Viscri 32 – Experimentează viața rurală a sașilor din Transilvania

Viscri 32 – Experimentează viața rurală a sașilor din Transilvania

Viscri 32 – Experimentează viața rurală a sașilor din Transilvania 1500 630 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astazi poposim pe meleagurile Transilvaniei, propunandu-va una dintre cele mai frumoase experiente din satele sasesti. Unde altundeva ati putea experimenta mai bine traditiile decat in Viscri, renumitul sat turistic in care foarte multe case vechi au fost restaurate si primesc astazi oaspeti din intreaga lume.

In centrul satului, la distanta egala fata de biserica fortificata, construita in secolul XII si fata de casa de vacanta a Printului Charles, a luat nastere unul dintre cele mai frumoase proiecte turistice, Viscri 32.

Aceasta gospodarie saseasca din secolul trecut a fost complet restaurata, pastrandu-se toate elementele autentice, drept pentru care imediat ce-i vei trece poarta, vei fi transpus intr-o lume arhaica, apusa de mult timp in restul Europei.

Ei bine, la Viscri 32 veti gasi o veche casa saseasca (the blue house), compusa din doua incaperi cu baie proprie si o veranda transformata intr-o bucatarie deschisa cu spatiu de lucru (laptop friendly, cu imprimanta si scanner sau acces wi-fi).

Mobilierul restaurat, ceramica traditionala, cele doua sobe frumos pictate, armuroiul si alte elemente de decor te vor intoarce in timp cu peste 100 de ani. Aici se vor putea odihni pana la 4 persoane, beneficiind de tot confortul necesar chiar si pentru o vacanta prelungita.

Cea de a doua cladire care completeaza gospodaria Viscri 32 este The white barn. Aici pe vremuri se aflau vechile grajduri si hambarul, acestea fiind acum transformate intr-o bucatarie cocheta si un restaurant.

In spatele restaurantului se afla o livada superba, unde puteti lua micul dejun sau puteti savura o cana de ceai, ascultand glasul dulce al pasarilor si adulmecand miresmele de iarba proaspata sau fan cosit. Din aceasta livada porneste o poteca ce va poarta pana la biserica fortificata.

Viscri 32 actioneaza ca un magnet culinar pentru turistii din zona, intrucat aici se folosesc doar alimente de la localnici, culese chiar de Alex (gazda noastra), iar retetele ardelenesti vechi, unele dintre ele reinterpretate, te fac sa le pomenesti mult timp. Mara, sotia lui Alex este o bucatareasa desavarsita, iar turistii care-i poposesc la masa o indragesc din prima secunda, promitandu-i ca vor reveni cu orice ocazie. Nu in ultimul rand, dorim sa va spunem ca Viscri 32 este un proiect social, in care toti angajatii sunt din sat si majoritatea nu au mai avut un loc de munca inainte de a se alatura acestei initiative laudabile.

Daca v-ati hotarat sa incercati o experienta de vis intr-unul dintre cele mai frumoase sate sasesti din Transilvania, va invitam pe noua noastra platforma, Travlocals.com. Acolo veti gasi cele mai frumoase cazari si experiente unice in Romania, pe care le veti putea rezerva direct de la gazde, fara taxe si comisioane suplimentare.

Vezi disponibilitate și preț
2 comentarii
  • camera pt 2 persoane si un catel, masa asigurata, voucher, perioada 17-23 august

    • Buna ziua! Rezervarile se fac necomisionat prin intermediul platformei noastre de self booking – Travlocals.com. Daca locatiile de pe Wildventure nu se regasesc pe noua platforma inseamna ca nu mai colaboram cu ele. Zi frumoasa!

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…