The Carpathian Cottage – o nouă poveste idilică în Apuseni

The Carpathian Cottage – o nouă poveste idilică în Apuseni

The Carpathian Cottage – o nouă poveste idilică în Apuseni 1100 728 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astazi continuam povestea lui Codrin Dumitru, tanarul despre care aseara va povesteam ca a decis sa renunte la viata moderna cu job in multinationala, pentru a-si lansa propria afacere in turism, intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din Muntii Apuseni.

Este vorba despre satul Paulesti, din comuna hunedoreana Bulzestii de sus. Aceasta zona deosebit de pitoreasca si de bogata cultural si spiritual l-a facut pe protagonistul povestii noastre sa se indragosteasca iremediabil.

Istoria proiectului „The Carpathian Cottage” a inceput in anul 2014, atunci cand aflat intr-o excursie pe aceste meleaguri, tanarul Codrin a descoperit o gospodarie veche de peste 100 ani, pe care a decis sa o achizitioneze. Ulterior, a restaurat-o pastrandu-i toate elementele autentice si a introdus-o in circuit turistic. Aceasta nisa de turism traditional ia din ce in ce mai multa amploare in tara noastra, fiind specifica tinerilor educati, care au citit si au calatorit mult, constientizand la un momentdat ca patrimoniul cultural autentic trebuie sa fie liderul ce conduce relansarea turismului romanesc.

The Carpathian Cottage este un proiect cat se poate de ecologic, care le propune turistilor o noua experienta bazata pe comuniunea perfecta intre om si natura, exact asa cum se intampla in urma cu sute de ani.

Zona montana in care a luat nastere aceasta poveste este una ideala din punct de vedere al conservarii traditiilor, aici oameni practicand in continuare aratul cu plugul tras de boi, cositul, secerisul si alte indeletniciri de mult disparute din intreaga Europa.

Oamenii locului sunt foarte primitori si dornici sa interactioneze cat mai mult cu turistii, nefiind rare ocaziile cand acestia sunt invitati sa le treaca pragul pentru a mai schimba cateva impresii in fata unui toi de tuica sau a unui pahar de vin produs in propria gospodarie.

Nu-i de mirare aceasta atitudine, avand in vedere ca in ultimii 30 de ani satele romanesti au fost pustiite, tinerii migrand masiv catre orase, atrasi de mirajul vietii civilizate.

Casa traditionala The Carpathian Cottage poate gazdui pana la 6 persoane, oferindu-le tot confortul de care au nevoie, fara a se abate insa de la tiparul traditional, specific locului. Casa dispune de 4 paturi (doua queen size si doua single).

Paturile single sunt amplasate in living, avand rolul de canapele pe timpul zilei. Tot in aceasta casuta traditionala veti mai avea la dispozitie o bucatarie complet mobilata/utilata si o baie ce asigura cel mai ridicat nivel de confort.

Atunci cand rezervati integral casa traditionala The Carpathian Cottage, trebuie sa stiti ca rezervati o intreaga gospodarie in care aveti la dispozitie pajisti generoase in care sa porniti un foc de tabara sau, in caz de vreme rea, un foisor acoperit unde sa puteti lua masa in aer liber.

De asemenea, tot pe aceasta proprietate mai gasiti o sauna cu incalzire pe lemne si o platforma suspendata in copac, de unde puteti admira peisajele mirifice, in fata unei cani de cafea sau a unui pahar de vin.

Gazdele sunt foarte primitoare si vor fi in zona ori de cate ori veti avea nevoie de ajutor. Acestea vor fi fericite sa relationeze cu oaspetii si sa le impartaseasca experienta lor sau ponturi despre atractii turistice locale.

Daca v-ati hotarat sa rezervati o experienta in acest loc minunat, noua noastra platforma, Travlocals.com, va va ajuta sa o faceti necomisionat, direct de la gazda. In plus, cu ajutorul platformei veti putea verifica singuri disponibilitati si preturi, facilitati, regulile casei si alte informatii esentiale.

Daca aveti nevoie de doua locuri in plus, exceptand perioada sezonului rece, trebuie sa stiti ca tot pe aceasta proprietate gasiti o casuta in copac in care va puteti caza. Este vorba despre The Tree Cottage.

Prezentare video

https://www.youtube.com/watch?v=ADyyontP1k4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3VFPS3c9QxjpPJzpxPQqcyGdMchDGI_CLEOPKqPU5Q-RiYmdub-Si2ySs

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…