Casa Bunicilor: Cazare în minunatele case tradiționale din Bucovina

Casa Bunicilor: Cazare în minunatele case tradiționale din Bucovina

Casa Bunicilor: Cazare în minunatele case tradiționale din Bucovina 751 498 Wildventure

Casa Bunicilor

Cazare in Bucovina

viziteaza bucovina

 

Astăzi mergem la Casa Bunicilor pentru a trăi o experiență autentic bucovineană.

Casa Bunicilor se află în inima pădurii de brazi din Bucovina. Acolo agitația orașului dispare, făcând loc liniștii gândurilor voastre.

Bucovina este recunoscută pentru lăcașurile sale de cult, construite cu secole în urmă. Cum spiritualitatea și-a făcut loc în sufletul nostru, mergem să vizităm Mănăstirea Voroneț, care se află la 7 kilometrii de Casa Bunicilor.

Mănăstirea Voroneț este supranumită Capela Sixtină a Estului, datorită frescei Judecății de apoi. Aceasta a fost construită în secolul al XV-lea, într-un timp record pentru acele vremuri – 3 luni și 3 săptămâni.

Pictura interioară, în cea mai mare parte, datează din vremea lui Ștefan cel Mare. La pictura exterioară s-a folosit celebra culoare albastru de Voroneț, tocmai pentru a rezista în timp și a nu fi periclitat destinul ei de condițiilor meteo nefavorabile. Tehnica este una originală, aplicată de pictorii din Moldova.

Frumusețea mănăstrii dăinuie și astăzi. Măcar o dată în viață trebuie să vizitezi un patrimoniul cultural unic în țară, Mănăstirea Voroneț.

La 5 kilometrii distanță de Mănăstirea Voroneț se află Gura Humorului. Acest oraș încărcat de tradiție amintește de simplitate, tihnă și istorie. Deloc intamplator, a fost clasat, conform agențiilor de turism, în top 30 cele mai frumoase orașe mici din Europa, în anul 2016.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Casa Bunicilor, locul unde copilăria își face loc

Suntem la Casa Bunicilor, locul unde copilăria își face loc. Povestea pensiunii este plină de sentiment. Proprietarii au vrut să oprească timpul, acolo unde cu toții ne-am întoarce, acolo unde doar joc și veselie e, acolo unde se aud doar râsete și bucurie. Haideți înapoi în copilărie!

O vorbă din popor spune caută și vei găsi. Același principiu l-au abordat și păstrătorii experienței autentic bucovinene. Au colindat dealurile, pădurile în lung și în lat pentru a găsi case tradiționale românești abandonate, carora să le ofere gloria pe care o merită.

Într-un loc feeric, în mijlocul pădurii, aproape de un pârău stau piese de muzeu. Descoperiți Casa Bunicilor, un complex format din trei case tradiționale, din perioada secolelor XIX-XX, în care vă puteți caza.

casa bunicilor gura humorului

casa bunicilor gura humorului

casa bunicilor gura humorului

casa bunicilor gura humorului

casa bunicilor gura humorului

casa bunicilor divertisment

casa bunicilor divertisment

casa bunicilor divertisment

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

padure brazi bucovina

cazare case traditionale bucovina

Ștergare pe pereți, port popular românesc ce parcă strigă să fie purtat și păstrat cu grijă pentru generațiile ce vin. Interiorul păstrează linia autenticității bucovinene, oferind tot confortul de care aveți nevoie.

Gustați preparate tradiționale, gătite pe cuptorul din curtea casei. Bucurați-vă papilele cu produse afumate ca odinioară. Retrăiți simplitatea copilăriei.

cazare casa bunicilor gura humorului

cazare casa bunicilor gura humorului

cazare casa bunicilor gura humorului

cazare casa bunicilor gura humorului

cazare casa bunicilor gura humorului

Obiective turistice si divertisment in Bucovina

Nu vom intra în detalii cu privire la principalele atracții turistice din Bucovina, dar le vom enumera mai jos:

  • Mănăstirile din Bucovina (Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Arbore, Mănăstirea Humorului, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Agapia și Mănăstirea Văratec);
  • Chilia lui Daniil Sihastrul, din satul Putna;
  • Salina Cacica (17 km de Gura Humorului);
  • Cetatea de Scaun a Sucevei;
  • Casa cu linguri la ferestre;
  • Muzeul Oului, din Vama;
  • Muzeul Satului Bucovinean;
  • Mocănița din Valea Moldoviței;
  • Transrarăul;

Dacă intenționați să petreceți un sejur prelungit în Bucovina, aveți și alte opțiuni, în funcție de anotimp.

Gazdele de la Casa Bunicilor pot organiza plimbări cu trăsura sau cu sania. Iarna puteți practică ski-ul pe pârtia de la Gură Humorului, aflată la o distanță de 10 km. Pescuitul, săniușul, tenisul de masă sau de picior, șahul in aer liber și multe alte jocuri se pot practica chiar in curtea pensiunii.

La 8 km distanță de locația noastră, se află Complexul Ariniş Gura Humorului. Acolo veți găsi o baza de agrement ultra-modernă, cu piscine acoperite sau descoperite.

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să își pună amprenta în inima voastră. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în această experiență autentic bucovineană!

porturi populare bucovina

colindatori bucovina

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Dacă intenționați deja să planificați următoarea vacanță în Bucovina, puteți rezerva cazare prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com. Cu ajutorul acesteia, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, regulile casei, politicile de rezervare, facilitati si multe alte informatii esentiale. In plus, veti putea contact gazdele, evitand plata oricaror taxe sau comisioane la rezervare.

rezerva acum

Text: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…