Boletus eco-cabins: Cazare în Apuseni, la cabane ecologice

Boletus eco-cabins: Cazare în Apuseni, la cabane ecologice

Boletus eco-cabins: Cazare în Apuseni, la cabane ecologice 942 676 Wildventure

Boletus eco-cabins – Rezervă acum

Rezervări doar prin Airbnb

viziteaza muntii apuseni

 

Astăzi vă prezentăm Boletus eco-cabins, căsuțele de basm din Apuseni. Acestea se află în satul montan Plopi, din județul Cluj.

Vă spunem de la început că este vorba despre una dintre cele mai frumoase provocări de vacanță din România. O acceptați?

Căsuțele sunt situate pe coline, în centrul naturii, înconjurate de pășuni și pajisti alpine. Nu există un drum care să ducă spre căsuțe, așa că trebuie să dați frâu liber aventurii. Urmați cu precizie poteca și mergeți preț de 5 minute ca să ajungeți la destinație. Nu vă abateți de la drum, altfel riscați să vă rătăciți.

Haideți să descoperiți ce urmează în povestea vacanței voastre!

Fără electricitate, fără semnal, fără Internet

La Boletus eco-cabins vă așteaptă o altă lume, fără electricitate, fără semnal și fără Internet. Credeți că veți răzbi?

E tentant, dar stați fără griji, pentru că la aproximativ 10 minute veți găsi cabana proprietarilor, unde să vă încărcați gadgeturile. Aici veți avea și semnal la Internet și acces wi-fi.

Totuși, echipa Wildventure vă recomandă să uitați cu totul de tehnologie și să explorați o viață magică în lipsa acesteia. In schimb, aparatul de fotografiat trebuie să fie nelipsit, pentru că sunt multe peisaje demne de imortalizat.

Vă întrebați cum veți sta fără electricitate? În romantism am spune. La căsuțe veți găsi torțe și lanterne.

Mâncare locală cu ingrediente din grădină

Căsuțele din povești nu au încă o bucătărie a lor, unde să puteți găti, dar vecinii locului vă așteaptă cu mâncare locală delicioasă. Stați alături de ei, cunoașteți-le traiul și învățați povețe bătrânești.

Călătorii care doresc să gătească pot utiliza bucătăria proprietarilor, cabana lor fiind situată la aproximativ 10 minute de mers pe jos. Ei au și o grădină de unde vă puteți culege legume proaspete. De la vecini se procură lapte și ouă, iar din grădina sălbatică ciuperci. Ingredientele sunt pregătite, așteaptă să vă puneți iscusința în crearea unui preparat de excepție.

Mâncați afară, simțind adierea vântului, căldura Soarelui și glasul naturii.

Boletus eco-cabins, o experiență de vis în Apuseni

Mergând pe cărări neumblate, prin păduri seculare veți descoperi Boletus eco-cabins, căsuțele de basm din Apuseni. Acestea se află pe un drum fără indicatoare, din satul Plopi, județul Cluj. Trebuie să urmați timp de 5 minute, pe jos o potecă. Ați ajuns și iată-le acolo, aproape-n vârf de munte, departe de toți și de toate.

plopi cluj

În descoperirea naturii vă veți întâlni cu o faună și o floră fascinantă, iar, uneori iepurii și vulpile vă vor fi prieteni.

Boletus eco-cabins este un complex cu două căsuțe ca în povești. Ele sunt construite cu materiale ecologice (lemn, îmbrăcat în interior cu tencuială naturală din lut). Căsuțele nu sunt amenajate la nivelul solului, ci suspendate pe terase de lemn, care dau senzația că sunteți în vârful lumii.

boletus eco-cabins apuseni

boletus eco-cabins

boletus eco-cabins

boletus eco-cabins

O căsuță are în interior un pat de stejar spațios, învelit cu o pătură tradițională groasă, un șemineu și ferestre îndreptate spre natură.

Cealaltă căsuță dispune de două paturi, unul mai spațios, iar altul mai mic, ambele învelite cu pături groase, un șemineu și ferestre la care îți e mai mare dragul să stai și să privești.

cazare apuseni

cazare apuseni

cazare apuseni

cazare apuseni

cazare apuseni

boletus eco-cabins apuseni

boletus eco-cabins apuseni

cazare case ecologice

cazare case ecologice apuseni

boletus eco-cabins apuseni

Toaleta se află într-un spațiu exterior, lângă căsuțe. Dușul este amenajat într-o construcție separată la câțiva pași de locul de dormit. Întregul complex mizează pe elemente naturale, toate construcțiile fiind ecologice.

boletus eco-cabins apuseni

Inviorați-vă cu mirosul de iarbă proaspătă, ascultați natura, numărați stelele, alergați desculți și mergeți într-o lume ca în povești! Descoperiți fiecare colț al locului și bucurați-vă de clipă!

cazare apuseni

experiente apuseni

Text: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…