Viewtopia – The Secret Land: Cazare de basm, în județul Cluj

Viewtopia – The Secret Land: Cazare de basm, în județul Cluj

Viewtopia – The Secret Land: Cazare de basm, în județul Cluj 2048 1365 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi îți prezentăm un loc care parcă a fost teleportat din file de basm: Viewtopia – The Secret Land.

Cazarea se află într-o zonă pitorească, în Valea Drăganului, județul Cluj. Drumul până la Viewtopia este o încântare pentru privire.

Privești pe geamul mașinii stâncile și natura care abundă, îți imaginezi cum iei la pas cărările ca să afli ce se ascunde prin acea zonă.

Apoi, ești îmbiat cu aerul de munte, care îți amintește ce înseamnă fericirea printr-un lucru simplu, aerul curat.

Mergi și mergi, captivat de frumusețea din jur și deodată drumul tău se oprește la niște căsuțe din povești.

viewtopia valea draganului cluj

Ascunse într-un loc unde tronează natura strabatuta de un râu, se află două căsuțe construite în mare parte din elemente naturale, găsite chiar în acolo. Căsuțele sunt spațioase, având o capacitate totală de 10 locuri.

Aici nu-ți lipsește nimic: ai confort contemporan în note naturale, ai liniște hipnotizantă, ai timp dat pe încetinitor și ai, în sfârșit, timp pentru tine.

Haide în povestea pe care ți-o vei aminti toată viața!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă arta țesutului, case vechi cu acoperiș din paie, peisajul superb al Barajului Drăgan-Floroiu și Moara cu vâltoare

La 15 minute de mers cu mașina de la Viewtopia, în satul Lunca Vișagului, înconjurat de munții, vei avea prilejul de a vedea oameni care îngrijesc grădina ca în trecut, case tradiționale, cu acoperiș din paie și animale care pasc în tihnă. 

Oprește mașina și admiră-le. Simți clipe de nostalgie care ți le provoacă acest decor și te întrebi oare cum era în trecut. Și cum poți afla mai bine povești decât de la bătrânii din sat. Întreabă de Floarea Flore, o bătrână ca-n povești, care la cei 75 de ani, în căsuța ei, încă se preocupă de arta țesutului ca acum odinioară. Pasionată de ceea ce face, Floarea Flore povestește că a învățat de la mama sa și de la femeile de prin sat să țese. Ea spune că acum fetele și băieții îi mai cer ii sau diverse țesături și le face cu tot dragul. 

Te desprinzi cu greu de la poveștile cu Floarea Flore, pentru că are atâtea lecții de oferit și atâta dăruire în suflet, dar este seară și încet fiecare trebuie să meargă la somn. A doua zi te așteaptă natura să o descoperi.

Este dis-de-dimineață, soarele îți este alarmă. Te trezești și te plimbi prin grădina Viewtopia, admiri natura, bei aerul curat de munte, în loc de cafea și mănânci micul dejun. Apoi, pornești într-o nouă călătorie. La 30 de minute de cazare se află Barajul Drăgan-Floroiu. Drumul serpuieste in munte. Inainte de a ajunge la baraj, este un alt drum care urca la dreapta. Acolo se afla un bloc de piatra de unde vezi o panorama de vis.

Barajul este de o frumusețe răpitoare, ce oferă o liniște profundă, dar și un spectacol indiferent de anotimp. Aceasta a fost construit în 1987, în inima munților, iar cea mai cunoscută legendă spune că pe fundul lacului se află ruinele Cabanei Pârâul Crucii. La cabană, în Al Doilea Război Mondial, după Tratatul de la Viena s-ar fi oprit o mulțime de fugari.

Ultima oprire a călătoriei este un loc deosebit, mai puțin cunoscut de turiști, Moara cu vâltoare. Aceasta este una dintre cele mai vechi mori de apă, rămase intacte în județul Cluj. Pentru a ajunge la ea, după ce ai trecut podul de la intrarea în Valea Drăganului, se face o potecă la dreapta, cobori și ajungi la moara cu vâltoare. Chiar și în zilele noastre, sătenii își mai spală păturile și covoarele. 

Viewtopia – The Secret Land: Cazare de basm, în Valea Drăganului, județul Cluj

Pe un drum pitoresc, înconjurat de munți, ajungi la Viewtopia – The Secret Larden, o cazare în Valea Drăganului, județul Cluj de care te îndrăgostești iremediabil.

viewtopia cazare valea draganului cluj

top cazari valea draganului

Ascunsă într-o oază de verdeață, prin mijlocul căruia trece un râu, semn al vieții, au luat naștere două căsuțe de basm – Căsuța albastră și Căsuța mexicană.

Căsuțele au fost construite, în marea majoritate cu elemente naturale, găsite acolo: lemn, piatră, lut și stuf.  

Căsuța albastră are un design exterior ieșit din tipare, care te atrage înăuntru. Acolo găsești o bucătărie utilată complet, trei camere pentru două persoane și două băi. Pe pereți parcă ar fi pictați munții, iar lemnul din interior te contopește în senzațiile naturii.

top cazari romania

cazare valea draganului

viewtopia valea draganului cluj

Căsuța mexicană te vrăjește din exterior și abia aștepți să o descoperi în interior. Deschizi ușa și rămâi blocat. Wow! Chiar pare că ești în povești! Înăuntru, căsuța îți dezvăluie: bucătăria utilată complet, un pat dublu la parter, o zonă de citit în bătaia luminii de la ferestre, o sobă a copilăriei, care îți încălzește trupul și sufletul, un pat la etaj și o baie din piatră cu lemn.

viewtopia cazare cluj

cazari inedite cluj

cazare cluj

În grădina de basm ai acces la zonă de grătar, filigorii, lac pentru pescuit.

natura valea draganului viewtopia

gradina valea draganului cluj

Pregătește-ți bagajele și haide să trăiești o poveste pe plaiuri românești!

Rezervă singur experiența!

Te-ai săturat de aerul poluant din orașe, de blocuri, clădiri și oameni grăbiți? Îți dorești să simți aer curat, să îți găsești liniștea, să descoperi tradiția și să vezi peisaje impresionante? Haide la Viewtopia – The Secret Land, o cazare în Valea Drăganului, județul Cluj, unde începe momentul tău de relaxare.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…