Casa Baciu: Cazare cu view in Bucovina, la 1000 de m altitudine

Casa Baciu: Cazare cu view in Bucovina, la 1000 de m altitudine

Casa Baciu: Cazare cu view in Bucovina, la 1000 de m altitudine 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Iubești peisajele văzute de la inalțime?

Adori mâncarea tradițională, făcută după rețete din străbuni?

Atunci, undeva la 1000 de metri altitudine, înconjurată de splendoarea coniferelor și măiestria liniștii, te așteaptă Casa Baciu, din Fundu Moldovei.

casa baciu bucovina

După ce treci de culmi împădurite, arcuite peste râuri și peste sate cu povești, sus, pe Obcina Mare a Bucovinei, ai să vezi o casă îmbrăcată-n alb, ale cărei ziduri ascund răsfăț.

Te poftim intr-un un loc intim, în pădure. Camerele au un design care îmbină lemnul cu elementele moderne într-o imagine a confortului la superlativ.

Haide să simți acest loc!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă ceramica neagră, unică în Europa

Cel mai bine poți să simți un loc luându-l la pas. La o oră și puțin de Casa Baciu se află satul Marginea, care este renumit pentru ceramica sa neagră, unică în Europa. Însăși indicatorul te va anunța că ai ajuns unde trebuie, pentru că poartă pe el un vas de lut.

Am oprit la Atelierul de lut pentru a afla istoria acestui frumos meșteșug. Datorită solului argilos, a apei și a pădurilor, Marginea a avut toate elementele fundamentale izvorârii acestei îndeletniciri.

Așadar, se preconizează că aici olăritul își are începutul în jurul anului 1500 și a apărut ca o necesitate a oamenilor de a dezvolta societatea. Anii au trecut, meșteșugul s-a transmis din generație în generație, ajungând înainte de comunism ca 60 de familii să se preocupe cu olăritul.

Fiind vremuri dure, posesia unei roți de olărit era considerată o infracțiune, iar meșterii trebuiau să practice pe ascuns.

Realizăm că este un privilegiu să vedem cum o bucată de lut se transformă în mâinile meșterilor. În timp ce modelează o vază, unul dintre ei ne inițiază în tainele olăritului.

În trecut, vasele erau arse în niște gropi adânci de 1,5 metri, săpate în pământ. Tehnica de ardere se numește ardere înăbușită, astfel, pământul pe care îl vedem este adus de olari de la marginea satului și ars în cuptoare cu lemn de molid și brad, cam nouă ore pentru ca fumul negru să pătrundă în vase și să le dea culoarea aceasta tipică.

Procesarea unui vas durează în jur de trei săptămâni, din momentul modelării la roată, urmat de uscarea, modelarea și apoi arderea în cuptor. După modelare la roată și uscare, vasele se sculptează și se ornează prin lustruire cu ajutorul unei pietre de râu.

Frumoasa prezentare nu se termină oricum, ci aflăm cu uimire că un astfel de loc, cu ceramică neagră mai este doar în Mexic. Ne simțim norocoși! Pentru a susține meșteșugul, de la atelier se pot achiziționa minunății lucrate în lut.

Distracție pe prima pârtie de bull karting din țară, Pârtia Mălini

De la tradiție, mergem la distracție! Fie vară, fie iarnă, la Pârtia Mălini ai ce face. Aceasta se află la o oră și jumătate de Casa Baciu. Pârtia Mălini este prima pârtie cu bull karting din țară. Hmm, ce mai este și asta, ne-am întrebat și noi. Bull Karting-ul este un fel de combinație între kart, tricicletă și sanie, care este urcat pe culmea pârtiei prin teleschi, doar așa poate funcționa. 

Dacă vrei o experiență plină de adrenalină, o vei găsi aici. Odată ce ai urcat cu bull kart-ul, ești scos din teleschi de către un specialist și apoi urmează distracția. Vehiculul este dus la marginea pistei și cu mult curaj pornești spre bază. Bull kart-ul nu are motor, doar sistem de frânare. Ce spui, îți este teamă sau încerci? Reține că de această experiență te poți bucura doar vara!

De asemeni, pentru un plus de adrenalină, alege să te dai pe cea mai rapidă tiroliană din Moldova. Traseul, cu o lungime de peste 600 de metri se parcurge într-un minut. 

În timpul iernii pârtia funcționează ca atare. Aceasta are o lungime de 800 de metri și face parte din categoria ușoară spre medie, fiind dotată cu telescaun, nocturnă și centru de închiriere echipament sportiv.

Bunătăți tradiționale din Bucovina

Parcă gazdele Casa Baciu au știut câtă energie ne-am consumat astăzi și ne-au așteptat cu un ospăț: rulouri de varză umplute cu brânză, cartofi pe sobă, pâine aburindă cu usturoi, tocinei din cartofi cu smântână. Toate o bunătate!

Casa Baciu: Pensiune cu panoramă de vis in Bucovina

La o altitudine de 1000 de metri, pe un drum încununat cu păduri și râuri se află o casă albă, ai cărei pereți ascund relaxarea. Ea este Casa Baciu.

cazare casa baciu bucovina

top cazari bucovina

Casa Baciu se află într-o zonă intimă, vecină doar cu liniștea și natura. Casa are camere perfecte pentru o escapadă în doi sau în patru.

Imaginează-ți vacanța mult dorită, în care după o zi de cutreierat stai lângă șemineu, în pat și privești un film pe Netflix ori stai în cadă și privești natura.

top cabane romania

casa baciu idei vacante bucovina

unde ne cazam in bucovina

rezervari casa baciu

top cabane bucovina

Nu trebuie doar să stai și să îți imaginezi! Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Visezi la o cazare izolată, cu un view de vis? Vrei să mănânci tradițional, să descoperi ceramica unică în Europa și să te distrezi pe pârtie? Haide la Casa Baciu, în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…