Casa Străbunicului, retrăim copilăria într-o casă tradițională din Bucovina

Casa Străbunicului, retrăim copilăria într-o casă tradițională din Bucovina

Casa Străbunicului, retrăim copilăria într-o casă tradițională din Bucovina 960 720 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza bucovina

Ne întoarcem în copilărie. Suntem la Casa Străbunicului, din Cacica, Suceava.

Chiar dacă nu ați avut radacinile în Bucovina, cazându-vă în această casă tradițională, veți avea șansa retrăirii copilariei magice.

Suceava este una dintre cele mai vechi așezări ale României, atestată documentar din anul 1388. Trecutul a lăsat prin scrieri și amprentele luptelor seculare, un impresionant patrimoniu arhitectural.

În această zonă, cele opt bisericile din patrimoniul UNESCO, cu arhitectură bizantină sunt emblematice. Picturile murale din exteriorul lăcașelor de cult, precum Mănăstirea Voroneț, și-au păstrat vitalitatea încă din secolul al XVI-lea. Picturile sunt încă vii și evocă scene biblice deosebite.

Totodata, Bucovina pitorească este un epicentru al tradițiilor strămoșești și cum altfel le puteți explora mai frumos, decât cazându-vă la Casa Străbunicului, o casă țărănească, autentică.

 

 

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Casa Străbunicului, casa făcută din povești

În trecut casele se făceau din povești și tradiții. Lumea se schimbă neîncetat, pentru că nici ceasul nu se oprește în loc. La Casa Străbunicului dăm timpul înapoi, până în 1897, atunci când a fost construită această bijuterie.

Copilăria la sat e una dintre cele mai frumoasă trăiri. Alergați pe ulițe, râdeți cât e ziulica de lungă, jucați-vă ca odinioară. Când e ora mesei, veniți la povești spuse de buni și străbuni.

casa strabunicului bucovina

casa strabunicului bucovina

casa strabunicului bucovina

La Casa Străbunicului, din Bucovina, timpul stă pe loc, soba veche arde și fumegă amintiri. Veniți cu toții, mari și mici și scrieți povești cu iz poetic. Transmiteți învățăturile voastre, tradiția românească să o cultivați. Încăperea e mare, toți aveți loc, descoperiți așternuturi tipic bucovinene și elemente vechi de 120 de ani.

Conectați-vă cu trecutul și faceți-l martor prezentului vostru. E o șansă unică să vă întoarceți în copilărie. Veniți în locul fără de care nu ați putea fi?

Casa pune la dispoziție tuturor nostalgicilor 3 camere cu grup sanitar propriu. În living mai pot fi găzduiți doi oaspeți, întrucât există o canapea extensibilă. Știți doar că la bunici, mereu am fost răsfățați. Așa că, iată cu ce facilități vă răsfață Casa Străbunului:

· Wi-Fi internet wireless gratuit
· televiziune prin cablu
· uscătoare de păr
· săpun/şampon în băi
· încălzire centrală
· parcare gratuită
· grătar
· zonă de relaxare comună
· curte/gradină

cazare casa strabunicului bucovina

cazare casa strabunicului bucovina

cazare casa strabunicului bucovina

cazare cacica bucovina

cazare cacica bucovina

cazare cacica bucovina

cazare cacica bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

Alte motive pentru care să alegeți cazare la Casa Străbunicului, din Bucovina

Casă Străbunicului se află în Cacica, stațiune pe teritoriul căreia veți găsi una dintre cele mai vechi mine de sare recristalizată din Europa. Salina Cacica datează din neoliticul timpuriu. Aceasta are acum destinație turistică.

salina cacica

La doar 20 de km de Cacica se află stațiunea montană Gură Humorului. Acolo veți și o pârtie de ski cu telescaun, un parc de aventură, piscine acoperite și decoperite, terenuri de tenis și alte atracții turistice.

Pe o rază de cel mult 25 km veți găși și 3 dintre cele mai frumoase mănăstiri din Bucovina: Mănăstirea Arbore, Mănăstirea Voroneț si Mănăstirea Humor.

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Parcă se aude glasul străbunilor care vă cheamă acolo, în trecut. Vreți ca timpul să fie oprit în loc? Sufletul să se umple de dragoste și de veselia datinilor românești. Mergeți cu încredere spre file scrise din viața voastră. Bucurați-vă de șansa unică. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în această minunată vacantă în Bucovina?

Cazare în Bucovina? Rezervați-vă singuri experiența

cazare case traditionale bucovina casa strabunicului

Dacă ați rămas plăcut impresionați cu privire la cele relatate anterior, mai avem o surpriză pentru voi. Recent, am lansat singurul club exclusivist al turismului romanesc, Travlocals.com. Aceasta platforma moderna faciliteaza interactiunea intre gazde si turisti, fara a mai percepe taxe sau comisioane. Turistii pot verifica singuri preturi, disponibilitati, facilitati, regulile casei sau politicile de rezervare.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…