The Carpathian Lodge: Tihna zilelor de altădată într-o casă de tip conac cu ciubăr

The Carpathian Lodge: Tihna zilelor de altădată într-o casă de tip conac cu ciubăr

The Carpathian Lodge: Tihna zilelor de altădată într-o casă de tip conac cu ciubăr 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

În căutarea liniștii, am găsit The Carpathian Lodge, o casă de tip conac, cu ciubăr, aflată în satul Dobrița, județul Gorj.

N-am stat mult pe gânduri, ne-am luat prietenii și am plecat. 

Mergem și mergem, iar sub priviri se revarsă satul cufundat în natură. O bucurie pentru suflet.

Călătorind, zărim un conac aparte și din vorbă în vorbă, descoperim că în urmă cu mult timp de aici, din Dobrița, s-a condus țara timp de câteva săptămâni.

Haideți să vă relaxați și să aflați povestea fascinantă!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Povești, body rafting, drumeții, escaladă și alte senzații extreme

Povesteam cum am dat peste un conac aparte, locul unde Regele Mihai I a locuit și a condus țara timp de trei săptămâni. Conacul istoric a aparținut Colonelului Petrescu.

După 23 august 1944, când România a întors armele împotriva Germaniei naziste și a aliaților săi, Regele, pentru a nu fi pus în pericol, s-a retras într-un loc sigur, satul Dobrița, singurul ”sat-capitală a țării” din istoria României.

Pătrundem în poveste și ne și imaginăm cum arăta locul: armata care înconjura zona, Regele, care, după spusele localnicilor mergea pe motocicletă, sunetul acela și uimirea sătenilor. Dar, totuși, de ce Regele a venit tocmai în Dobrița?

Mergând pe urmele istoriei, aflăm că acest conac a fost construit undeva prin anii 1860 și a aparținut unei familii de medici care au avut cinci copii. Una dintre fiice s-a căsătorit cu colonelul Petre Petrescu, care era apropiat al familiei regale. O veritabilă lecție de istorie, în acest mic popas.

Continuăm călătoria și ajungem la The Carpathian Lodge. Privim fugitiv casa, cu emoția că ne vom întoarce pe seară ca să fim cuprinși de sentimentele oferite de ea.

În Stroiești, la 10 minute de The Carpathian Lodge se află un atelier cu războaie de țesut al meșterului popular Liliana Arapu. Pasiunea i se citește în priviri când ne spune că meșteșugul l-a învățat de la bunica și mama sa, iar acum îl transmite mai departe celor care vor să învețe. Ea pregătește cu precădere tineri deoarece este profesoară și la Școala Populară de Arte din Arcani, dar în Stroiești este satul ei natal, iar și aici vrea să rodească ceea ce ea iubește.

În atelier veți simți cum vă întoarceți în timp – are un război vechi de 100 de ani, lână luată de la oi și culori naturale. Alege firele de lână manual și le vopsește prin culori obținute din diferite frunze, coji – le fierbe, le strecoară bine, iar cu apa colorată vopsește lâna. Un proces manual migălos, dar cu un rezultat superb. Nu degeaba straiele realizate astfel sunt foarte căutate și date moștenire din generație în generație pentru că sunt făcute cu suflet. Trebuie să veniți aici, să țeseți la război și să aflați povestea pasiunii fără final.

Vă plac senzațiile extreme? Atunci haideți în cel mai îngust canion al Europei, Cheile Oltețului, să încercați body rafting. În locul unde pare că stâncile cad peste voi, lumina lasă la vedere peisaje impresionante, iar apa rece vă revigorează, exact ceea ce aveți nevoie într-o zi de vară. Ați prins gustul aventurii? Aflați că în apropiere puteți face escaladă, coborâre în rapel, tiroliană drumeții și iarna să schiați.

E deja seară, iar ciubărul ne așteaptă.

Razele soarelui se întind printre ferestre, dar cu asemenea peisaje și liniște ne-am trezit înaintea lui. Luăm micul dejun delicios, care este inclus în prețul de cazare și stabilim traseul de azi prin natură.

La 30 de minute de mers pe jos de la The Carpathian Lodge sunt Cheile Sohodolului, o impresionantă zonă carstică care dezvăluie chei, peșteri, grote și tunele prin care se strecoară apa. Zona cuprinde și flora bogată, existând specii de plante rare și protejate. Ceea ce ne-a atras atenția au fost sculpturile săpate de apă și vânt în calcar: Nările și Inelul.

The Carpathian Lodge: Vacanță feerică în județul Gorj

Printre picturile naturii, așezată în tablou, în satul Dobrița este o casă de tip conac, The Carpathian Lodge.

the carpathian lodge

Casa dezvăluie un living spațios, cu acel aer vechi prin șemineul care vă va atrage ca un magnet la serile cu povești.

casa vacanta gorj

top cazari gorj

idei vacanta gorj

the carpathian lodge

Cele cinci camere îmbrăcate în luxul simplității, în broderii țesute manual de bunica proprietarilor, obiecte vechi și mobilier realizat de meșterii locali, au fiecare propria viață:

  • Camera de Primăvară se distinge prin panorama văzută din pat și chiuveta creată din lemn;
  • Camera de Vară atrage prin pictura manuală (vă lăsăm pe voi să descoperiți a cărui obiect);
  • Camera de Toamnă surprinde prin spectacolul stelelor văzut prin fereastra din tavan;
  • Camera de Iarnă exprimă iubirea prin puțin și veți înțelege asta când veți fi acolo;
  • Camera Bunicilor – după cum îi spune și numele, cuprinde elemente tradiționale.

top pensiuni gorj

cazari premium gorj

the carpathian lodge

the carpathian lodge

the carpathian lodge

unde ne cazam in gorj

cazare cheile oltetului

cazare cheile sohodolului

the carpathian lodge

ce sa vizitam in gorj

the carpathian lodge

Casa este o întreagă poveste și ar fi atât de multe de spus… Este exact ceea ce aveți nevoie ca să vă deconectați de la cotidian și să vă conectați la liniște, relaxare și experiențe noi.

Așa că pregătiți bagajele și porniți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați să vă relaxați în mijlocul naturii? Haideți la The Carpathian Lodge, în satul Dobrița, să stați în ciubăr, să vă odihniți pe iarbă, să simțiți adierea vântului, gustul mâncării locale și bucuria oferită de clipă și de tot ceea ce este în jur.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…