Cuibul Brăneanului: Locul unde îți recapeți energia

Cuibul Brăneanului: Locul unde îți recapeți energia

Cuibul Brăneanului: Locul unde îți recapeți energia 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Cu ultimele forțe rămase, pentru că orașul ne-a sleit de puteri, mergem să ne recăpătăm energia.

Călătorim spre Cuibul Brăneanului, în satul Tohanu Nou, județul Brașov.

cuibul braneanului bran

Cuibul, așa cum l-au numit gazdele, este un loc de suflet, gândit parcă să adune familia, cu mic cu mare la povești, la râsete și la activități împreună.

Căsuța cu iz tradițional, împletit cu modern, te transpune într-o stare de bine. Aceasta dispune de trei dormitoare cu băi proprii, un living cu șemineu, bucătărie utilată complet, prispă și grătar. 

Haide să îți încarci bateriile!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă o cetate de neînvins

Știi că ne place să ne pierdem pe cărări mai puțin cunoscute și să aflăm fel și fel de legende, așa că astăzi am mers cam 45 de minute de la Cuibul Brăneanului într-un loc inedit, în satul Prejmer.

Micuțul sătuc de la poalele munților are un aer medieval, care te farmecă pe loc. Localnicii sunt ospitalieri și s-au așezat la vorbă cu noi. De la ei am aflat că satul ar sta pe 1000 de izvoare și tot ei ne-au prezentat legenda Cetății Țărănești.

Cetatea a fost construită în 1211 de către cavalerii teutoni, în jurul unei biserici evanghelice, având ziduri înalte de 12 metri și peste 270 de camere de dimensiuni mici, care serveau ca adăpost pentru localnici în fața inamicilor. Numărul de pe ușa al fiecărei odăi era corespondentul numărului de casă din localitate, iar camera se moștenea. 

Uimitor este faptul că turcii au vrut să cucerească cetatea de 50 de ori, însă fără succes, deoarece dispunea de cele mai inovative modalități de apărare. Una dintre legendele locului spune că în biserică s-a adus Orga Morții, un dispozitiv de luptă puternic. Astfel, dispozitivul era format din zece puști – câte cinci pe o parte și pe alta, care se roteau și trăgeau simultan, fiind o adevărată spaimă pentru inamic. 

Cetatea este inclusă în UNESCO și este printre puținele locuri din România care a primit distincția de trei stele în ghidul turistic Michelin.

Mănâncă cele mai ciudate combinații de clătite, la Festivalul Clătitelor

Fiind la Prejmer, am aflat de un festival delicios, care se ține înainte de intrare în Postul Paștelui, Festivalul Clătitelor. 

Clătitele sunt pregătite după o rețetă secretă. Apoi sunt umplute cu fel și fel de la dulcețuri locale, ciocolată, sos de carne de vită, brânză, smântână si până la umplutură de zacuscă, spanac, ciuperci. 

Tradiția veche a sașilor spune că înainte cu o zi de festival, tinerii se întâlneau pentru a-și confecționa măști. În ziua festivalului, duminica dimineață, tinerii se maschează și încep să joace, să colinde și să facă zgomot pe străzi pentru a alunga timpul rece. Pe stradă, alături de ei, merge o căruță cu sobă, unde gospodinele mascate pregătesc clătite pe care le oferă localnicilor în schimbul alimentelor.

Ce să vizitezi în apropiere de Cuibul Brăneanului?

Am întocmit și o listă scurtă cu obiective turistice aflate aproape de Cuibul Brăneanului:

  • Castelul Bran;
  • Muzeul Satului Brănean;
  • Rezervația de urși Libearty;
  • Pârtia Zănoaga.

Cuibul Brăneanului: O căsuță superbă, destinată relaxării

Cuibul Brăneanului se află în satul Tohanu Nou, într-o zonă unde aerul curat, peisajele și oamenii te încarcă cu energie. 

Căsuța își spune povestea într-o grădină spațioasă, unde adulții pot merge pe iarbă, luând pulsul naturii, iar copiii se pot juca în siguranță în micul parc.

cuibul braneanului

top cazari bran

În interior, cuibul dezvăluie acea stare de liniște, de acasă. Dispune de un living cu șemineu, care te atrage să te aduni în juru-i și să vorbești. Are o bucătărie utilată complet și grătar afară, unde să pregătești bunătăți pe care poate nu le-ai mai mâncat demult. De asemenea, mai are trei dormitoare cu băi proprii.

Lăsăm să se scurgă galeria de poze, pentru că pacea transmisă de ele vorbește de la sine.

cuibul braneanului rezervari

unde ne cazam in bran

top cabane bran

cuibul braneanului

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Cauți un loc unde să îți încarci bateriile? Vrei să descoperi o cetate de neînvins și să mănânci clătite cu tot felul de umpluturi? Haide la Cuibul Brăneanului, o cazare de familie sau pentru un grup mic de prieteni, în satul Tohanu Nou, județul Brașov.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…