Popasul Verde, căsuța din turtă dulce

Popasul Verde, căsuța din turtă dulce 960 539 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvania

Munții Rodnei ne dezvăluie astăzi un basm.

Într-un decor verde, cu poteci pline de flori și cu falnici brazi, răsare Popasul Verde.

Dacă ați decis pentru un timp să vă rupeți de realitate, aici e locul vostru!

La 3 km de Popasul Verde se află renumita stațiune balneară Sângeorz-Băi. Aceasta a devenit cunoscută incă din secolul al XVII-lea, grație numeroaselor izvoare ce conțin minerale sodice, calcice, magnezice, precum și nămol.

Apele au proprietăți terapeutice asupra organismului. Remarcate încă din anul 1234, și denumite drept ape tămăduitoare, au fost atestate abia în anul 1770.

Verile toride sunt o raritate la Sângeorz-Băi. Temperatura depășește cu greu 25° chiar și în cea mai călduroasă luna.

Așadar, indiferent de sezon  puteți refugia aici, fiind întâmpinați de peisaje de vis, aer curatliniște și ape cu proprietăți miraculoase.

Rezervati aceasta experienta cu ajutorul celei mai moderne platforme turistice din Romania, Travlocals.com. Veti putea verifica singuri disponibilitatea si pretul in functie de data. In plus, veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Popasul Verde, o căsuță magică

Popasul Verde este o căsuță magică ce captează atenția oricărui călător. Te cheamă la ea și te face să-ți dorești să o cunoști. Cu o frumusețe răpitoare, precum scrierile de basm, căsuța se dezvăluie pe o potecă de munte.

Pasiunea, atracția pentru unic și frumos au fost puse într-o poțiune magică și iată: magia a creat căsuța din turtă dulce.

popasul verde

popasul verde

popasul verde

popasul verde

vatra foc

Realizată exclusiv cu materiale ecologice, cu dragoste pentru natură și tradiție, Popasul Verde are să spună o poveste frumoasă.

Am stat să îi ascultăm glasul prin pereții care ne vorbeau. Am aflat că materialele folosite la realizarea ei au fost naturale, excepție făcând betonul pentru fundație, care a fost impus prin lege.

Căsuța nu își explică cum de viața ei e dirijată de lege, deși legea nu trăiește cu ea, dar a lăsat acest crâmpei nedeslușit. Știe că în tărâmurile moderne jocul e altul, iar reveria e doar în interiorul cuptorului de turtă.

Aluatul pentru căsuța din turtă dulce se compune din lemn, socotit drept drojdia ce susține și crește rezistența preparatului. Baloții din paie folosiți pentru exterior sunt, de fapt, pungile de făină ce s-au îmbinat armonios. Zahărul, scorțișoara și elementele de decor au fost pictate cu măiestrie pe pereții casei, după ce aceasta a fost scoasă din cuptor.

Deliciosul aluat e gata. Haideți să vedem ce gust ne încearcă în interior. Ferestre mici, muzică în surdină, scări fragile din lemn, ce conduc la alte povești. Pline de litere, cuvinte din timpuri vechi și miros antic, cărțile regăsite aici au un alt farmec. V-ați fi așteptat ca gustul desertului să aibă atâtea mirodenii? Popasul Verde satisface orice poftă.

Cea mai frumoasă pensiune din Sângeorz-Băi

După ce v-ați lăsat vrăjiți de filele cărților, haideți că mai avem drum lung. Trebuie să străbatem misterele din casă, ca doar așa ne-am propus să aflăm magia de aici.

popasul verde

popasul verde

popasul verde

cazare sangeorz-bai

cazare sangeorz-bai

cazare sangeorz-bai

Interiorul divulgă mobilier din lemn, picturi tradiționale regăsite pe ceramică și pereți, cu așternuturi călduroase și decor relaxant. Când seara se lasă, interiorul continuă să vorbească. Focul zgomotos arde, lumânările s-au aprins, luați chitara și acompaniați orchestra. Seara asta e de vis! Concertul e garantat, toți din zonă l-au aflat!

peisaje sangeorz-bai

peisaje sangeorz-bai

peisaje sangeorz-bai

peisaje sangeorz-bai

peisaje sangeorz-bai

peisaje sangeorz-bai

Atracții turistice Sângeorz-Băi

Diminețile lăsați ca Soarele să vă ghideze pașii. Luați un mic dejun tradițional. Explorați obiectivele turistice din jur:

 • Muzeul de Artă Comparată
 • Satul artistic din Dosul Garciului
 • Mănăstirea “Buna Vestire” de pe Cormaia
 • Muzeul Cuibul Visurilor – în localitatea Maieru
 • Turnul cu Ceas de la Biserica ortodoxă Sf. Apostoli Petru și Pavel
 • Valea Cormaii
 • Ruinele Cetăţii Rodnei, Rodna
 • Complexul Turistic Alpina Blazna
 • Valea Vinului la 8 km de Rodna
 • Orașul Bistrița Năsaud
 • Muzeul graniceresc Nasaud
 • Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Parva si Rebra
 • Castelul Dracula de pe Pasul Tihuta
 • Casa memorială Liviu Rebreanu
 • Casa memorială George Cosbuc
 • Casa Memoriala „Andrei Muresanu”
 • Peştera Izvorul Tăuşoarelor

Dacă nu v-ați ostenit, plimbați-vă cu căruța, descoperiți satul și dealurile. O călătorie prin artă, istorie și bogăția lăsată de natură. Vă recomandăm să faceți o vizită fiecărui obiectiv turistic, pentru că veți găsi o comoară. Vă veți îmbogăți mintea și sufletul.

Nu mai stați pe gânduri, locul acesta e minunat. Pregătiți bagajele și veniți să îl explorați. Povestiți cunoscuților și haideți să păstrăm tradiția românească!

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Ați rămas plăcut surprinși de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, vă puteți face singuri rezervarea, fără a mai apela la intermediari.

Cu ajutorul link-ului de mai jos, veți putea lua legătură cu gazdele. Veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către alte platforme sau agenții de turism.

Credem în lucrurile făcute cu suflet. Ne place să aflăm povești și să le transmitem mai departe. Dacă vreți să sprijiniți sentimentul turismului rural si cultural, o puteți face printr-o donație. În partea de jos a meniului veți găsi un buton ce vă va permite să donați orice suma, în doar câteva secunde.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…