Apold 71: Cazare de vis, în inima Transilvaniei

Apold 71: Cazare de vis, în inima Transilvaniei

Apold 71: Cazare de vis, în inima Transilvaniei 797 797 Wildventure

Apold 71

> Rezerva experiente unice in Transilvania <

viziteaza transilvania

 

Astăzi călătorim din nou în Transilvania și facem un popas în Apold.

Acesta este, de departe, unul dintre cele mai frumoase sate săsești, un loc cu o istorie tumultoasă, amplasat la doar 10 km de Sighișoara.

Dacă nu ați vizitat încă Sighișoara, cea mai mare cetate medievală din Europa, încă locuită, e timpul să o faceți.

Iar dacă vreți o cazare într-unul dintre satele pitorești din împrejurimi, Apold 71 este cu siguranță o idee excelentă.

Vă vom oferi, în cele ce urmează, toate detaliile necesare pentru a putea rezerva experiente unice in Transilvania, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane.

Dar mai întâi, să facem o scurtă incursiune în lumea medievală a Sighișoarei și a satelor pitorești din jurul său, dezvoltate în jurul bisericilor fortificate.

Sighișoara, o cetate medievală unică în Europa

Cetatea Sighișoarei își are originile în jurul secolelor XI – XII, prima atestare documentară datând din 1191. Nu acest lucru îi conferă unicitate, ci faptul că este încă locuită după aproape un mileniu, supraviețuind de-a lungul timpului numeroaselor dezastre care s-au abătut asupra ei.

În 1241, pe vremea când cetatea nu era fortificată, a fost cotropită de tătari. Abia în 1350 a început construcția zidului cetății care avea inițial o înălțime de 4 m. În secolul al XVII-lea, acesta a mai fost înălțat cu încă 3-4 m. Cetatea Sighișoarei avea 14 turnuri și 4 bastioane. Fiecare turn aparținea unei bresle.

Tot de Sighișoara se leagă și trecutul domnitorilor Vlad Dracul și Vlad Țepeș. Primul dintre ei locuia acolo chiar înainte de a fi numit domnitor al Țării Românești. În acea perioada (1431) s-a născut și fiul său, Vlad Țepeș.

După războiul țărănesc ce a acaparat aproape întreaga Transilvanie în anul 1514, locuitorii cetății s-au strâns în jurul lui Ioan Secuiul, urmând ca apoi, la începutul secolului al XVI-lea, cetatea să fie atacată pe rând de trupele lui Mihai Viteazul, generalul Basta, Moise Szekely și trupele turcești, Ștefan Bocskay sau Ioan Kemeny. Toate acestea în decurs de doar 60 ani…

După acest val de cotropiri, cetatea este lovită de ciumă, între 1646 și 1709 murind aproximativ 6000 persoane. Tot în acea perioada, Sighișoara a fost devastată de un incendiu fără precedent, care a transformat în cenușă 624 case, 7 turnuri de apărare și Biserica Mănăstirii.

Până în secolul al XIX-lea au urmat alte invazii, niciuna dintre ele nereușind să stârpeasca viața unei cetăți care s-a încăpățânat să trăiască.

În ciuda nenumăratelor încercări pe care le-a avut în cei aproape 1000 de ani de existență, Sighișoara a fost în permanență un loc încărcat de cultură. Aici și-a avut originea „Școala din deal”, una dintre cele mai vechi școli din Transilvania (1522). De asemenea, până la cel de Al Doilea Război Mondial, Sighișoara a avut orchestră simfonică, al cărei oaspete a fost chiar renumitul compozitor Johannes Brahms. Tot în Sighișoara se află unul dintre cele mai vechi monumente construite în stil gotic – Biserica Mănăstirii Dominicane (Sec. al XIII-lea).

Vizitează satele săsești din Transilvania

Satele săsești din Transilvania reprezintă o altă atracție pentru turiștii din întreaga lume. Aceștia vin an de an aici pentru a cunoaște un stil de viață de mult apus. Tradiții și obiceiuri vechi de secole, legende nescrise, auzite chiar din gura localnicilor, natura virgină și biodiversitatea sunt doar câteva dintre minunățiile satelor săsești.

Unul dintre aceste sate este Apold. Atestat documentar de la începutul secolului al XIV-lea, Apold a luat naștere în jurul Bisericii Evanghelice construite în secolul al XIII-lea. Populația sa numără astăzi câteva sute de suflete, care încă se îndeletnicesc cu meșteșuguri preluate din străbuni.

Ce spui de o vacanță într-unul dintre cele mai frumoase sate săsești?

Apold

Apold 71 și cele mai frumoase experiențe din Transilvania

Așa cum vă spuneam în introducere, astăzi vă prezentăm o nouă cazare de vis în Transilvania. Este vorba despre casa de oaspeți Apold 71.

Această casă tradițională a fost construită în 1857 și restaurată complet în urmă cu aprox. 2 ani. Astăzi vă puteți caza în ea, beneficiind de tot confortul necesar traiului cotidian. Este lăudabil faptul că proprietarii i-au păstrat toate elementele autentice, chiar dacă au fost nevoiți să aducă unele îmbunătățiri specifice zilelor noastre.

Apold 71

Așadar, Apold 71 oferă cazare în 3 camere spațioase și foarte confortabile, fiecare cu baie proprie. Acestea sunt decorate în stil tradițional, cu diverse piese de mobilier artizanal, procurate de pe plan local. Casa tradițională vă poate găzdui chiar și pe timpul iernii, sistemul de climatizare asigurând o ambianța foarte plăcută.

cazare Apold 71

cazare Apold 71

cazare Apold 71

baie apold 71

cazare apold

cazare transilvania

cazare transilvania

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare Apold 71

cazare Apold 71

cazare Apold 71

cazare Apold 71

mobilier traditional transilvania

mobilier traditional transilvania

Pe lângă cele 3 camere de odihnă, Apold 71 mai oferă și un living comun, unde oaspeții pot interacționa, pot citi sau se pot relaxa. Pentru cei dornici să petreacă mai mult timp în natură, gazdele au amenajat în exterior un șopron. Aici oaspeții pot lua masa într-un cadru unic, cu miros de fân cosit și flori de câmp.

cazare casa traditionala transilvania

cazare casa traditionala transilvaniacazare casa traditionala transilvania

Rezervați-vă cazarea singuri

Pentru a va ajută să evitați plata oricăror taxe sau comisioane către terți, noi vă ajutăm să rezervați singuri cazare in case sasesti din Transilvania.  Astfel, puteți discuta cu gazdele inainte de rezervare orice aspecte considerați a fi utile pentru sejurul dumneavoastră.

rezerva acum

Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…