Cazează-te în Conacul Măntescu, un muzeu readus la viață

Cazează-te în Conacul Măntescu, un muzeu readus la viață

Cazează-te în Conacul Măntescu, un muzeu readus la viață 960 640 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

In micutul sat montan, Ruginoasa, din judetul Buzau, se afla o capodopera arhitecturala romaneasca, ce a fost construita in anii 1914-1916 de catre Ion Manta, strabunicul actualei proprietare.

Casa este un simbol nu doar al copilariei Ramonei, ci si al locurilor in care aceasta si-a petrecut vacantele idilice de vara. Dupa multi ani petrecuti departe de aceste meleaguri, tanara s-a intors in zona care i-a fost atat de draga si aproape ca nu a mai recunoscut casa pustiita, care zacea in paragina.

Totusi, aceasta a avut un sentiment ca si cum niciodata n-ar fi parasit acest loc de poveste, ramas neatins de lumea moderna, cu aceleasi peisaje de basm si aceleasi casute arhaice, care din pacate nu au avut soarta acestui conac.

conacul mantescu

Cazati-va intr-un conac vechi de secole

Conacul Mantescu este o casa ce apartine patrimoniului arhitectural autohton si pentru Ramona reprezinta o dovada a existentei stramosilor ei. Dupa mai bine de un secol de existenta, casa boiereasca a fost restaurata complet, pastrandu-i simplitatea si detaliile specifice zonei.

Astfel, stranepoata lui Ion Manta considera ca aceasta decizie se va transpune intr-o legatura a urmasilor cu stramosii ei, o legatura ce va vorbi de la sine despre familie si istoria locului.

conacul mantescu

Vrei sa restaurezi si tu un conac? Aici gasesti ajutor

Astfel de istorii nu fac decat sa ne bucure si sa ne dea incredere ca oamenii cu initiativa si bun gust vor continua sa salveze si chiar sa introduca in circuit turistic patrimoniul arhitectural al Romaniei. Speram ca asta sa se intample pana nu e prea tarziu.

Ramona se ofera sa ii ajute pe toti cei care au o viziune similara, cu sfaturi din propria experienta, care sa le scurteze drumul pentru care ei i-au trebuit sa-l parcurga nu mai putin de 6 ani.

Asadar, nu doar cei care doresc sa se cazeze in acest loc minunat, ci si cei care doresc sa restaureze o cladire de patrimoniu, o pot contacta prin intermediul datelor furnizate in antet.

conacul mantescu

cazare conac

cazare conac

cazare conac

cazare conac

casa mantescu

casa mantescu

casa mantescu

conacul mantescu

Satul Ruginoasa iti dezvaluie locuri pitoresti, la poalele muntilor, cu poduri de lemn, carari vechi de sute de ani, izvoare cu ape limpezi si creste semete.

Casele arhaice inca sunt in picioare, chiar daca multe dintre ele au nevoie de restaurare rapida. Pe toate acestea le puteti admira colindand la pas potecile care nu se sfiesc sa intre in contact pe ici, pe colo, cu viata salbatica ce inconjoara acest satuc.

Reuniunea cu viata culturala si spirituala a satelor romanesti, reintoarcerea catre natura si liniste, sunt cele mai frumoase experiente de care turistii pot avea parte in tara noastra, fiind unul dintre putinele locuri din lume unde mai poti intalni asa ceva.

cazare ruginoasa

cazare ruginoasa

cazare ruginoasa

cazare ruginoasa

cazare ruginoasa

conacul mantescu

conacul mantescu

conacul mantescu

Rezerva-ti singur experienta

Conacul Mantescu se inchiriaza grupurilor individuale de turisti care isi doresc sa intre in contact cu lumea de mult timp apusa in majoritatea statelor europene.

Cat timp va veti afla acolo, veti avea suport telefonic 24/24 chiar si in limba engleza in cazul turistilor straini, astfel incat experienta sa fie una cat mai placuta.

Cel mai apropiat aeroport (Otopeni) se afla la 3 ore distanta iar cea mai apropiata gara se afla la Parscov, in imediata vecinatate.

Ti-au placut cele relatate de noi cu privire la Conacul Mantescu? Ei bine, poti rezerva cazare in conace romanesti prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com. Astfel, vei putea intra in contact direct cu gazda, evitand plata oricaror taxe sau comisioane. In plus, vei putea verifica preturile si disponibilitatea.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…