Căsuța din Poiană: Explorează Oltenia și Muntenia din același loc

Căsuța din Poiană: Explorează Oltenia și Muntenia din același loc

Căsuța din Poiană: Explorează Oltenia și Muntenia din același loc 1024 596 Wildventure

Căsuța din Poiană – Rezervă acum

viziteaza judetul valcea

 

Astăzi călătorim prin Țara Românească, și poposim la Căsuța din poiană.

Vă mai amintiți dragul cu care părinții vă citeau seara povestiri? Cu balauri, cu zâne, cu Hansel și Gretel pierduți în pădure.

Astăzi retrăim și noi acel sentiment.

Drumul e plin de peripeții, dar nu uitați, destinația e o căsuță magică.  

Căsuța din poiană se află în apropierea Rezervației Naționale Cozia. Peisajul este unul deosebit, pădurile îmbrăcând în trepte, în funcție de altitudine, zona. Un procent de 62%, potrivit site-ului oficial al Rezervației Cozia, reprezintă suprafața arborilor cu vârsta de peste 80 de ani. 

Povestirile într-un decor natural, nu ar exista fără viețuitoarele locului. În pădurile Rezervației Cozia, conviețuiesc ursul brun, lupul, râsul, pisica sălbatică, căpriorul, cerbul, capra sălbatică, jderul, bursucul sau veverița.

Uneori, în surdină se aude „Sss”… e vipera cu corn. Protejată prin lege datorită rarității sale, cea mai veninoasă specie de șarpe din România, atacă doar dacă este provocată. Dacă are ocazia, va fugi mereu și se va ascunde din calea omului.

O zi plină de aventuri, până la Căsuța din poiană.

Când o priviți, e de un pitoresc aparte. Apusul se apropie să coloreze cerul, imortalizați momentul și haideți să vă odihniți, ziua de mâine se anunță a fi în continuare desprinsă din povestiri.

rezerva acum

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul link-ului de mai sus, veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți. Toate acestea sunt facilitate de cea mai moderna platforma turistica – Travlocals.com.

Căsuța din poiană, portalul dintre vis și realitate

cazare poiana valcea

turism rural valcea

Odată intrați în Căsuța din poiană, sunteți purtați într-un portal dintre vis și realitate.

Interiorul e deosebit. Lemnul se îmbină frumos cu țesături românești. După o zi solicitantă, relaxați-vă în liniște la căldura sobei pictate manual ori stabiliți planul zilei următoare într-o cadă retro, plină cu spumă. Aprindeți lămpile și lăsați ca seara să vă învăluie in murmurul pădurii.

Iată ce facilități gratuite vă așteaptă la căsuță: grătar și ceaun, ciubăr cu apă caldă și hidromasaj în aer liber, masă de tenis, biciclete, cablu tv și Internet wi-fi. Chiar dacă această călătorie înseamnă desprinderea de realitate, uneori e necesar să fiți conectați și pentru câteva secunde cu viața cotidiană, pentru a împărtășii cu prietenii fascinația locului.

Căsuța din poiană

Căsuța din poiană

Pentru o experiență cu iz salbatic, montan, călătorii pot închiria un ATV.  

E dimineață. Luați micul dejun tradițional și priviți împrejurimile. Apoi, luați-o din nou la pas.

Pe lângă munții, pădurile și peisajele spectaculoase, locul este recunoscut și pentru izvoarele sale de apă termală, precum cele din Căciulata, Călimănești și Cozia.

Poiana, Vâlcea –  Locul ideal pentru explorarea Olteniei și a Munteniei

Dacă alegeți să mergeți la Călimănești puteți vizita și un impresionant monument istoric datat din epoca romană (anii 137–138), Castrul roman Arutela. Construcţia se găseşte pe malul stâng al Oltului, în apropierea Mănăstirii Cozia şi în ambianţa complexului hidroenergetic Turnu. Săpăturile din zona au scos la iveală monede romane, obiecte din metal, arme, vase și inscripții. Toate acestea sunt expuse la Muzeul Militar din București.

La zece minute distanță de Castrul roman Arutela se află Cascada Lotrișor. Aceasta surprinde printr-o cădere de apă cu înăltime de 30 de metri.

Exploratorii pot alege traseele montane din zonă, bineînțeles cu o documentare adecvată în prealabil.

Totodată, din Poiana puteți ajunge foarte ușor pe Transfăgărășan, drumul de legătură fiind de aproximativ 20 km. Probabil știți deja că această șosea transalpina este inclusă de toate publicațiile în topul celor mai spectaculoase drumuri rutiere din lume.

Aici veți putea admira Cetatea Poienari, Omul de Fier și peisajele de vis oferite de Barajul Vidraru asupra crestelor Fagarasilor.

Pregătiți bagajele și porniți la drum! Fascinația locului abia așteaptă să vă încânte privirea și să își facă loc în sufletul vostru. Primiți-o cu dragoste. Veniți cu noi în călătoria dintre vis și realitate!

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Ai rămas plăcut surprins de cele relatate cu privire la această locație de vis, din Poiana? Ei bine, îți poți face singur rezervarea la Căsuța din poiană, fără a mai apela la intermediari.

Cu ajutorul link-ului de mai jos, vei putea lua legătură cu gazdele. Vei evita plata oricăror taxe sau comisioane către platforme sau agenții de turism.rezerva acumCredem în lucrurile făcute cu suflet. Ne place să aflăm povești și să le transmitem mai departe. Dacă și voi sprijiniți sentimentul turismului rural, îl puteți face printr-o donație. În partea de jos a meniului veți găsi un buton ce vă va permite să donați orice suma, în doar câteva secunde.

2 comentarii
  • Buna seara. As dori sa rezerv casuta din poiana pt 3 persoane, perioada 23-25 aprilie. Este disponibila? La ce pret? Va multumesc! Cu respect, Corina Rusu, Brasov

    • Buna ziua! Wildventure.ro este un blog. Aveti in acest articol toate detaliile pentru rezervare prin intermediul platformei Travlocals.com, necomisionat.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…