Cabana Berg, locul unde visele devin realitate

Cabana Berg, locul unde visele devin realitate

Cabana Berg, locul unde visele devin realitate 1080 1080 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

După o săptămână de stat la birou, mintea și sufletul caută să se rătăcească departe de jungla urbană. Astfel poposim la Cabana Berg, în satul Someșu Rece, județul Cluj.

Drumul lasă în urmă orașul și pune în prim-plan peisajele naturii. Deschidem geamul mașinii și simțim aerul curat, cântecul păsărilor, liniștea locului.

Drumul până la Cabana Berg este accesibil, doar ultimii trei kilometri jumătate sunt cu piatră.

Mai avem puțin si ajungem. Nerăbdarea se instalează, pentru că în timp ce urcăm o zărim – așa ca un vis, cu pereți din sticlă, de unde să privim muntele, cu ciubărul unde să stăm la povești până-n noapte și cu relaxarea ce o insuflă.

Haideți să descoperiți cabana relaxării alături de cei dragi!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Mâncați produse locale, plimbați-vă cu barca, descoperiți un parc unic în lume

La Cabana Berg vă veți dori să stați și să simțiți momentul. Atât. Să stați și să priviți natura, din ciubăr, de la peretele din sticlă ori direct de pe iarbă.

Totuși, pentru cei care vor să cutreiere cărările de munte, am pregătit o listă cu activități.

Simțiți-vă ca la bunici. Mergeți la porțile localnicilor (gazdele vă vor oferi îndrumare) și stați la vorbe cu oamenii locului, de la care puteți să luați ouă, lapte, brânză și pâine de casă.

La o oră de cabană găsiți o fermă cu legume, Colina Farms. Aici plantele cresc în solarii cu muzică clasică, pentru a fi într-un mediu armonios și a oferi cele mai bune roade. Tot la Colina Farms găsiți paste de casă din făină de grâu dur și ouă de la fermă; sucuri naturale din varză, spanac, sfeclă, morcovi sau legume de sezon; siropuri; dulcețuri și miere de albine. Imaginați-vă doar ce mic dejun savuros aveți aici și cum puteți lua momentul acesta la ,,pachet” prin produsele pe care le duceți acasă.

La 30 de minute de Cabana Berg se află Lacul Tarnița, un tablou tridimensional al naturii, unde vegetația luxuriantă se oglindește în apa lacului, oferind un spectacol privirii. Aici puteți să pescuiți, să vă destăinuiți libertatea prin sporturile nautice: caiac, SUP, windsurf.

Localnicii vă pot plimba cu barca și vă pot povesti despre legendele lacului. Nu vă dezvăluim mai multe, decât că mulți turiști vin aici pentru liniște și legende. Vă lăsăm să le aflați de la localnici.

În drum spre casa din această vacanță, Cabana Berg, o puteți lua spre Gilău, unde găsiți săteni care vând gălbiori. Vă mai amintiți ce mâncăruri savuroase făcea bunica din gălbiori? Pregătiți și savurați amintiri în prezent…

Descoperiți un parc unic în lume, Arkhai Sculpture Park, care se află la 30 de minute de cabană. Situat în aer liber, sub o pădure de brazi, unicitatea muzeului e dată de sculpturile gigant realizate din fân de către sculptorul clujean Ernő Bartha.

Locul amplifică fascinația și prin crama din piatră, unde se degustă vin și se admiră sculpturi din bronz. În fața pivniței este un pavilion și un cuptor de exterior, unde, cu ocazia evenimentelor sau la comandă se face: pâine, tarte, bunătăți la grătar, mâncăruri la ceaun și deserturi. În fiecare weekend turiștii sunt îmbiați cu un meniu tematic, îl puteți vedea pe pagina de Facebook Arkhai Sculpture Park.

Cabana Berg: o cazare spectaculoasă în Cluj

Cabana Berg se află în satul Someșu Rece, județul Cluj. Proiectată asemeni imaginilor din revistele de design, cu atenție la orice detaliu, cabana se descrie drept refugiul celor care vor să dea uitării orașul.

cabana berg

cabana berg somesul rece

top cazari apuseni

cazari premium apuseni

Proprietarii au fost inspirați de construcțiile din Țările Nordice și au avut un vis, acela de a construi pe meleaguri natale o cabană în stil scandinav. Așa cum povestesc au avut și momente dificile, dar misiunea lor – aceea de a oferi turiștilor un loc de relaxare în mijlocul munților i-a ajutat să treacă peste orice.

Aici, în vecinătatea munților, timpul pare trece altfel. Puteți simți clipa, fără grabă, ci în propriul ritm. Departe de task-uri și de grijile de la lucru, cabana îmbie turiștii la relaxarea în ciubăr și la viitoarea saună. Noaptea stelele se numără din pat sau din ciubăr.  

cazari cu ciubar apuseni

cabana berg

Cabana dezvăluie patru dormitoare cu pat matrimonial și baie proprie, o canapea pentru două persoane, bucătărie utilată complet și zonă de grătar.

Cabana este perfectă pentru un grup de 10 prieteni sau pentru un grup cu familii.

Pregătiți bagajele și porniți înspre visul relaxării.

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați o cabană la munte în județul Cluj? Vă doriți ceva inedit, unde puteți să mergeți cu prietenii? Haideți la Cabana Berg, o cazare cu pereți din sticlă, ciubăr, loc pentru grătar. De aici porniți pe cărări și descoperiți: savoarea produselor locale, plimbările cu barca ori sporturile nautice pe Lacul Tarnița, muzeul unic în lume, cu sculpturi din fân, care vă oferă și o experiență a gustului prin vin și meniurile tradiționale.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…