Ranger Chalet: Descoperă locuri mai puțin știute de lângă Moieciu

Ranger Chalet: Descoperă locuri mai puțin știute de lângă Moieciu

Ranger Chalet: Descoperă locuri mai puțin știute de lângă Moieciu 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi mergem într-o vale pitorească din Munții Bucegi. Aici oile și văcuțele pasc în tihnă, iar găinile umblă nestingherite, iar omul trăiește liniștit în comuniune cu ele.

În acest loc feeric, unde se aude susurul apei, unde se simte aerul curat și mirosul de brad, iar peisajul este împânzit cu păduri bogate, se află o cabană rustică, cu ferestre multe, Ranger Chalet.

ranger chalet living

Cabana este situată în Moieciu de Sus, județul Brașov. Aceasta are o capacitate de cazare pentru 16 persoane și dispune de tot confortul necesar pentru o vacanță magică.

Haide să explorezi împrejurimile!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă Capela Inima Reginei Maria

La 15 minute de Ranger Chalet se află Castelul Bran, despre care am povestit în câteva articole. Însă, puțini turiști știu că la două minute de celebrul Castel Bran, într-o mică poieniță, ascunsă printre stânci și crengi, se află o scobitură in munte, unde a fost ținută inima Reginei Maria.

Dar cum s-a ajuns la acest eveniment ca din filme? Cu cinci ani înainte de a muri, Regina a menționat în testament că, odată trecută în neființă, dorește să fie înmormântată la Curtea de Argeș, iar inima să-i fie depusă la Balcic. Dorința sa a fost îndeplinită, inima sa fiind îmbălsămată și păstrată într-o casetă de argint, cu pietre prețioase.

Însă, în 1940, când România a pierdut Cadrilaterul în favoarea Bulgariei, cufărul prețios a fost mutat la Bran, unde a rămas mai bine de 20 de ani, în această crăpătură de munte. În următorii ani, cufărul a fost mutat la Muzeul Național de Istorie din București, iar, în prezent se află la Castelul Peleș. Acum, Capela Inima Reginei Maria a rămas un colț de refugiu pentru cei care caută liniștea.

Pune-ți o dorință la Templul Ursitelor

Undeva, la doi kilometri de satul Șinca Veche, pe un deal, se află un loc misterios – o biserică săpată în piatră, unde se spune că orice dorință îți pui ți se îndeplinește. Curioși din fire, am vrut să îi aflăm povestea. Mergând prin sat, am dat de localnici dornici să stea de vorbă.

Din start, trebuie să îți spunem că datarea exactă a templului nu am aflat-o. Unele mărturii indică o vechime de peste 7000 de ani, în timp ce unii istorici consideră că templul datează de vreo 300 de ani.

Să ne întoarcem la legendele de la localnici. Aceștia povestesc cum, într-o zi de Sfânta Maria Mare, două doamne și un bărbat au mers la templu  pentru a se ruga. După un timp de reculegere, aceștia au mers în curtea interioară, apropiindu-se să plece, când, lângă o piatră uriașă, au auzit un cor de patru-cinci voci. Vocile erau melodioase, sunau a cantec bisericesc, dar niciunul dintre cei trei nu a înțeles ce spuneau versurile. Totul a durat puțin, iar apoi nu s-a mai auzit nimic.

Localnicii spun că în copilărie, în interiorul templului, vedeau ca niște globuri de lumini prin aer.

Se mai zvonește că iarba din jur face minuni pentru animale, iar apa de la izvor are efect tămăduitor pentru cine o bea. Se spune că dorințele se îndeplinesc dacă ai o inimă curată și te afli în templu când razele de soare pătrund în încăperea cu turn.

Admiră cea mai veche moară din Țara Făgărașului, care încă macină

La 5 minute de Templul Ursitelor se află cea mai veche moară de apă din Țara Făgărașului. Aceasta a fost construită în 1873 și de atunci funcționează fără întreruperi. Poveștile morarului sunt prea lungi și prea pline de patos pentru ca noi doar să le scriem. Ele merită trăite și auzite direct de acolo. De aceea mergi să le afli și să fii parte dintr-un loc autentic românesc.

Ranger Chalet: Cabana ultra-modernăin Moieciu de Sus

Ranger Chalet se află în Moieciu de Sus, județul Brașov, într-o vale alpină, înconjurată de frumusețea munților și a peisajelor pitorești. Aici timpul se scurge lin, poți să stai lângă geam și să privești necontenit la pădure, să îți regăsești echilibrul și să te regăsești pe tine.

ranger chalet panorama

La Ranger Chalet natura pare că și-a făcut casă și în interior. Astfel, camerele spațioase au fost îmbrăcate în lemn chiar de proprietari, care stăpânesc arta tâmplăriei.

ranger chalet dormitor

ranger chalet baie

ranger chalet bucatarie

Ai la dispoziție șase dormitoare spațioase, cu băi proprii, o bucătărie utilată, un living spațios unde să stai la povești cu cei dragi, un grătar și WIFI.

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Cauți o cazare în Moieciu de Sus? Vrei să vezi obiective turistice mai puțin cunoscute și să te încarci de pozitivism? Haide la Ranger Chalet, o cabană rustică, perfectă pentru 12 adulți și 6 copii.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…