Bio Valeputna: Povestea uneia dintre cele mai frumoase pensiuni din Bucovina

Bio Valeputna: Povestea uneia dintre cele mai frumoase pensiuni din Bucovina

Bio Valeputna: Povestea uneia dintre cele mai frumoase pensiuni din Bucovina 2048 1365 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza bucovina

 

Astăzi vă invităm la Pensiunea Bio Valeputna, o cabană impresionantă din frumoasa Bucovina.

Vă întrebați unde e cu exactitate locul fascinant? Haideți cu noi să îl aflați! Mergem spre Suceava, în satul Pojorâta. Drumul e încântător, natura se arată în toată splendoarea ei, faceți mii de poze. Accesul auto până aici se face pe un drum asfaltat, iar GPS-ul vă va ghida cu precizie, nu vă faceți griji că veți rătăci.

Casa de oaspeți Bio Valeputna iese în evidență printre sutele de brazi care o împrejmuiesc. E o destinație de care instant vă veți îndrăgosti! Aceasta este îmbrăcată în materiale naturale, lemn și piatră de munte.

Interiorul dezvăluie călătorilor camere cu mobilier realizat din lemn, recuperat de la grajduri vechi și transformat în artă, obiecte de decor recondiționate cu grijă, tocmai pentru o trăire autentic românească, obiecte din ceramică realizate local, covoare țesute din lână și geamuri panoramice cu vedere spre pădure, spre natură.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența prin intermediul noii noastre platforme Travlocals.com. Toate rezervarile sunt necomisionate, existand chiar posibilitatea de acomunica liber cu gazda inainte de rezervare.

Spa & jacuzzi la poalele munților din Bucovina

Traiul în natură pe meleaguri bucovinene este captivant, pentru că aveți ocazia să regăsiți liniștea și simplitatea, care sunt cheia fericirii. Porniți în explorare!

bio valeputna

bio valeputna

spa bucovina

spa bucovina

Drumeții se pot relaxa într-un jacuzzi spațios, privind colinele cu brazi și ascultând glasul naturii înduioșetor în orice anotimp. În saună veți găsi echilibrul excelent pentru minte și suflet.

Activități pentru toată familia

Cele mai frumoase activități sunt cele petrecute alături de oameni dragi. Aventurați-vă prin pădure, în drumeție, descoperiți fauna și flora, culegeți fructe de pădure, ciuperci alături de un expert al locului. 

Cum ar fi să luați masa la o stână? Să admirați oițele, să simțiți mirosul de lapte și brânză proaspătă. Delicios! În drumeție puteți să aflați gustul preparatelor autentic păstorești.

Experiența e formidabilă și cum totul trebuie să fie pregătit în cel mai mic detaliu, iar oile sunt multe și se aranjează greu, vă recomandăm să faceți rezervare cu două săptămâni înainte să veniți pe aceste meleaguri. Vorbiți toate detaliile cu prietenii de la Pensiunea Bio Valeputna.

brunch stana bucovina

experiente stana bucovina

vizita stana bucovina

excursii stana bucovina

mancare la stana bucovina

Luați bicicletele mountain bike și descoperiți peisajele pitorești ale Bucovinei. Vedeți o față a lumii neatinsă decât de natură. Traseele de biciclete sunt foarte bune în zonă.

Cunoașteți o parte din trecutul grandios al acestui tărâm de basm prin lecțiile de meșteșug tradițional. Învățați tehnica impresionantă a încondeierii ouălor, de la localnice.

Creați o amintire eternă! Învățați cum să brodați o ie tradițională.  Ajunși la casa tradițională din pădure veți afla toate detaliile necesare unei astfel de experiențe unice.

Țesutul lânii rămâne o etichetă a meleagurilor românești. Drumeții pot descoperi arta țesutului de covoare din lână. De data aceasta mergeți în satul Sadova, la aproximativ 20 de minute de Bio Valeputna. Acolo veți descoperi un meșter tradițional al țesutului, o doamnă.

Pătrundeți în lumea tradițiilor, aflând detalii despre cum se țese firul și cum se țes într-un final covoarele de lână. E o experiență aproape unică. Veți fi ca niște nepoți care învață de la bunica.

În puține locuri din lume se mai păstrează meșteșugul tradițional, așa că profitați de ceea ce aveți în prezent, pentru a lăsa moștenire viitorului!

Cu siguranță, după atâtea activități vi s-a făcut foame. Cum ar fi să gătiți o rețetă unică? Simplu! Aflați secretele ei și pregătiți-o. Este vorba despre rețeta de păstrăv afumat.

Dacă vă întrebați unde îl găsiți, nu vă impacientați, pentru că aveți la dispoziție un râu în apropiere.  Prietenii voștri de la Bio Valeputna vă vor învăța cum să afumați peștele pe conuri de brad, mix de rumeguș, boabe de ienupăr, pentru a găti un preparat de excepție. Așa că toți membrii familiei au activități, cei mici caută conuri de brad, iar părinți pescuiesc și gătesc.

bors de pastrav bio valeputna

experiente culinare bucovina

gastronomie bucovina

De asemenea, pasionații de gastronomie și nu numai pot învăța o rețetă locală a Văii Putnei, cobză de păstrăv. Păstrăvul este afumat cu lemn de fag, îmbrăcat în ramuri de brad și legat cu nuiele. Se creează un preparat delicios, ce poate fi savurat chiar din priviri.

Iată povestea cobzei de păstrăv. Ecourile trecutului spun că a fost inventată în anul 1927, cu ocazia încoronării regelui Mihai. S-au căutat idei unice pentru a îmbina elementele naturii și a crea un produs desăvârșit pentru Castelul Regal de la Poiana Ițcani, din Valea Putnei.

Preparatul celebru și-a păstrat legenda și tradiția din generație în generație. Cei care vor să ia acasă o parte din bucatele delicioase din Valea Putnei, pot accesa magazinul online. Produsele sunt bio, așa că de fiecare dată când le veți gusta, vă veți teleporta în Bucovina magică.

Bio Valeputna, una dintre cele mai frumoase pensiuni din Bucovina

pensiunea bio valeputna

pensiunea bio valeputna

pensiunea bio valeputna

pensiunea bio valeputna

Sunteți în mijlocul pădurii de conifere. Căutați un loc doar al vostru, în care să vă reconectați la natura si la viața simplă.

Haideți la Pensiunea Bio Valeputna pentru o vacanță de neuitat. Imediat cum intrați pe poartă, vi se dezvăluie natura, zăriți mioarele, văcuțele care pasc, colinele și brazii care parcă ating cerul. E superb, aproape fără cuvinte…

După ce luați o scurtă pauză de la filmul care se derulează chiar sub privirea voastră, explorați grădina. Veți găsi un foișor, o zonă cu un cuptor tradițional pe lemn, grătar și afumătoare, unde să gătiți cele mai bune preparate.

pensiunea bio valeputna

Copiii vor fi fericiți pentru că în grădină se află un loc de joacă doar pentru ei. Călătorii interesați de cultivarea și recoltarea legumelor vor dezlega aici mistere, în grădina casei. Plimbarea prin grădină nu se încheie aici. Descoperiți sauna și jacuzzi-ul spațios, în care să vă relaxați și să priviți natura.

Haideți să aflați ce se ascunde și în interior! Cabana este realizată din materiale naturale, interiorul captivează prin mobilier din lemn, obiecte ceramice produse local, covoare țesute din lână și armonie la tot pasul. 

Casa este încăpătoare pentru o familie numeroasă ori un grup de prieteni. La parter se află șase camere. Patru dintre aceste au pat matrimonial, iar două dintre ele au câte două paturi de o persoană.

cazare bucovina

pensiunea bio valeputna

pensiunea bio valeputna

pensiunea bio valeputna

Camerele îmbină fascinația tradiției românești cu confortul contemporan. Elementele ce se evidențiază rapid sunt lemnul cu miros proaspăt, candelabrele cu lumini discrete sau geamurile panoramice îndreptate spre pădure.

Fiecare cameră are o baie proprie, un televizor și acces la internet wi-fi, pentru a distribui locuri frumoase pe care trebuie să le afle și cunoscuții voștri.

În zona de living găsiți un șemineu, unde, în zilele reci de iarnă, se spun cele mai palpitante povești. Vine miros îmbietor din bucătărie, pentru că aveți și o bucătărie complet utilată în care să gătiți cele mai delicioase mâncăruri.

Bucurați-vă de iazul din apropiere și gătiți rețete tradiționale cum ar fi păstrăvul în smântână, borșul de păstrăv, păstrăv servit cu mujdei și mămăligă.

cele mai frumoase pensiuni din bucovina

cele mai frumoase pensiuni din bucovina

cele mai frumoase pensiuni din bucovina

bio valeputna

bio valeputna

bio valeputna

bio valeputna

Vă oferim un pont: datorită peisajului înnobilat de brazi și zăpezii de peste un metru, iarna la Bio Valeputna vă veți simți ca în Laponia, la casa lui moș Crăciun, dar veți fi pe meleaguri românești.

La poartă vă vor bate colindători în portul popular, iar înăuntru va mirosi a sarmale, a cozonac, a sărbătoare. Cei mici se vor plimba cu sania trasă de cai, în loc de reni.

Un vis de iarnă împlinit în România!

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Am aflat un loc de poveste în Bucovina! Una dintre cele mai frumoase pensiuni montane, preparate locale unice, meșteșuguri tradiționale păstrate vii de secole, peisaje pitorești, drumeții prin pădure, prânz la stână și câtă și mai câtă fascinație, la pensiunea Bio Valeputna.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…