Cabana Cormăița: Cabană cu ciubăr, șemineu și view superb, în Bistrița montană

Cabana Cormăița: Cabană cu ciubăr, șemineu și view superb, în Bistrița montană

Cabana Cormăița: Cabană cu ciubăr, șemineu și view superb, în Bistrița montană 1200 800 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Cabana Cormăița este situată în Cormaia, Bistrița-Năsăud, într-un cadru de poveste.

Pierdeți-vă în priveliștile uimitoare și simțiți confortul acestui loc vintage, autentic românesc.

cabana cormaita

Cabana Cormăița: Cazare în inima munților

Cabana Cormăița pune la dispoziția oaspeților aproximativ 20 de locuri de cazare, cu posibilitatea de a mai adăuga maxim încă 5 locuri. Proprietatea are 5 dormitoare, dintre care 3 camere au baie proprie. 2 dormitoare se află la mansardă, iar urcarea se face din dormitorul matrimonial.

cazare cormaia

La parter se află un living spațios cu șemineu, perfect pentru a petrece timp de calitate cu prietenii sau familia. Tot la parter se află o bucătărie complet mobilată și utilată și o baie comună pentru întreaga cabană.

top cabane la munte

cabana cu semineu bistrita

La exterior, cabana are și o zonă de grătar și un ciubăr pentru a-ți face șederea cât mai plăcută. Cât de frumos e să te bucuri de un pahar de vin, din ciubăr, pe timp de iarnă, să admiri linistea si peisajul idilic pe care ți-l oferă imprejurimile?

cabana cu ciubar cormaia

cabana cormaita

Cascada Cheilor: Una dintre cele mai frumoase cascade din zonă

De-a lungul văii Cormaia se află mai multe cascade frumoase, care izvorăsc din Munții Rodnei și se scurg pe versanții stâncoși. În Parcul Național Munții Rodnei ne este dat să vedem tot ce are natura mai frumos.

Cascada Cheilor este una dintre cele mai spectaculoase cascade de pe Valea Cormaia. Aceasta are o cădere de 20-30 de metri și este situată la 4 km de orașul Sângeorz-Băi. Există un traseu amenajat pe o distanță de aproximativ 1 km, pe versantul cascadei. Sunt și porțiuni în care traseul este mai greu accesibil, dar merită. Traseul este unul chiar frumos.

Pe vremuri, acest loc se spune că a fost folosit pe post de ascunzătoare, atunci când au năvălit tătarii. Localnicii povestesc aceste legende de fiecare dată când au ocazia.

Tot în zonă se află câteva păstrăvării excelente. Localnicii au profitat de condițiile naturale oferite de cadrul geografic și au deschis aceste puncte gastronomice perfecte pentru un popas în timpul unui traseu montan.

Ce să vizitezi în Parcul Național Munţii Rodnei

Cabana Cormăița, fiind situată în Parcul Național Munţii Rodnei, oferă posibilități nelimitate. Dacă eşti pasionat de plimbări scurte pe munte sau chiar de drumeții, aici ai de unde alege.

Poţi să petreci ore întregi descoperind minunatele peisaje ale acestei bucăţi de rai. Parcul cuprinde o mulțime de frumuseţi ale naturii, făcându-l un loc perfect pentru oricine doreşte să își reîncarce bateriile.

Lacul Lala este cel mai mare lac glaciar din Munţii Rodnei. Dacă vrei să faci acest traseu, trebuie să ai un echipament adecvat, însă odată ajuns, tot efortul merită. Locul este cunoscut și pentru numeroasele corturi care au fost campate aici. Mulți turiști vor să se bucure de un răsărit în acest loc și de un apus care se ascunde în spatele vf. Ineu.

Vf. Ineu (2279 m altitudine) este şi o adevărată provocare. Este al doilea cel mai înalt vârf din Munţii Rodnei și odată ce l-ai cucerit, vei savura infinitatea de deasupra norilor.

Casa Memorială Liviu Rebreanu este o altă atracție pe care trebuie să o vezi dacă te afli în zonă.  “În orice călătorie, mai important decât toate priveliştiile, peisagiile şi minunile naturii, rămâne omul.” cuvinte rostite de Liviu Rebreanu. Acesta a jucat un rol important în formarea literaturii române. Romanele lui au abordat teme de la viaţa rurală, la politică, toate documentând realitatea societăţii româneşti.

casa memoriala liviu rebreanu

Sursă: mnlr.ro

Plănuiești să îți faci concediul într-o altă zonă a României? Pe blogul nostru vei găsi sute de idei de cazări inedite, obiective turistice și nu numai. Am încercat să aducem la un loc cele mai autentice și spectaculoase cazări din România. Dar asta nu e tot. Tot aici vei găsi și o serie de atracții turistice mai puțin cunoscute din țara noastră.

O platformă doar pentru experiențe premium

Noua variantă a platformei Travlocals.com este disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

Rezervă necomisionat

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…