Casa Blanca: Bungalow-uri aflate la câțiva pași de mare

Casa Blanca: Bungalow-uri aflate la câțiva pași de mare

Casa Blanca: Bungalow-uri aflate la câțiva pași de mare 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă prezentăm Casa Blanca, un complex cu bungalow-uri în Olimp, aflat ciar pe plajă, la câțiva pași de mare. Acestea sunt ideale pentru cupluri, grupuri de prieteni sau familii.

Inchipuiți-vă cum picioarele vă trec prin nisipul cu scoici, valurile răsună, iar pescărușii zboară împrejur. Aceasta este atmosfera de la bungalow-uri. 

casa blanca olimp

Fiecare are o terasă ce vă oferă spațiu pentru gânduri și pentru relaxare în nopțile târzii. Înăuntru, albul scoicilor predomină în mobilierul modern, iar perla bungalow-urilor este chicineta utilată cu plită, cuptor cu microunde, frigider, espressor și veselă.

Haideți în vacanță la mare!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperiți cel mai vechi papirus din Europa, cea mai veche moschee din România și degustați cafeaua făcută la nisip

După ce v-ați relaxat pe plajă și în brațele mării, ați mâncat la cherhanale și v-ați odihnit puțin, ziua e încă lungă, așa-i?

Vă întrebați ce mai puteți face în afară de plajă?

Uitați o listă cu idei de activități:

Mergeți la piscina Casa De Mare, aveți acces gratuit.

casa de mare olimp

cazare cu piscina pe plaja

cazare la mare cu piscina

piscina casa de mare olimp

Poti rezerva necomisionat cazare la Casa de Mare, Olimp – aici.

Descoperiți cel mai vechi papirus din Europa la Muzeul de Istorie și Arheologie Callatis din Mangalia. Papirusul datează din secolul IV î.Hr.. Povestea sa este fascinantă și merită să o aflați de la ghizi, noi o vom prezenta pe scurt.

În Mangalia, în anul 1959, în timpul unor săpături arheologice a fost descoperit un mormânt din perioada elenistică. În interiorul mormântului a fost găsit un schelet de bărbat, iar în mâna sa dreaptă un papirus. La contactul cu aerul, papirusul aflat într-o formă de degradare s-a înnegrit.

Arheologii au încercat conservarea sa direct la locul găsit, dar acesta s-a crăpat în 154 de bucăți, de mici dimensiuni. În 1959 papirusul a fost predat Republicii Ruse pentru a fi restaurat și conservat. Ani de-a rândul s-a încercat descifrarea sa, dar fără reușită. Papirusul a scăpat în urma unui incendiu ce a mistuit aproape toată clădirea unde era ținut, iar după jumătate de secol, papirusul s-a întors acasă, în Mangalia.

Pentru a nu se deterioara, papirusul este păstrat într-o cutie specială, care îl protejează de lumină și umezeală. Veți descoperi papirusul prin cele 30 de fotografii făcute acestuia. Mormântul unde a fost găsit papirusul poate fi vizitat.

Muzeul este o veritabilă incursiune în timp, putând fi admirate: colecții de ceramică, de monede grecești și romane, statuete, bijuterii.

Apoi, la 10 minute de mers pe jos veți ajunge la cel mai vechi lăcaș de cult musulman din România, Moscheea „Esmahan Sultan”. Aceasta a fost construită în 1575, în memoria tatălui prințesei Ismahan, nepoata lui Suleyman Magnificul și a lui Hurrem. Moscheea este înconjurată de un cimitir musulman care conține morminte vechi de peste 300 de ani. Printre acestea se află și mormântul lui Mehmed Pașa.

Din minaret se vede întreaga panoramă a orașului. Lăcașul are o poveste foarte interesantă, noi am prezentat-o puțin, însă aici o găsiți detaliat. 

Încheiați ziua într-o atmosferă tătărească. Fermecați de cultură, la 10 minute cu mașina de moschee găsiți cafeneaua Efendi, unde cafeaua se face la nisip. Mergeți înăuntru ca să admirați mobilierul și decorul ce vă proiectează într-un serial oriental din trecut. 

Casa Blanca: cazare în Olimp

La câțiva pași de mare, în Olimp se află Casa Blanca, un complex cu bungalow-uri în stil mediteranean.

Bungalow-urile sunt amplasate într-o zonă liniștită, cu vegetație, iar cum ieșiți din bungalow vă întâmpină nisipul cu scoici, sunetul mării și al pescărușilor.

Lăsăm să se scurgă în privirile voastre pozele din interiorul bungalow-urilor. Stabiliți cu cine mergeți și pregătiți bagajele pentru drum!

casa blanca olimp

bugalowuri pe plaja olimp

casa blanca olimp

casa blanca olimp

casa blanca olimp

casa blanca olimp

casa blanca olimp

casa blanca olimp

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați o cazare la mare într-o zonă liniștită? Vreți să experimentați înnoptatul în bungalow-uri aproape de mare? Haideți la Casa Blanca, în Olimp. De aici porniți să descoperiți cel mai vechi papirus din Europa și cea mai veche moschee din România.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…