Terra Carpatica, concept inedit pentru turismul gastronomic românesc

Terra Carpatica, concept inedit pentru turismul gastronomic românesc

Terra Carpatica, concept inedit pentru turismul gastronomic românesc 960 720 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă prezentăm Terra Carpatica sau Conacul Grigorescu, un concept inedit pentru turismul gastronomic românesc.

Cărările ne cheamă la delicii din inima Munților Carpați. Mergem la Terra Carpatica, în comuna Rătești, județul Buzău.

Într-o zonă impresionantă, cu floră și faună bogată, vă propunem să descoperiți o lume încremenită în timp.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul platformei Travlocals.com veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Dar până să vă prezentăm experiențele de care puteți avea parte la Conacul Grigorescu, vă vom prezenta câteva atracții turistice din zonă.

Obiective și atracții turistice mai puțin știute din Buzău

Unele dintre cele mai interesante obiective turistice din Buzău sunt așezările rupestre de la Bozioru, un izvor neîncetat de povești care mai de care mai fascinante. De la comori ascunse de boieri până la dispariții umane.

Pădurea conferă o stare de mister, e umbră, e întuneric. Rădăcinile copacilor se joacă cu mintea privitorului. Frunzele vă cufundă picioarele spre un portal necunoscut, glasul animalelor răsună și tresăriți. Senzația e desprinsă din filme. Dacă ajungeți aici, cu siguranță veți reveni pentru a căuta răspunsuri pe care încă nu le-ați aflat.

asezari rupestre buzau

Cea mai veche aşezare rupestră este Grota Fundul Peşterii, locuită de dinainte de creştinism. Aici au fost descoperite simboluri ce ar data din Neolitic.

Locul se remarcă și prin alte 200 de semne, făcute prin incizie ori zgâriere. Ele redau forme ale vârfurilor de pumnale, săgeţi, lănci, suliţe, dar şi o mulțime de alte semne specifice artei rupestre preistorice. În zona aceasta se mai găsesc și intrări bizare în pământ ce așteaptă să fie descoperite.

Tot în zona, la mică distanță, veți întâlni Babele de la Ulmet, piese arhitecturale construite de natură. Aici, natura a construit forme ciudate în piatră. Puteți vedea OZN-uri, bile sferice perfecte, carapace de țestoasă sau sculpturi cărora le veți găsi voi imediat o asemănare.

babele de la ulmet

Conform geologilor trovanţii sunt forme de micro-relief ce se dezvoltă în straturile de nisip, datorită apelor subterane calcaroase care le spală şi le sedimentează în timp. Modul lor de formare este identic cu cel al perlelor. Astfel de trovanți mai puteți întâlni la Horezu, o altă locație de excepție pe care v-am prezentat-o într-un articol anterior.

Dacă vreți să scăpați de supărări, localnicii spun că Babele de la Ulmet au puteri miraculoase, înveselind pe oricine.

La doar 30 km distanță, se află Vulcanii noroioși, un obiectiv turistic impresionant. Peisajul se prezintă simplu: fără cuvinte. Privirea rămâne mută, tot ce aveți de făcut e să pozați cu gândul, cu ochii și cu aparatul.

În timp ce vorbele se pierd în glasurile voastre, vulcanii bolborosesc și preling stropi de noroi pe pământ, vrând parcă să spună călătorilor că vizita în frumoasa Românie a meritat.

Terra Carpatica, rețete culinare românești readuse la viață

La Terra Carpatica, rețetele culinare românești vă așteaptă să le explorați. Povestea lor începe în anul 2010.

Inițiatorul conceptului este Juranda Kirschner, româncă revenită în țară după 10 ani, care și-a transformat pasiunea culinară într-un concept inedit pentru turismul gastronomic românesc. Alături de ea a fost soțul ei, Thorsten, german de origine. Ei au vrut și au reușit să redea gustul și bogăția culinară reinventată din inima Munților Carpați.

În cei 5 ani de activitate, Juranda a dezvoltat rețete culinare unice, bazate pe conceptul slow food. Acest lucru presupune gătirea preparatelor  cu produse proaspete, în funcție de sezon, procurate din grădina proprie, de la ferme locale, mici producători, vânători sau viticultori.

slow food terra carpatica buzau

slow food terra carpatica buzau

slow food terra carpatica buzau

slow food terra carpatica buzau

Din Grădina Carpaților, culese cu o deosebită atenție, trufele, ciupercile fructele și ierburile de pădure creează artă în farfurie.
Produsele devin un deliciu culinar al secolelor trecute, fiind aduse în prezent cu un strop de tentă internațional.

trufe buzau

Din 2015, rețetele autentic românești pot fi duse acasă la borcan. Proprietarii, din dragostea pentru drumeți și din dorința de a le oferi un suvenir unic, au creat o linie de produse artizanale – Rafinețuri. Dulcețurile se produc la Conacul Grigorescu, sediul Terra Carpatica și casa tuturor călătorilor.

rafineturi terra carpatica

rafineturi conacul grigorescu

rafineturi conacul grigorescu

Conacul Grigorescu, din Rvtești: O capodoperă arthitecturală în stil neo-brâncovenesc

Conacul Grigorescu a fost construit în anul 1930, în stil neo-brâncovenesc. Conacul și curțile aferente au fost folosite zeci de ani pentru a produce vin și coniac local. Destinul său s-a schimbat brusc. În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, conacul a servit drept spital și adăpost pentru localnici și soldații răniți.

După mai mult de 20 de ani în care a fost abandonat, conacul și-a recăpătat gloria și frumusețea de altă dată prin mâna meșterilor și oamenilor cu suflet care au văzut viitorul prin ochii lui. Astăzi porțile conacului sunt deschise larg pentru voi și vă invită la experiențe culinare inedite.

conacul grigorescu ratesti

evenimente conacul grigorescu ratesti

conacul grigorescu ratesti

conacul grigorescu ratesti

evenimente conacul grigorescu ratesti

evenimente conacul grigorescu ratesti

evenimente conacul grigorescu ratesti

restaurant conacul grigorescu terra carpatica

evenimente conacul grigorescu ratesti

conacul grigorescu buzau

conacul grigorescu buzau

Transformați-vă pasiunea în gust inedit

Dacă prepararea bucatelor românești e pasiunea voastră, la Terra Carpatica puteți participa la cursuri de gătit. Voi alegeți tematica, ceea ce înseamnă că micile secrete ale maeștrilor bucătari vor pleca în mintea și dibăcia voastră. Preparatele vor fi gătite după conceptul slow food, cu produse eco, procurate de la localnici.

Vă încântă ideea preparării gemurilor și conservelor, a pâinii, a brânzeturilor sau ați vrut mereu să învățați tehnica afumării? Acum aveți ocazia.

gastronomie locala terra carpatica

cursuri gatit terra carpatica

cursuri gatit terra carpatica

retete culinare traditionale

delicii culinare

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să își pună amprenta în inima voastră. Atâtea activități inedite aveți de încercat, încât emoția e puternică, iar gândul vă zboară doar acolo. România are locuri frumoase. Bucurați-vă de frumusețea ce v-o oferă. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în acest loc!

Conacul si-a deschis recent portile si pentru oaspetii care vor sa innopteze aici.

Rezervați-vă singuri experiența

Dacă ați rămas plăcut impresionați cu privire la experiențele unice oferite de Terra Carpatica la Conacul Grigorescu, nu mai stați pe gânduri. Acum puteți contacta singuri gazda, rezervându-vă experiența fără intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane și veți putea stabili în prealabil detalii esențiale. Toate acestea sunt facilitate de cea mai moderna platforma turistica – Travlocals.com.

Credem în lucrurile făcute cu suflet. Ne place să aflăm povești și să le transmitem mai departe. Dacă și voi sprijiniți sentimentul turismului rural, îl puteți face printr-o donație. În partea de jos a meniului veți găsi un buton ce vă va permite să donați orice suma, în doar câteva secunde.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…