

Sub Măgrin, casa tradițională de unde nu ați mai vrea să plecați

Sub Măgrin este o casă tradițională de unde cu siguranță nu ați mai vrea să plecați. Liniște, autenticitate și frumusețea locurilor clasează locația într-o experiență de excepție. Trebuie să îi treceți pragul să vă convingeți singuri de efectele terapeutice pe care le oferă pentru suflet și minte.

casa traditionala sub magrin

casa traditionala sub magrin

casa traditionala sub magrin

Prin potecile Satului Bătrân, ajungeți la Armeniș. Vedeți o casă îmbrăcată cu piatră de munte și un alb al iei românești. Gardul cu poarta de lemn se deschide, iar voi pătrundeți în lumea basmelor.

Inundată în vegetație, casa păstrează linia tradiției românești, fiind ideală pentru patru călători. Aceasta dispune de două dormitoare decorate simplu, ce emană conexiunea cu natura.

casa traditionala sub magrin

cazare sub magrin

cazare sub magrin

cazare sub magrin

cazare sub margin

cazare case traditionale banat

Bucătăria dispune de cuptor cu vatră, unde puteți prepara bucate după rețete învățate de la săteni. Baia oferă spațiu de relaxare, iar terasa fascinantă este locul ideal unde începe și se încheie ziua.

cazare sub margin

sub margin

sub margin

Pierdeți-vă prin grădină și descoperiți micul muzeul al satului. Nu vă oferim mai multe detalii, pentru că dorim să rămâneți uimiți de ceea ce veți găsi acolo. 

cazare case traditionale banat montan

cazare case traditionale banat montan

cazare case traditionale banat montan

cazare case traditionale banat montan

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Vă tentează ideea să creați un film sălbatic în inima satelor din Caraș-Severin?

Vreți să gustați preparate locale, să învățați rețetele cașului, prăjiturilor și ale bucatelor din străbuni?

Noaptea în sălbăticia Carpaților sau într-o casă tradițională pare de neratat pentru voi?

Ei bine, prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com, puteti rezerva acum cele mai frumoase experiente turistice din Romania, fara a mai plati taxe sau comisioane.

Veti putea verifica preturi si disponibilitati, regulile casei sau politica de rezervare, facilitati si multe alte informatii utile pentru fiecare experienta. In plus, veti putea contacta gazda, solicitandu-i detalii suplimentare.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu
  • Cristina Astalus august 4, 2020 at 6:00 am

    Buna ziua,

    ati putea sa-mi dati va rog frumos un numar de telefon de contact al doamnei care are aceasta casa superba(Sub Magrin)? As dori mai multe detalii, deoarece m-ar interesa o inchiriere pe termen mai lung(o luna-doua).

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…