Casa Baciu: Mâncare ca-n copilărie și relaxare de povești, pe plaiuri pitorești, în Bucovina

Casa Baciu: Mâncare ca-n copilărie și relaxare de povești, pe plaiuri pitorești, în Bucovina

Casa Baciu: Mâncare ca-n copilărie și relaxare de povești, pe plaiuri pitorești, în Bucovina 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Natura ne-a deschis porțile. Suntem într-un peisaj demn de pictat la infinit, la pensiunea tradițională Casa Baciu, din Bucovina.

Casa este amplasată în satul Fundul Moldovei, județul Suceava.

casa baciu bucovina

Îți amintești când mergeai la bunici și te îndopau la propriu cu mâncare, că după un weekend te întorceai cu vreo 3 kilograme în plus? Ei, bine, la fel este și la Casa Baciu. Mâncare tradiționale foarte gustoasă, cu porții generoase, de te îngrași doar privind-o.

Printre specialități îți dezvăluim ciorba de afumătură, cozonacul, scrijelele, plăcintele, sarmalele gătite în vase de lut, platourile țărănești servite cu afinată și multe alte bunătăți. Ți s-a făcut poftă? Haide aici!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă obiceiuri vechi din Bucovina

Vorbeam de amintiri și de copilărie. Cum sărbătorile de iarnă se apropie cu pași grăbiți, ne-am dus cu gândul la iernile de altădată și am aflat de un obicei specific zonei, Banda de buhaie.

În Ajunul Anului Nou, copiii mici și mai măricei se adună în grupuri și merg prin nămeți cu zurgălăi și-un buhai aparte (făcut dintr-o putină, piele proaspăt jupuită, pe care se pune un smoc de la cal) pentru a ura la fiecare casă sănătate, belșug, roade bogate. Gazdele primesc acesti colindatori arhaici cu mere, colaci, pampuști sau bani.

A doua zi de dimineață, copiii merg și cu semănatul. Ei vin cu boabe de grâu și le seamănă pe la gazde. După plecare, gazdele se uită dacă au rămas multe boabe, pentru că asta indică un an sporadic pentru cereale.

Ce farmec au sărbătorile aici, ne gândim noi cu nostalgie… Nămeți până la genunchi, chiote, sunet de buhai, voci de copii, hornuri care fumegă și oameni entuziasmați să deschidă colindătorilor.

Tot în satul Fundu Moldovei am aflat de o datină care acum nu se mai păstrează, dar care ne-a fascinat. Se spune că, demult, oamenii își construiau case în pădure, cu lemn tăiat pe loc. Proiecte ample pe atunci? Nici gând! Conta intenția și simplitatea. De aceea, acum, tot mai frumoase sunt casele din trecut, pentru că acelea sunt făcute din inimă și trudă.

Bucuroși că am aflat o mică parte din obiceiurile satului, mergem să vedem și frumusețea zonei.

Plimbare cu Mocănița

Desprinsă din cărțile de povești, învăluită în aburi mari pe care îi lasă în urmă, cu un sunet aparte, pe care nu îl putem descrie în cuvinte, așa se prezintă Mocănița Huțulca. Aflată în comuna Moldovița, la 30 de km de Casa Baciu, Mocănița străbate același traseu de peste un secol.

Pe fereastră am văzut păduri de brazi, căpițe, animale care pasc, săteni care ne făceau cu mâna și am auzit râul care se amestecau cu sunetul roților în această simfonie pitorească. Traseul dus-întors durează cam trei ore.

Relaxare pentru toți!

După cât am umblat cărările, o relaxare este bine-venită! La Casa Baciu, răsfățul este din plin, pentru fiecare. Saună, ciubăr, piscină, masaj, iaz de pescuit și loc de joacă pentru copii sunt doar cateva dintre facilitati.

cazare cu piscina bucovina

Casa Baciu: Reîntoarcerea la tradiție, într-un loc pitoresc

În Fundu Moldovei, județul Suceava, într-un loc pitoresc cu păduri infinite, unde bolta plină de stele se vede magic, iar obiceiurile se păstrează de secole, se află Casa Baciu.

casa baciu top cazari bucovina

idei vacanta in bucovina

cazari premium bucovina

casa baciu colacu

Casa Baciu este îmbrăcată în butuci din lemn, iar înăuntru tradiția s-a îmbinat armonios cu confortul actual.

Aici ai mari șanse să te îngrași câteva kilograme, pentru că bucatele sunt pregătite după rețete din străbuni, cu ingrediente din ferma proprie sau procurate local. Printre bucate amintim afumăturile de casă (cârnați, pastramă, kaiser, costiță), urdă de vacă, caș de oaie, pâine de casă sau papanași.

restaurant traditional casa baciu

restaurant traditional bucovina

Mâncarea o servești în restaurantul propriu asemănător unei cârciumioare de-altă dată. După masă, grădina generoasă te îmbie la o plimbare prin aerul de munte. Iar de este vară și îți este prea cald ca să te plimbi, piscina, pomii umbroși te așteaptă.

Pregătește-ți bagajele și haide în capsula cu amintiri și tradiție!

Rezervă singur experiența!

Îți dorești să mănânci bucate tradiționale, așa ca în copilăriei? Vrei să iei parte la obiceiuri străvechi și să vezi peisaje pitorești? Haide la Casa Baciu, în satul Fundu Moldovei, județul Suceava.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…