Vinoteca Hugo: o experiență spectaculoasă și puțin cunoscută în Alba Iulia

Vinoteca Hugo: o experiență spectaculoasă și puțin cunoscută în Alba Iulia

Vinoteca Hugo: o experiență spectaculoasă și puțin cunoscută în Alba Iulia 1600 1066 Wildventure

Vinoteca Hugo – Rezervă acum

Astăzi vă invităm la Vinoteca Hugo, să descoperiți o experiență pe care prea putini turiști o cunosc.

În Cetatea Alba Carolina, o fortăreață ce datează de la începutul secolului XVIII, se află o mulțime de secrete. O zi nu e de ajuns să luați la pas cetatea și să o vizitați pe îndelete. 

Trebuie neapărat să ajungeți aici pentru frumusețea și istoria vie. Cetatea vă rupe din realitatea cotidiană, și, de cum pășiți pe poarta acesteia, sunteți teleportați în lumea medievală. Imaginați-vă cum pe maiestuoasa poartă era tărâmul începutului de bătălii și victorii, cum zidurile au fost martore atâtor vremuri, iar azi fac din Cetatea Alba Carolina un obiectiv turistic deosebit.

În zidurile cetății, printre care aveți senzația că vă veți pierde, fiind fermecați de construcții și peisaje, se află o pivniță care duce spre locul mai puțin cunoscut de turiști, Vinoteca Hugo. Haideți alături de noi să îl aflați.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Pășiți în istorie!

cetatea alba iulia

Unul dintre cele mai frumoase momente ale călătoriilor, pe lângă fascinația de care se bucură privirea și sufletul, este cunoașterea istoriei. Descoperiți și alte aspecte surprinzătoare, pe care, poate, nu le știați despre Cetatea Alba Iulia:

  • Datează și e de neclintit de peste 300 de ani.
  • A fost construită pe locul unor fortificații mai vechi (Castrul Roman și Cetatea Medievală a Legiunii XIII – Gemina).
  • Pentru construirea sa au lucrat peste 20 de mii de țărani români.
  • Lungimea zidurilor însumează peste 10 kilometri.
  • Cuprinde șapte porți, realizate din piatră cioplită, care sunt amplasate la fostele linii de apărare. De aici, de la fiecare poartă, putem spune că începe câte un traseu care vă duce pe urmele istoriei.
  • În timpul războiului, cetatea deținea o moară amenajată într-unul dintre bastioane, fântâni pentru aprovizionare cu apă, depozite pentru alimente și furaje, ateliere de reparații, care puteau asigura necesarul unei flote de aproximativ 10 mii de soldați.
  • Este cea mai mare cetate din România.
  • Puteți fi transpuși în Epoca medievală prin parada spectaculoasă, în care se pun în scenă defilări ale militarilor în uniforme, pe cai sau la pas, schimb de gărzi și salve de tun.

Vinoteca Hugo: o experiență unică în  Cetatea Alba Iulia

Am ajuns la locul mai puțin cunoscut de turiști, Vinoteca Hugo. Suntem în Bastionul Trinitarienilor, într-o zonă de contopire arhitecturală a Cetății Alba Carolina cu blocurile de piatră folosite la construcția Castrului Roman Apulum.

vinoteca hugo

Deschisă turiștilor din anul 2018, Vinoteca Hugo duce spre trăiri nemaiîntâlnite, cu miros autentic de vechi, cu iz puternic de curiozitate. Astfel, se dezvăluie în priviri o pivniță cu peste 12 de mii de sticle de vin premium românesc, care provin din toate zonele geografice ale țării, două săli de degustat, un wine bar și o scară spre o terasă în aer liber. Pe lângă impresionanta rezervă cu vin, vinoteca găzduiește o colecție rară cu peste 5000 de sticle de vin din fosta Rezervă de Stat.

degustari vin alba iulia

vinoteca hugo alba iulia

vinoteca hugo

degustari vin vinoteca hugo

degustari vin alba

degustari vin alba

degustari vin alba

Uimirea nu se oprește aici, pentru că, unele vinuri poartă amprenta trecutului din anul 1950, poartă gustul și mirosul unor soiuri de viță de vie care au dispărut în timp.

Degustarea are loc printre zidurile Cetății, în încăperi cu lampadare iluminate parcă cu lumânări și cu mobilier elegant. 

Răsfățați-vă papilele și simțurile cu cinci tipuri de vinuri premium românești, cinci tipuri de brânzeturi romanesti, crutoane și nuci.

Rezervați-vă singuri experiența!

Vreți să descoperiți cea mai mare cetate din România alături de un ghid local, să aflați un loc mai puțin cunoscut de turiști și să degustați vinuri românești în zidurile cu o istorie fascinantă? Atunci, pregătiți-vă să călătoriți în Alba Iulia, la Vinoteca Hugo, în Cetatea Alba Carolina.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice.

rezerva acumText: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…