O nouă experiență maramureșeană autentică

O nouă experiență maramureșeană autentică

O nouă experiență maramureșeană autentică 1024 679 Wildventure

The Village Hotel – Rezerva cazare in Maramures

Astazi va prezentam o noua experienta autentica in Maramures, unde altundeva decat in Breb, renumitul sat traditional care abunda de casute traditionale reconditionate superb, acesta atragandu-i atentia pana si Printului Charles care a investit aici intr-un complex similar celui din Valea Zalanului.

Proiectul despre care vom vorbi in acest articol a fost dezvoltat de familia Ridgley, un cuplu de englezi care s-au indragostit iremediabil de frumusetile satelor traditionale din Romania, tara pe care o considera ultimul leagan al civilizatiei taranesti din Europa, un loc in care autonomia localnicilor nu este o tinta, ci un lucru imperios.

Oameni educati, cu viziune si bun gust, Duncan si Penelope Ridgley au decis sa investeasca intr-o nisa turistica abandonata in tara noastra la vremea respectiva, romanii ocupandu-se mai mult cu distrugerea patrimoniului cultural decat cu reconditionarea acestuia. Dar, se pare ca aveam nevoie doar de cateva exemple care sa demonstreze ca se poate si sa ne dea directia in care sa dezvoltam pe viitor turismul acestei tari superbe.

Complexul The Village Hotel este compus din 3 casute traditionale, care pot fi rezervate doar integral si inca o casa traditionala principala. Trebuie sa va spunem inca din start ca acest complex este deschis pe tot timpul anului, astfel ca va veti putea bucura de toate traditiile maramuresene, acestea fiind destul de diversificate in functie de sezonul in care doriti sa calatoriti pe acele meleaguri.

Prima dintre cele 3 casute de la The Village Hotel se numeste Casa Mica. Aceasta a fost restaurata de Penny si Maria in anul 2011 si poate gazdui 3 persoane in 2 camere. De asemenea, ofera si un o bucatarie cu loc de servit masa, incaperea fiind destul de spatioasa.

Cea de a doua casuta se numeste Casa Veche si a fost restaurata in 2012. Aceasta poate gazdui pana la 7 persoane. Aceasta are un semineu autentic in fata caruia va puteti relaxa in noptile geroase din timpul iernii. Vara, va puteti racori la umbra, sub pridvorul acesteia.

Cea de a treia casuta se numeste Casa Pictata. A fosr restaurata in 2014 si poate gazdui 3 persoane. Aceasta ofera o bucatarie complet echipata, ale carei dimensiuni sunt suficiente pentru a gati cina sau chiar pentru a invita cativa localnici la ceai.

Casa cea mare se numeste Tablou. Aceasta a fost restaurata in anul 2014 si ofera 3 dormitoare care pot gazdui pana la 8 persoane. De asemenea, mai pune la dispozitie o bucatarie comuna, foarte spatioasa.

Acum ca am lamurit problema cazarii, va vom prezenta experientele de care va veti putea bucura la The Village Hotel. Gazdele va ofera 5 tururi autentice, foarte atent alese in cei aproximativ 10 ani de cand s-au mutat in Romania.

Veti fi purtati prin casele localnicilor (doar prin cele ramase neschimbate in ultimul secol), veti avea parte de drumetii montane, prin paduri cu aer curat si susur de izvoare, veti putea face excursii la stane (tip safari), veti putea invata dansuri tiganesti chiar de la rromi si veti putea lua parte la tururi de fotografie. Aceste tururi dureaza 10 zile si includ toate costurile, exceptand biletele de avion, bacsisul sau notele de plata de la barurile locale.

The Village Hotel ofera foarte multe experiente care vor ramane pe veci in inima calatorilor si-i vor face sa revina cu mare placere. Daca doriti sa rezervati astfel de cazari traditionale si experiente unice in Maramures, noua noastra platforma, Travlocals.com, va sta la dispozitie.

Stati linistiti, nu va fi nevoie sa achitati niciun comision sau taxa de serviciu, intrucat va vom pune rapid in contact direct cu gazda. Dar asta dupa ce veti verifica singuri disponibilitati, preturi, regulile si politicile casei si orice alte informatii vor fi disponibile pentru experienta respectiva.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…